به گزارش ذاکرنیوز ، محمد امین بابایی امروز در نشست علمی تجربیات با عنوان بازارهای خرد؛ فرصتی برای اشتغال آفرینی، اظهارداشت: 116 هزار و 366 مجوز مشاغل خانگی تاکنون ر داده شده است، در سال گذشته هشت هزار و 254 مجوز مشاغل خانگی در کشور صادر شده که از این تعداد هزار و 536 مجوز مربوط به شهر مشهد بوده است.
وی افزود:چالشهای که در حوزه مشاغل خانگی وجود دارد شامل تامین مواد اولیه با کیفیت و ارزان قیمت، تولید استاندارد و با کیفیت، فرآیند قیمت تمام شده و محاسبه قیمت کالا و بازار فروش است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی تصریح کرد: امسال شهرداری و سازمان مشاغل شهری به شکل ویژهای پای کار آمدند و کمکهای خوبی در این حوزه داشتند و البته قول دادند 50 درصد ظرفیت میادین شهرداری را در اختیار مشاغل خانگی قرار دهند؛ خواهشمندیم در نمایشگاه بین المللی مکان دائمی در اختیار مشاغل خانگی قرار دهند تا در توسعه و بالا بردن کیفیت کار این مشاغل اقدامی انجام دهیم.
اشتغال باید برای زنان امنیت ایجاد کند
نیره عابدین زاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب خراسان رضوی نیز اظهارداشت: یک نمونه موفق از آنچه در مشهد رخ داد و سبب شد در دیگر شهرها الگو شود، اجرای طرح سایبان مهر است که متعلق به تمام سازمانهای نقشدهنده از جمله شهرداری، بهزیستی، آموزش و پرورش، دادستانی، نیروی انتظامی و ... است.
وی با اشاره به اینکه در طرح سایبان مهر اگر نقش مردمی را نادیده بگیریم، به نتیجه نخواهیم رسید، ما به عنوان دادستانی و قوه قضاییه در موضوع اشتغال در زمینه پیشگیری از جرم سهم داریم، افزود:در سال 1400حدود هزار و 39و در سال 1401حدود 922 پرونده برای زنانی که همسرشان فوت شده تشکیل شده، در سال 1400حدود 412و در سال 1401حدود 66پرونده برای زنانی که همسرشان غایب شده تشکیل شده، در سال 1400حدود 152و در سال 1401حدود هزار و 352 پرونده برای زنانی تشکیل شده که همسرشان دارای اختلال روان هستند و نمیتوانند کارکنند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی ادامه داد: آمارها نشاندهنده این است که سازمانهای متولی باید برای زنان شغلی ایجاد کنند که دو خصوصیت داشته باشد اول ایجاد امنیت و دوم ایجاد احساس امنیت، همچنین ایجاد شبکههای بازار در سطح شهر، به ایجاد امنیت و احساس امنیت کمک میکند.
اختصاص بیش از یک میلیارد تومان یارانه به زنان سرپرست خانوار در سال گذشته
مهدی ناصحی،عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهارداشت: یکی از مهمترین نهادهایی که توسعه ارتباطات انسانی را افزایش میدهد بازار است که برای تامین نیازهای مردم در حوزه مختلف تکلیف بسیار مهمی بر دوش دارد.
وی افزود: این بازارها هستند که عرصه روابط اجتماعی ، تعاملات انسانی و نیازهای جسمی و روحی را تامین میکنند، یکی از عرصه های مهمی که در اختیار شهرداری قرار دارد بازارهای موقت است، ما نمیتوانیم بازارهای رسمی داشته باشیم و باید در قالب روز بازارها و شب بازارها و بازار غیر رسمی خدمات ارائه کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه حضور در بازارهای موقت فرصت خوبی است برای افرادی که نمیتوانند از بازارهای رسمی استفاده کنند، تاکید کرد: 16 هزار و 200نفر از شهروندان مشهدی در این بازارهای روز فعالیت میکنند.
