به گزارش ذاکرنیوز، «عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته ملی اسرای دولت نجات ملی یمن اعلام کرد که عربستان در اجرای توافق تبادل اسرا کارشکنی میکند.
عبدالقادر المرتضی تاکید کرد: رژیم آل سعود 10توافق محلی تبادل اسرا که قرار بود در آستانه عید قربان انجام شود را به شکست کشاند.
وی در ادامه افزود: پیشرفت در مذاکرات توافق مبادله اسرا که در مارس گذشته امضا شد، هنوز کمتر از 50 درصد است و مزدوران ائتلاف سعودی در استان مارب بزرگترین مانع برای تکمیل این توافق هستند و تاکنون لیست خود را ارائه نکردهاند.
المرتضی تاکید کرد: سازمان ملل متحد به طرف مقابل فشار نیاورده و پرونده اسرا را علی رغم اینکه پروندهای بشردوستانه است در کمترین حد از توجه خود قرار داد.
رئیس کمیته ملی اسرای دولت نجات ملی یمنب ا ارسال پیامی به خانوادههای اسرا یمنی گفت: رهبری آزادی اسرا و پیوستن آنها به خانوادههایشان را در راس اولویتهای خود قرار داده و تمامی مراحل مذاکره را از نزدیک دنبال میکند.
پیش از این نیز المرتضی با انتقاد از فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور کشورش اعلام کرد که وی به همراه تیم همراهش در قبال توافق تبادل اسرا بی تفاوت هستند و جدیتی برای اعمال فشار به ائتلاف سعودی از خود نشان نمیدهند.
وی اعلام کرده بود: مزدوران سعودی تمامی پیشنهادات و راهکارها برای اعمال پیشرفت در پرونده تبادل اسرا را نه تنها رد میکنند بلکه برای مختل کردن آن هم تلاش میکنند.
مرتضی 13 خردادماه نیز ابراز امیدواری کرد که فرستاده ویژه سازمان ملل متحد از تمدید آتشبس برای پیشبرد اجرای توافق تبادل اسرا استفاده کند.
از سوی دیگر«محمد عبدالسلام» رئیس هیئت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن اعلام کرد که اقدامات کشورهای متجاوز در قبال آتش بس پایین تر از حد مطلوب است.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از المسیره، محمد عبدالسلام در صفحه توئیتر خود نوشت: ائتلاف متجاوزان به جای پایبندی به تعهدات خود، وقت کشی می کند و این ملت یمن قابل از این موضوع ناراضی هستند.
وی در ادامه افزود:ملت ما در یک محاصره ناعادلانه رنج میبرند و هزاران کارمند بدون حقوق به سر میبرند و در همه سطوح دچار مشقت و سختی هستند.
به پیشنهاد سازمان ملل متحد یک آتش بس دوماهه از دوم آوریل (13 فروردین) در یمن برقرار شد که از مهمترین مفاد آن ورود 18 کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا است، اما این آتش بس تاکنون صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شده است.
عربستان سعودی از ششم فروردین 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
بسیاری از کارشناسان تشدید حملات اخیر ائتلاف سعودی به یمن را ناشی از شکست این ائتلاف در تحقق اهداف خود در یمن میدانند. سازمان ملل متحد تداوم درگیری در یمن و محاصره غیرانسانی این کشور را دلیل بروز قحطی و فاجعه انسانی بیسابقه در یک قرن گذشته می داند.