به گزارش ذاکرنیوز، مرتضی ذاکریان در گفتگو با مهر، اظهار کرد: در مورد سرمایه گذاری خارجی در ابتدای امر به اقتصاد و دارایی مراجعه و اهلیت سنجی و سایر موارد مرتبط در نظر گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه در مرکز خدمات سرمایه گذاری استان نمایندگان همه دستگاههای تصمیم گیرنده برای صدور مجوز حضور دارند، بیان کرد: این کار هم زمان را کوتاهتر کرده و هم ارتباطات را نزدیک تر میکند.
ذاکریان با بیان اینکه در نهایت از طریق مرکز خدمات سرمایه گذاری درخواست و مستندات سرمایه گذاری به سازمان سرمایه گذاری ارسال میشود و پس از تائید هیئت سرمایه گذاری خارجی برای آن مجوز سرمایه گذاری خارجی با امضا وزیر محترم اقتصاد صادر میشود.
وی گفت: به طور خلاصه اقتصاد و دارایی کار مشاوره و راهنمایی و تسهیل گری در صدور مجوز را برای سرمایه گذاری خارجی دارد، گفت: تلاش ما بر این است که با همکاری همه دستگاهها بتوانیم کار را برای سرمایه گذاران با سهولت انجام دهیم.
مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت اطلس سرمایه گذاری خراسان جنوبی اظهار کرد: ۵۱ لایه اطلاعاتی از دستگاههای ذیربط و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اخذ، پردازش و لحاظ و در حال بروز رسانی است.
ذاکریان با بیان اینکه ما به اطلس سرمایه گذاری نیاز داریم تا بدانیم در چه نقطهای چه نوع فعالیتی را میتوانیم انجام دهیم، ادامه داد: این سند کار علمی ارزشمندی است که تمامی فرصتها، ظرفیتها و مزیتهای هر شهرستان، شهر، بخش، دهستان و روستا را به صورت نقطهای در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد.
وی بیان داشت: تا کنون یک میلیون و ۴۸۵ هکتار اراضی مستعد سرمایه گذاری در استان شناسایی شده است.
اختصاص ۳۰۰ میلیون برای تکمیل اطلس سرمایه گذاری
ذاکریان اضافه کرد: در تدوین اطلس سرمایه گذاری استان مدل بومی پویا با قابلیت تولید لکه جدید، به منظور بروز رسانی و تغییر لایههای اطلاعاتی طراحی و پیش بینی شده و امکان انتخاب اراضی مطلوب توسط سرمایه گذار با شرایط و مؤلفههای مدنظر پروژه سرمایه گذاری وجود دارد.
وی با بیان اینکه با عنایت ویژه استاندار خراسان جنوبی از محل اعتبارات پژوهشی ۳۰۰ میلیون تومان برای تکمیل اطلس سرمایه گذاری اختصاص یافته است، تصریح کرد: خروجی لکههای مجاز سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اقتصادی به منظور راه اندازی سامانه تحت وب اطلس سرمایه گذاری استان (web GIS) آماده سازی شده که در صورت افزایش این اعتبار، این طرح عملیاتی و به سرمایه گذاران داخلی و خارجی، به صورت برخط سرویس دهی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای تأسیس خراسان جنوبی تا کنون یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی مصوب داشته ایم، گفت: ۹۱.۲ میلیون دلار نیز سرمایه گذاری خارجی جذب شده و پروژههای فعال استان ۲۸ پروژه است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی اظهار کرد: این پروژهها شامل زغال سنگ و کک، چدن خوسف، شمش فولاد، انرژیهای خورشیدی و.. است.
ذاکریان با بیان اینکه استان یک رشد ۴.۸ درصدی در سرمایه گذاری خارجی از آبان ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ داشته است، بیان کرد: ۴.۲ میلیون دلار افزایش جذب سرمایه گذاریهای خارجی را طی این مدت در خراسان جنوبی داشته ایم.
خراسان جنوبی سرزمین ظرفیتها و پتانسیلها
وی از خراسان جنوبی به عنوان سرزمین ظرفیتها و پتانسیلها یاد کرد و افزود: بسیاری از پتانسیلهای معدنی در خراسان جنوبی منحصر به فرد است و از جمله آن فلورین و موارد مشابه از این دست است که این ظرفیتها نیاز به معرفی به کشور و حتی دنیا است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه در اقتصاد مرز و کشاورزی نیز ظرفیتهای بسیار خوبی داریم، اظهار کرد: از جمله اتفاقات بسیار خوب أخذ مجوز گمرک رسمی ورود ماشین آلات صنعتی و معدنی برای گمرک ماهیرود بود که با پیگیری استاندار و عنایت ویژه وزیر اقتصاد محقق شد.