به گزارش ذاکرنیوز ،صدیق اف عصر امروز در نشست با مدیران دستگاههای اجرایی و فعالان اقتصادی استان که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: ما آماده هر گونه همکاری با بخش خصوصی خراسان جنوبی برای اجرای پروژههای زیرساختی مانند ایجاد نیروگاههای آبی، احداث جاده و سد، کشاورزی، عمران، صنایع تبدیلی، بهداشت و درمان و گردشگری هستیم.
وی با اشاره به این که تحت تأثیر گزارشهایی قرار گرفته که در این نشست و در زمینه ظرفیتهای خراسان جنوبی در عرصه صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی، حمل و نقل و گردشگری ارائه شد، بیان کرد: در بازدید از چند واحد تولیدی خراسان جنوبی هم از نزدیک با ظرفیت واحدهای تولیدی این استان آشنا شدم.
سفیر قرقیزستان در ایران گفت: در خراسان جنوبی زمینههای همکاری بسیاری در خصوص مواد معدنی، صنایع فرآوری، محصولات کشاورزی، تکنولوژی و فناوری اطلاعات وجود دارد.
صدیق اف تصریح کرد: امسال سیامین سال همکاری دو کشور ایران و قرقیزستان است که به این مناسبت با حضور مقامهای ایرانی در تهران و مجمع تجاری، نمایشگاه بزرگ کالاهای ایرانی در بیشکک برگزار شد.
سفیر قرقیزستان افزود: سال آینده هم مجمع تجاری و نمایشگاه تجاری مشترک ایران و قرقیزستان در ایران برگزار میشود که در آن قراردادهایی برای سرمایهگذاری و تبادل کالا منعقد خواهد شد.
وی از تجار خراسان جنوبی خواست؛ سال آینده در این دو رویداد مشترک شرکت کنند و برای آگاهی از ظرفیتهای سرمایهگذاری هیئتی از بخش خصوصی استان به قرقیزستان سفر داشته باشد.
صدیق اف ادامه داد: قرقیزستان دارای اقتصادی پویا و در حال رشد است که سرمایهگذاران خارجی از جمله سرمایهگذاران ایرانی در آن مشغول سرمایهگذاری در عرصههای مختلف هستند.
سفیر قرقیزستان اظهار کرد: کارآفرینان ایرانی از جمله اولین سرمایهگذاران در قرقیزستان بودهاند که هنوز هم بسیاری از آنها در این کشور فعالیتهایی را برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف انجام میدهند.
وی با اشاره به این که تولیدکنندگان خراسان جنوبی میتوانند از طریق قرقیزستان تولیدات خود را به چین و دیگر کشورها صادر کنند، تأکید کرد: هیچ مانعی بین دو کشور ایران و قرقیزستان در عرصههای مختلف برای توسعه همکاری وجود ندارد.
معادن یکی از اولویتهای کشور قرقیزستان است قرقیزستان مسیری برای صادرات کالاهای خراسان جنوبی
نیاز اف در این نشست، خاطرنشان کرد: بخش های تولید انرژی آبی، کشاورزی، پرورش گاو و گوسفند، ساخت گلخانه و غیره زمینههای بسیار خوبی برای همکار خراسان جنوبی با قرقیزستان است.
وی بیان کرد: 16 پروژه کوچک و بزرگ تولید انرژی در قرقیزستان برای اجرا پیشبینی شده که زمینه خوبی برای سرمایهگذاری در کشور ماست.
رایزن اقتصادی قرقیزستان تصریح کرد: از آن جایی که قرقیزستان کشوری کاملاً کشاوزی است بخش زیادی از پروژههای بخش کشاورزی ما مربوط به احداث انبار است.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات بزرگ ما این است که در بخش کشاورزی تکنولوژی خوبی برای افزایش تولیدات نداریم و اگر سرمایهگذاران برای تولید محصولات کشاورزی سرمایهگذاری کنند، سود زیادی نصیب آنها خواهد شد.
نیاز اف با بیان این که یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی قرقیزستان نبود دستگاههای مورد نیاز برای فرآوری میوه است، گفت: در قرقیزستان زمینههای خیلی خوبی برای سرمایهگذاری در خصوص تولید میوه، سبزیجات و غیره وجود دارد.
رایزن اقتصادی قرقیزستان گردشگری را یکی از بخشهای فعال در این کشور اعلام و اظهار کرد: هر سال یک میلیون گردشگر خارجی از قرقیزستان دیدن میکنند.
وی تأکید کرد: در دو سال گذشته هیچ مشکلی برای ایرانیها در گرفتن روادید سفر به قرقیزستان به وجود نیامده و سرمایهگذاران ایرانی به محض ورود به قرقیزستان میتوانند ویزای خود را دریافت کنند.