افزایش 3 برابری تسهیلات مشاغل خانگی در استان بوشهربازاریابی و فروش مهمترین مشکلات مشاغل خانگی در آران و بیدگلاعطای 910 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی در استان چهارمحال و بختیاری
ناصحی گفت: سال گذشته یک میلیارد و 800میلیون تومان یارانه به حوزه زنان سرپرست خانوار اختصاص داده شد.
وی اضافه کرد: در مشهد به عنوان یک شهر زائر پذیر بایستی توجه ویژهای به موضوع تامین نیازهای زائر داشته باشیم، این موضوعی است که باید از آن برای انتقال فرهنگ و تامین اشتغال استفاده کرد؛ خواهشمندم به صورت تکلیفی بخشی از این بازارها را به حوزه سوغات زائر اختصاص دهید؛ با توجه به حضور 30 میلیون زائر باید مشهد به قطب منسوجات، خشکبار و .... تبدیل شود.
عضو شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه نظارت بر حسن عملکرد افرادی که در بازارها فعالیت دارند، اهمیت دارد؛ گفت: نارضایتی از بازارهای میوه وجود دارد که از لحاظ کیفیت و قیمت باید نظارت بیشتری بر آنها شود، هدف ما از بازارهای میوه محقق نشده است.
ناصحی گفت: نگاه ما به بازارهای غیر رسمی نگاه ارائه خدمات اجتماعی و اقتصادی است، باید در این بازارها ازافرادی که توانایی تامین جای ثابت برای عرضه کالای خود را ندارند، حمایت کنیم.
یک شهر تجربه با موضوع بازارهای خرد، فرصتی برای اشتغال آفرینی
محسن محمدی،مدیرکل دفتر آمار، پژوهش و مطالعات راهبردی شهرداری مشهد نیز اظهارداشت: سومین نشست یک شهر تجربه با همکاری سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی و دفتر نوسازی و تحول سازمانی شهرداری مشهد برگزار شد.
وی با بیان اینکه این دفتر در تلاش است تا با انجام پژوهش هایی کاربردی، به حل برخی مسائل در حوزه کسب و کارهای خرد و ارایه خدمات با کیفیت به زائران و مجاوران کمک نماید، تصریح کرد: در این طرح پژوهشی توجه به مسائلی مانند پراکندگی متفاوت 26 بازار در سطح شهر مشهد که زیرمجموعه مشاغل غیررسمی سازمان مشاغل شهری هستند، مباحث نظارتی بر بازارهای سیار، بازارهای تخصصی و موضوعی و فصلی، بازارچه های خود اشتغالی هنرمندان و نمایشگاه های فصلی سطح شهر بررسی شد.
مدیرکل دفتر آمار، پژوهش و مطالعات راهبردی شهرداری مشهد بیان کرد: برای کلیه پژوهش هایی که تاکنون در شهرداری مشهد تهیه شده است، بحث کاربست با هدف عملیاتی نمودن و کاربردی سازی آن انجام می شود.
آمایش محلی و منطقه ای پیش نیاز توسعه بازارهای خرد
مهدی یاراحمدی خراسانی،مدیرکل دفتر نوسازی و تحول سازمانی شهرداری مشهد با بیان اینکه ما در بازارهای خرد اقتصادی از طریق تصمیمات کوچک و منطقی دستاوردهای بزرگ ایجاد میکنیم، اظهارداشت: انسان اگر تجارب خویش را حفظ کند و از تجارب دیگران نیز استفاده کند، گرفتار خطا نخواهد شد.
وی با بیان اینکه آنچه برای رشد کسب و کار و موفقیت در آن نیازداریم استفاده از دستورالعمل ها و تجربیات کسی است که مسیری که شما برای پیمودن انتخاب کرده اید را قبلا پیموده است، تصریح کرد: عوامل موثر در توسعه اقتصادی کلانشهرها، گسترش اقتصادهای خرد مانند بازارهای سیار و ساماندهی دستفروشها است و در این میان بررسی و اهمیت ثبت تجربیات بازارهای خرد در راستای رسیدن به گسترش اقتصادهای خرد دارای اهمیت ویژه ای است.