به گزارش ذاکرنیوز ، بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران کنگره سه هزار و ۵۳۵ شهید استان زنجان که در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ برگزار شده بود، صبح روز پنجشنبه ششم آبان در محل برگزاری این همایش منتشر شد.
ایشان در سخنانی به لزوم تحلیل جامعهشناختی و روانشناختی از نقش عنصر دین در دفاع مقدس یاد کردند. حضرت آیتالله خامنهای با انتقاد از کسانی که نقش عنصر دین را در فداکاریهای دوران دفاع مقدس نادیده میگیرند، گفتند: «آمادگی جوانان برای سینه سپر کردن در مقابل خطرات و رضایت پدران و مادران و یا همسران آنها به اعزام عزیزانشان و سپس صبر بر شهادت آنها، بدون تردید ریشه در نگاه دینی و انجام وظیفه برای کسب رضای الهی دارد و این حالات و احساسات خانوادههای شهدا همگی در خور تحلیل است.»
*لزوم تحلیل جامعهشناختی و روانشناختی از نقش عنصر دین در دفاع مقدس
*تببین نقش عنصر «دین» در هشت سال دفاع مقدس
با توجه به این ضرورت تحقیقی باید یاد آور شد که ایشان در سخنان متعددی از جایگاه و نقش دین در سخنان خود شاره کرده اند. به طور مثال مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۳۶۶/۰۳/۰۷ در سخنانی با عنوان «منظرههای شوقانگیز در شبهای عملیات» اشاره دارند:«اگر شما به جبهههای نبرد خودمان رفته باشید، در شب های نزدیک به عملیات یک منظره عجیبی است. در آنجا - حالا یک مقدار شنیدیم، مقداری هم دیدیم - بسیار بسیار منظره شوقانگیزی است. این جوان های ما، این برادران مخلص، مؤمن، دلهای پاک، صاف و نورانی، وقتی احساس می کنند که به میعاد خودشان با خدا نزدیک شدهاند و امکان شهادت و رفتن به جوار الهی برایشان هست، حال عجیبی از دعا، نماز، نماز شب، ذکر، توجه و حالِ بسیار گرانبها و فاخری دارند؛ بعضی از وصیتنامهها را هم که انسان می خواند، همین موضوع را مشاهده می کند.
من چند روز قبل یکی از این وصیتنامهها را می خواندم، دیدم از نماز شب برادران و دوستانش نقل کرده که این شب ها چه حالی است، چه زمزمه و چه ولولهای در این سنگرها و پشت خاکریزهاست! این برای خاطر این است که توجه به خدا در آن حالات که ساعات و روزهای آخر است و انسان احساس می کند که فرصت رو به اتمام است، حالت اقبال دارد؛ به علاوه که شوق لقای پروردگار برای کسانی که به سوی او حرکت می کنند، وجود دارد.»
آیت الله خامنه ای همچنین در سخنرانی دیگری با اشاره به «معنویت، عامل موفقیت در برابر قدرت دشمن» است، در تاریخ ۱۳۷۰/۰۶/۲۷ توضیح می دهند:«در مقابل ما فقط عراق نبود شرق بود، آمریکا بود، مجموعهی ناتو بود، مرتجعان منطقه بودند، پول بود، سلاح بود، تجهیزات بود، تاکتیک بود، خبر ماهوارهیی بود. در یکی از این عملیات بزرگ که طرف مقابل تلاش خیلی چشمگیری از خودش نشان می داد، من به رفقا گفتم که حدس می زنم الان در سنگرهای قرارگاه های اصلی عراق، نظامی های غیرعراقی نشسته باشند؛ که البته احتمال زیاد می دادم غربی باشند؛ نحوهی حرکات اینطور نشان می داد.
اصلاً نوع کار نشان می داد که یک نَفَس جدید است که دارد آنجا کار می کند؛ بعد معلوم شد همینطور بوده است. همهی دنیا به اینها کمک کردند؛ اما چه چیزی موجب شد که علیرغم وجود آن قوّهی هایل عجیب، این ها نتوانند بر ایران اسلامی - با همهی ضعفها؛ ضعف بودجه، ضعف تجهیزات، ضعف در سازماندهی ها، ضعف در انضباط، وجود بعضی از اختلافات - مسلط بشوند و مقصود خودشان را انجام بدهند؟ دنیا از این ماجرا درس گرفت این بر اثر چه بود؟ بر اثر همان معنویت.»
ایشان همچنین در تاریخ ۱۳۸۱/۰۳/۰۱ در سخنانی دیگر با عنوان «آزادسازی خرمشهر با اراده برخاسته از ایمان و تدبیر» است تأکید می کنند: «وقتی نیروهای مسلّح ما در عملیات بیتالمقدّس با تدبیر، روشنبینی، اراده برخاسته از ایمان، توکّل به خدا، استفادهی از همه امکانات -یعنی نگذاشتند جزئی از امکانات هدر برود- و با تکیه به نیروی خود و اعتماد به خدای متعال حرکتشان را شروع کردند، هیچ کس در دنیا باور نمیکرد این ها بتوانند خرمشهر را آزاد کنند؛ اما توانستند.
وقتی ما اعلام کردیم خرمشهر را پس گرفتهایم، تا یکی دو روز خبرگزاری های دنیا حاضر نبودند این خبر را پخش کنند -با چشم تردید به آن نگاه می کردند- اما این اتّفاق افتاد و آخر هم همه مجبور شدند به این پیروزی اذعان کنند. در این عملیات، رزمندگان ما بیش از پانزدههزار اسیر عراقی گرفتند و به اردوگاه های اسرا به عقب جبهه فرستادند.»
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از ایسنا، مخاطبان برای مرور سخنان مقام معظم رهبری پیرامون جایگاه ایمان و معنویت در دفاع مقدس میتوانند به سایت دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای مراجعه کنند.
انتهای پیام