به گزارش ذاکرنیوز، محمدمهدی اعلایی عصر امروز در جلسه ستاد اقتصاد دانشبنیان که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: باید از شرکتهای دانشبنیان دعوت کنیم تا از ظرفیتهای کشاورزی استان قزوین بازدید کنند، چرا که ابتکارات و پیشنهادات اساسی برای تحول در کشاورزی دشت قزوین باید از ناحیه همین شرکتها صادر شود.
وی اضافه کرد: امروز ما در بخشهای مختلف کشاورزی و دامی ظرفیتهای قابل توجهی داریم و باید از شرکتهای دانشبنیان برتر کشور در حوزه تولید گیاهان دارویی استفاده کنیم.
اعلایی با اشاره به ضرورت معرفی طرحهای پرچمدار حوزه دانشبنیان از سوی دستگاههای اجرایی و دانشگاهها گفت: انتظار ما این است که یکی از این طرحهای پرچمدار در حوزه آب و کشاورزی که ظرفیتها و در عین حال چالشهای جدی در این حوزه داریم، معرفی شود. در ضمن طرح بازار آب نهایی شده و به زودی این طرح اجرا میشود و بعد از این میتوانیم در این حوزهها بیشتر مانور دهیم.
رئیس ستاد اقتصاد دانشبنیان ضمن مخالفت با برگزاری استارتآپ ویکندها توسط دولت ادامه داد: پارک علم و فناوری نباید برگزاری این رویدادها را دولتی کند و بخش خصوصی باید این رویدادها را برگزار کند. باید اجرای این استارتآپ ویکندها به یک شرکت دانشبنیان بومی واگذار شود و این شرکت میتواند به برگزاری این رویداد به چشم یک کسبوکار تجاری نگاه کند و درآمد خود را در نظر گرفته و در نهایت این رویداد را برگزار کند.
اعلایی افزود: به جای اینکه 60 شرکت دانشبنیان را برای بازدید از ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی استان ببریم، باید یک شرکت دانشبنیان تسهیلگر برای برگزاری رویدادهای استارتآپی شناسایی و انتخاب کنیم. یعنی این شرکت تسهیلگر ابتدا موضوعات لازم را شناسایی کنند و بعد نسبت به برگزاری استارتآپ ویکند اقدام کنند.
وی ادامه داد: در ضمن استارتآپ ویکند حوزه کشاورزی حتماً لازم نیست فقط در حوزه دانش کشاورزی برگزار شود؛ بنابراین میتوان این رویداد را در حوزههای مرتبط با کشاورزی مثل تامین مالی کشاورزان و صادرات برگزار شود.
اعلایی با اشاره به اینکه استان قزوین سالانه 40 هزار تن دانه زیتون تولید میکند، یادآور شد: با توجه به اینکه سالانه 8 هزار تن روغن زیتون در استان قزوین تولید میشود، شرکتهای دانشبنیان باید برای توزیع و فروش این محصول به کار گرفته شوند تا مردم هم از دست روغنهای مضر وارداتی خلاص شوند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت گفت: در همین رابطه ستاد راهبری اردوهای راهیان پیشرفت در استان قزوین تشکیل میشود که ریاست این ستاد بر عهده معاون اقتصادی استاندار است.
شرکتهای فعال در حوزه راهیان پیشرفت شناسایی میشوند
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین هم در این جلسه از آمادگی شرکتهای صنعتی برای برپایی اردوی راهیان پیشرفت خبر داد و گفت: طرحی در سازمان صمت برای برپایی این اردو داریم، اما برای تسریع در راهاندازی این اردوها به زودی فراخوانی صادر میکنیم و شرکتهای علاقهمند به این همکاری در این حوزه را شناسایی میکنیم.
عزیزالله افضلی اضافه کرد: باید دبیرخانه اردوهای راهیان پیشرفت در همین ستاد اقتصاد دانشبنیان راهاندازی شود و باید با سیاستگذاری این ستاد دانشجویان و دانشآموزان باید به صنایع و کارخانجات برای بازدید اعزام شوند. آنچه مسلم است اینکه شرکتهای صنعتی از این اردوها استقبال میکنند و ما هماهنگیهای لازم را در این حوزه انجام دادیم.
وی ادامه داد: برای نمونه شرکت تولیدکننده کاتالیستهای پتروشیمی در استان قزوین یکی از شرکتهایی است که میتواند مقصد خوبی برای اردوهای راهیان پیشرفت دانشجویی باشد.
برگزاری 24 تور صنعتی در استان قزوین
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین هم در این نشست با یادآوری اینکه در سنوات گذشته تورهای صنعتی و بازدید از کارخانجات را برگزار میکردیم، گفت: البته رویکرد ما در این تورهای صنعتی آموزش صنایع به همدیگر و استفاده از اساتید دانشگاهی برای رفع مشکلات و نیازهای واحدهای تولیدی و صنعتی بود.
رضا صفاری از برگزاری 24 تور صنعتی در استان قزوین تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: 80 درصد از هزینه این تورهای صنعتی به صورت یارانهای توسط شرکت شهرکهای صنعتی تامین میشود و تلاش میکنیم که این تورهای صنعتی را در کنار اردوهای راهیان پیشرفت برگزار کنیم.
وی ادامه داد: بعضی از مشاوران ما کارشان هماهنگی برگزاری این تورهای صنعتی است؛ یعنی با واحدهای صنعتی توانمند هماهنگی انجام میدهند و بعد دانشآموزان و دانشجویان را به بازدید از کارخانهها میبرند.
صفاری یادآور شد: باید در این اردوها به بحث ایمنی واحدهای تولیدی توجه شود تا دانشآموزانی که به این اردوها اعزام میشوند با حادثه خطرناکی در واحدهای صنعتی غیرایمن روبهرو نشوند.