به گزارش ذاکرنیوز/ اعظم محبی: گلستان در سالهای اخیر از نظر دسترسی به امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی شاهد اقدامات و فعالیتهای نسبتاً خوبی بوده اما عمق عقبماندگیهای در این زمینه به حدی است که اجرای یک یا چند پروژه نمیتواند سرانه بهره مندی از خدمات درمانی و بهداشتی را به حد متوسط کشوری برساند.
هرچند که در دوران کرونا زیرساختهای درمانی مانند تعداد دستگاه سی تی اسکن یا تانکهای اکسیژن و تختهای آیسییو در گلستان افزایش یافت اما طی یک دهه گذشته به جز مرکز ترومای شهید نبوی گرگان و بیمارستان کلاله مرکز درمانی یا بستری دیگری در استان ایجاد نشده و پروژههای کلنگزنی شده با کمبود اعتبار و کندی در ساخت روبرو هستند.
از دیگر موضوعاتی که در حوزه سلامت و درمان مردم گلستان را رنج میدهد موضوع پراکنش نامطلوب خدمات بهداشتی و درمانی است به نحوی که بیشترین ارائه خدمات صرفاً در چند شهر استان متمرکز شده و مناطق مرزی و کم برخوردار از این مراکز درمانی بیبهره هستند.
یکی دیگر از چالشهای موجود در حوزه بهداشت و درمان فرسودگی سازههای بیمارستانی و البته خاتمه عمر مفید برخی از تجهیزات و اقلام است که در آستانه سفر رئیس جمهور مردم و خدمت گذاران بخش درمان انتظار دارند تا به این بخش به صورت ویژه رسیدگی شود و با دادن اعتبارات کافی پروژهها به بهره برداری برسند.
از دیگر مطالبات بخش درمان پرداخت معوقات مربوط به دستمزد و کارانه آنها بوده که چند ماهی است به تاخیر افتاده و باید در این راستا هم تصمیمات خوب و دلگرمکننده ای گرفته شود.
توسعه تختهای بیمارستانی، اختصاص اعتبار مناسب برای پروژههای حوزه سلامت و درمان، مساعدت در حل مشکلات استخدامی کادر درمان، رفع کمبود تجهیزات تکمیلی درمانی مانند دستگاه ام ار آی و سی تی اسکن از جمله مباحثی است که باید مسئولان در این سفر به آن نگاه ویژه ای داشته باشند.
تکمیل هر چه سریعتر بیمارستان آیت الله طاهری واقع در «شصت کلا»، احداث بیمارستان جدید طالقانی گرگان و بیمارستانی گمیشان از دیگر اقداماتی است که حل آنها میتواند بخشی از عقبماندگیهای مزمن حوزه درمان را برطرف کند.
فرسودگی بیمارستانها و کندی پروژهها
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: استان گلستان در ابعاد مخصوصاً در زیرساختهای بهداشتی و درمانی مختلف جزو محرومترین استانهای کشور است.
رضا آریان پور افزود: از نظر تعداد تخت، شاخص استان ۱.۴ درصد است که نسبت به میانگین کشوری پایینتر بوده و جز ۶ استان آخر در این زمینه هستیم.
از نظر تعداد تخت، شاخص گلستان ۱.۴ بوده که در این زمینه جزو ۶ استان آخر هستیم وی بیان کرد: از طرف دیگر، بیمارستانهای موجود از جمله شهدای گنبد، طالقانی و مطهری گنبدکاووس و پنج آذر گرگان بیمارستانهای فرسوده هستند.
نماینده مردم شرق گلستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در حال حاضر بیمارستانهای شهرستانهای گالیکش رامیان و گمیشان در حال احداث بوده و بیمارستان جایگزین طالقانی گنبدکاووس و پنج آذر و طالقانی گرگان تصویب شده اما به دلیل عدم تخصیص بودجه مناسب روند کار بسیار کند و تقریباً در حال توقف است.
آریان پور ادامه داد: یکی از درخواستهای مجمع نمایندگان استان از رئیس جمهور کمک به تخصیص بودجه مناسب برای تسریع در ساخت و تکمیل این بیمارستانها خواهد بود که بتوانیم شاخص تخت بستری استان را به میانگین کشوری برسانیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به سوق یافتن بودجههای کشور در سالهای اخیر به مقابله با کرونا، اغلب مراکز بهداشتی درمانی و خانههای بهداشت مصوب یا در حال ساخت دچار کمبود منابع هستند.
