در نشست خبری عنوان شد؛

طرح مشکلات صنعت داروسازی/ چالش قیمت گذاری و صادرات دارو

رئیس و اعضای هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در نشست خبری به تحلیل مسائل و مشکلات صنعت داروسازی کشور پرداختند.

 به گزارش ذاکرنیوز، محمد عبده زاده رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در نشست خبری که روز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در محل سندیکا برگزار شد، گفت: نمی‌شود همه عوامل تولید دارو مشمول قیمت گذاری نباشد و فقط محصول نهایی که دارو است، مشمول قیمت گذاری دستوری باشد.


وی با عنوان این مطلب که نرخ استهلاک از سرمایه گذاری در صنعت داروسازی پیشی گرفته است، افزود: افق روشنی را برای صنعت متصور نیستیم.


عبده زاده ادامه داد: ما اگر می‌خواهیم از بیماران خودمان حمایت کنیم، هیچ راهی نداریم جز اینکه صنعت داروسازی سرپا بماند.


وی افزود: ضعف دولت در حمایت بیمه‌ای از مردم، باعث می‌شود مشکلات قیمت گذاری دارو بر دوش صنعت بیافتد.


عبده زاده تاکید کرد: متأسفانه از داخل جلسات و نشست‌ها نیز هیچ عایدی برای صنعت داروسازی حاصل نشده و مشکلات همچنان پابرجاست. به طوری که در تخصیص ارز دارو، شرکت‌ها هنوز با مشکل مواجه هستند.


وی افزود: کسی باید جوابگوی کمبود دارو باشد که نتوانسته این مشکلات را حل و فصل کند.


عبده زاده در واکنش به طرح دارویاری که گفته می‌شود شکست خورده است، گفت: اگر این طرح اجرا نمی‌شد، قطعاً امروز با بحران دارویی مواجه بودیم؛ اما در کنار اجرای این طرح باید مشکل نقدینگی و تأمین ارز شرکت‌ها حل شود.


مهدی پیرصالحی عضو هیأت مدیره سندیکا، با عنوان این مطلب که نقدینگی صنعت از دو مسیر تأمین می‌شود، اظهار داشت: امروز بیش از ۱۵ همت، طلب شرکت‌های پخش دارویی از بخش دولتی است. همچنین، طلب داروخانه‌های بخش خصوصی از بیمه‌ها به ۲۴ همت رسیده است که باید پرداخت کنند.


وی افزود: متأسفانه صنعت دارو با دو مشکل در تأمین نقدینگی مواجه است؛ به طوری که شاهد عدم تأمین نقدینگی از بانک‌ها و شرکت‌های بیمه گر هستیم.


محمود نجفی عرب عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، با اشاره به اعتراض همگانی به ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: متأسفانه این ارز به ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تبدیل شده و آثار تورمی آن بر زندگی مردم مشهود است.


وی افزود: البته همین ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی هم هنوز به دست تولید کنندگان دارو نرسیده است.


نجفی عرب ادامه داد: قیمت گذاری دستوری نیز یکی از معضلات صنعت داروسازی کشور است.


وی افزود: سازمان غذا و دارو ۱۱ سال پیش تشکیل شده اما هنوز اساسنامه آن به تصویب نرسیده است. ساختار این سازمان باید اصلاح شود تا تعارض منافع از بین برود.


نجفی عرب گفت: خجالت آور است که یک شربت معمولی را به صورت فوریتی وارد کنیم.


وی، خواستار تک نرخی شدن ارز و حذف قیمت گذاری دستوری شد و افزود: مطمئن باشید با حذف قیمت گذاری دستوری، نه تنها افزایش قیمت نخواهیم داشت؛ بلکه در برخی اقلام نیز کاهش قیمت اتفاق می‌افتد.


نجفی عرب درباره صادرات دارو از ایران، اظهار داشت: صادرات دارو در دوران جنگ بیشتر از امروز بوده است‌، در حالی که آن زمان ما صنعت دارویی "های تک" را نداشتیم.


علی مهرآمیزی یکی دیگر از اعضای هیأت مدیره سندیکا، گفت: موجودی مواد اولیه دارویی در انبار شرکت‌های داخلی زیر ۶ ماه و ۳ ماه است و این موضوع، می‌تواند نگران کننده باشد.


وی افزود: علاوه بر مواد اولیه تولید دارو، شاهد افزایش قیمت مواد جانبی تولید دارو در کشور هستیم که قیمت گذاری این مواد دست دولت است.


مهرآمیزی ادامه داد: موجودی محصولات آماده توزیع در حال کاهش است و به نظر می‌رسد باید قیمت گذاری دستوری را کنار بگذاریم.


در ادامه، هاله حامدی فر عضو هیأت مدیره سندیکا، گفت: قیمت دارو نباید بر دوش صنعت داروسازی بیافتد.


وی افزود: جایگاه بخش خصوصی در صنعت داروسازی کشور به جایی رسیده که توانسته منافع مردم را تأمین کند.


حامدی فر ادامه داد: اگر دغدغه صنعت داروسازی، نگران ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی است؛ اما صنعت تولید داروهای "های تک" هنوز نتوانسته اختلاف قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی با ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را دریافت کند و این زنگ خطری برای سلامت بیماران خاص است.


وی افزود: متأسفانه کمر تولید کننده داروهای بیماران خاص و صعب العلاج، دارد می شکند.


حامدی فر در مورد صادرات دارو، گفت: صادرات دارو یک فرایند بسیار هزینه بر است. از طرفی وقتی می‌خواهیم وارد بازار دارویی یک کشور بشویم، هزینه دارد.


وی با اشاره به وضعیت صادرات داروهای بیماران خاص و صعب العلاج، گفت: الان دیگر به صورت رسمی صادرات این نوع داروها را نداریم، زیرا قاچاق این داروها از ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و دیگر کشورهای منطقه، به مراتب ارزان‌تر از صادرات رسمی است.


حامدی فر ادامه داد: در یک سال صادرات دارو به ۱۷۰ میلیون دلار هم رسید، اما در شرایط کنونی به ۵۰ میلیون دلار رسیده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار