به گزارش ذاکرنیوز، ایجاد فرصت مناسب برای استقرار سرمایهگذاران و فراهم کردن زمینههای مناسب برای طالبان سرمایهگذارای از وطایف دولتها است تا بتوان با استفاده از این جذابیتها سرمایهگذاران را مایل به حضور در جغرافیای استان ایلام کرد.
اما در استان ایلام به رغم تمام فرصتهای سرمایهگذاری، سرمایهگذاران در این استان رغبتی به سرمایهگذاری ندارند و تاکنون تلاشهای مسئولان استانی و فرشهای رنگینی که در شعارهای خود از آن سخن گفتهاند، گسترده نشده و اگر هم از این فرشهای سخن گفتهاند، هیچ سرمایهگذارای بر روی آن پا نگذاشته است.
نتیجه شعارهای بیعمل مسئولان استان ایلام در جذب سرمایهگذاری به گونهای است که رتبه استان ایلام در پایش امنیت سرمایهگذاری در سال 1401 رتبه 30 را به خود اختصاص دهد و آخرین رتبه در بین استانهای کشور شود.
احراز رتبه آخر"امنیت سرمایهگذاری" در استان ایلام، آن هم در میان هیاهوی مسئولان استانی و شعارهای گاه و بیگاه آنان نشان از آن دارد که این استان از وجود مسئولان ناآشنا به فن و هنر جذب، رایزنی و دیپلماسی اقتصادی رنج برده و این رنج به رنج شهروندان ایلامی و نسل جوان آن ضربه روحی و روانی زده و دو راه برای جوانان تحصیل کرده و طالب شغل باقی نگذاشته است، مهاجرت به استانهای بزرگ و یا دست زدن به ناهنجاریهای اجتماعی چون اعتیاد، سرقت و غیره.
با این وصف کارشناسان اقتصادی که وضعیت استان ایلام را در ارتباط با سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار رصد و موانع پیش روی آن را بررسی کردهاند، بر این باور هستند که جذب سرمایهگذار نیازمند فن و علم و دانش به خصوصی دارد و علاوه بر جذابیتهای سرمایهگذاری و مزیتهای ممتاز باید مدیران اقتصادی در این حوزه سررشته داشته باشند.
کارشناسان رصدکننده این وضعیت تشریفات، تحصیلات اکادمیک در امور اقتصادی، دانش دیپلماسی در جذب سرمایهگذاران خارجی، وجود مدیران آگاه به فن مذاکره را از ضروریات مدیران اقتصادی استان ایلام دانسته و بهکارگیری چهرههای سیاسی در مدیریت اقتصاد استان ایلام و یا افرادی که از دانش اولیه اقتصادی بهرهمند نیستند را از دلایل آخر شدن استان ایلام در جذب و امنیت سرمایهگذاری ذکر میکنند.
آنان گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام را که در مصاحبه خود با رسانهها از ناتوانی در تهییه بلیت هواپیما برای سرمایهگذار خارجی سخن گفته است، مستندی بر نبود مدیریت متخصص، آگاه به دانش اقتصادی و جذب سرمایهگذاری در این استان ذکر کرده و پیشنها دارند با توجه به جذابیتهای سرمایهگذاری در استان ایلام، نگاه اداری و رفع تکلیفی به جذب سرمایهگذار در این استان نیازمند تجدیدنظر و بهکارگیری نیروهای متخصص و آشنا به فن اقتصادی است.
این مسئله را با رئیس جمهور درمیان میگذارم
حجت الاسلام الله نور کریمیتبار نیز در واکنش به بیتوجهی به سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاران در استان ایلام با ذکر این سخن که "مسئله را با رئیس جمهور درمیان میگذارم" اظهار داشت: متاسفانه از حضور سرمایهگذاران در استان حمایت نمیشود.
نماینده ولیفقیه در استان یلام گفت: سرمایهگذاران بومی موفقی داریم که در سایر استانها سرمایهگذاری کردهاند، این افراد باید به استان جذب شوند.
وی مسئولان استانی را به توجه و اقدام و عمل در رابطه با جذب سرمایهگذاران توصیه و بیان کرد: در موضوع سرمایهگذاری خیلی در استان نیازمند توجه هستیم.
امام جمعه ایلام به جذاب نبودن وضعیت موجود برای سرمایهگذاران اشاره و خاطرنشان کرد: در استان ایلام در بحث سرمایهگذاری، بیشتر قدرت دفع داریم تا جذب و در حالی که نباید این کارشکنیها صورت گیرد. متأسفانه حمایت از حضور سرمایهگذاران در استان نمیشود، دولت باید به مسئله حضور سرمایهگذاران در استان ایلام توجه کند و شرایط مورد نیاز را فراهم کند و در صورت حمایت از سرمایهگذاران میتوان برای بسیاری از مردم استان اشتغال ایجاد کرد.
وی افزود: یک سرمایهگذار قرار است وارد استان و طرح بزرگی اجرا کند، این طرح معضل بیکاری استان را برطرف میکند، اما متاسفانه با کارشکنی مواجه شده و این مسئله را با رئیس جمهور در میان میگذارم.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم، به هر حال استان ایلام در جذب سرمایه و امنیت سرمایهگذاران رتبه آخر را از آن خود کرده و مسئولان آن به شعار اکتفا و در عمل استان ایلام و شهروندان آن چشم انتظارند تا فرزندان تحصیل کرده آنان به دنبال سرمایهگذاری اشتغال و سفره خانوادهها رونق گیرد.