به گزارش ذاکرنیوز، علی صالح آبادی رئیس بانک مرکزی ظهر امروز (چهارشنبه ۹ آذرماه) در جمع خبرنگاران در حاشیه هیئت دولت، گفت: از اولویتهای بانک مرکزی این است که رشد نقدینگی را در راستای کنترل تورم مدیریت کند و این موضوع که از سیاستهای مهم بانک مرکزی است.
وی بیان کرد: رشد ترازنامه بانکها در این راستا کنترل میشود و در محدودهای که شورای پول و اعتبار تعیین کرده که رشد ترازنامه بانکها باید در آن محدوده اتفاق بیفتد، ارقام برای هر بانک مشخص شده است. بانکها در این زمینه حرکت میکنند تا رشد نقدینگی در مسیری که بانک مرکزی تعریف کرده است، اتفاق بیفتد.
صالحآبادی عنوان کرد: یکی از راهکارهایی که در شرایط فعلی برای تأمین مالی غیرتورمی تولید داریم، این است که بتوانیم از ابزارهای جایگزینی برای تأمین مالی تولید استفاده کنیم، یکی از این ابزارها انتشار اوراق «گام» است که حجم انتشار آن از ۴۵ هزار میلیارد تومان عبور کرده است.
رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: تلاش ما بر این است که این اوراق در خود زنجیره تأمین جابجا شود و این موضوع میتواند به این اوراق تعمیق ببخشد و این اوراق کمتر به بازار سرمایه ارائه شود. این اتفاق میتواند تأمین مالی غیرتورمی تولید را دنبال کند.
وی اظهار کرد: ما سه نوع صندوق در هیئت عامل بانک مرکزی تصویب کردیم؛ اول صندوقهای سرمایهگذاری مختص اوراق دولتی است که بانکها میتوانند آن را ایجاد کنند. البته ضوابط آن از پیش تصویب شده است و در حا حاضر باید سرعت بگیرد. اگر دولت اوراقی را منتشر میکند این اوراق باید بتواند توسط این صندوقها خریداری شود و برای خرید اوراق دولتی کمتر به بانکها مراجعه شود.
صالحآبادی با اشاره به اینکه صندوقهای دیگری که بانکها میتوانند داشته باشند صندوق زمین و ساختمان و صندوق املاک و مستقلات است، عنوان کرد: بانکهایی که املاک و ساختمان دارند میتوانند آنها را در قالب صندوق املاک و مستقلات به شکل اجارهداری حرفهای گواهیها را در بازار عرضه کنند، منابع را از بازار جمع کنند.
رئیس بانک مرکزی ادامه داد: در روزهای گذشته تصمیم گرفته شد که دارندگان کارت بازرگانی فعال و معتبر با شروطی که بانک مرکزی تعریف میکند میتوانند نسبت به افراد دیگری که الان در بازار متشکل ارزی میتوانند ارز خریداری کنند تا سقف سه برابر از ارز بیشتری برخوردار شوند. این اقدام در راستای کمک به فعالان اقتصادی است که به اسکناس ارزی نیاز دارند.
وی تاکید کرد: خوشبختانه وضعیت منابع ارزی ما رو به بهبود است و این مسیر بهبودی به صورت مستمر ادامه دارد. فروش در حوزههای نفتی در ماه آبان ن سبت به مهر رشد بسیار خوب و قابل ملاحظهای داشته است. بنابراین حجم عرضه ارزهای مورد نیاز بازار گسترش پیدا کرده است و همچنان بینیبینی میکنیم وضع مطلوبی را در تأمین منابع ارزی برای ماههای آینده داشته باشیم.
ادامه دارد…