امکانات جوابگوی نیازها نیست
وی عنوان کرد: گلستان جزو استانهای سرطان خیز کشور بوده و فاقد یک مرکز جامع و مجهز برای پذیرش تشخیص درمان بیماری سرطان است و علی رغم پیگیریهای متعدد نمایندگان استان تعداد متخصصان اختصاص یافته به استان کم بوده و پاسخگوی نیاز مراکز درمانی نیست.
آریان پور بیان کرد: مرکز آنژیوگرافی بیمارستان پیامبر اعظم (ص) گنبدکاووس که میتواند پاسخگوی نیازهای مردم شرق استان یعنی حدود یک میلیون نفر باشد به دلایل مختلف از جمله فقدان جراح قلب و اتاق عمل جراحی قلب مناسب هنوز در مدار خدمت به مردم قرار نگرفته و میلیاردها تومان سرمایه گذاری انجام شده در این مرکز بلااستفاده مانده است.
غلامرضا منتظری، نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم در گفتگو با خبرنگار مهر از پیگیری اعتبار برای بیمارستانهای در حال ساخت گرگان در سفر رئیس جمهور به استان خبرداد.
برگزاری ۵ آزمون استخدامی
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم چندی پیش در آیین تودیع خود گفته بود: در مدت پنج سال شاهد اقدامات خوبی در بخش درمان استان بودیم و تعداد تختهای بیمارستانی از دو هزار و ۲۵۹ تخت به سه هزار و ۱۷۰ تخت رسید.
عبدالرضا فاضل گفت: در شاخص نیروی انسانی ضعف داشتیم که پنج آزمون برگزار و هزار و ۶۷۰ نفر جذب شدند و دو هزار و ۲۰۰ نفر مشمول ایثارگر هستند که در حال ساماندهی هستند.
وی از جذب هزار و ۱۶۲ پرستار طرحی خبرداد و گفت: ۱۰۲ پروژه عمرانی اجرا شده که ۶۸ به بهره برداری رسیده و ۳۴ پروژه هم در حال اجرا است.
فاضل از خرید سه دستگاه ام آر آی دولتی برای سه بیمارستان گرگان، گنبدکاووس و علی آبادکتول خبرداد و گفت: تاکنون ام آر آی دولتی در استان نداشتیم.
پیگیری اعتبار برای بیمارستانهای در حال احداث
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: مطالبه ما در سفر رئیس جمهور در زمینه معیشت کارکنان و تجهیزات مورد نیاز بیمارستانها بود تا سرانههای بیمارستانی را افزایش دهیم.
محمدمهدی زرگران افزود: پیگیری اعتبار بیمارستان آیتالله طاهری، بیمارستان جایگزین طالقانی گرگان و بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی گنبدکاووس از جمله مطالبات سفر خواهد بود.
وی گفت: همچنین سه دستگاه ام آر آی برای بیمارستانها درخواست داده شده که امیدواریم تامین شود.
زرگران تعداد تختهای فعال در بخش دولتی را دو هزار و ۴۰۰ تخت عنوان کرد و ادامه داد: با در نظر گرفتن تعداد تختهای بیمارستانهای تامین اجتماعی، ارتش و مانند آن، تعداد تختها به سه هزار تخت میرسد که کمتر از سرانه کشوری است.
وی عنوان کرد: بسیاری از بیمارستانهای فرسوده استان مانند بیمارستان علی آبادکتول نوسازی شده و تعدادی هم در حال جایگزینی هستند.
زرگران اعلام کرد: سرانه نیروی انسانی به نسبت کشوری در زمینه پرستاری خوب است اما تا رسیدن به استاندارد فاصله زیادی داریم.
به گزارش ذاکرنیوز به نقل از مهر، اهالی گلستان امیدوار هستند با تخصیص اعتبارات کافی برای پروژههای بیمارستانی در حال ساخت و نوسازی تجهیزات فرسوده در سفر هیئت دولت به این استان، بخشی از چالشهای مزمن در حوزه بهداشت و سلامت منطقه برطرف شود.