به گزارش ذاکرنیوز، کتاب «رژیم موقت، مفهوم و پژوهشهای تخصصی» که توسط مرکز مطالعات و پژوهشهای الاتحاد تالیف و منتشر شده، در مباحثی تخصصی به بررسی پدیده فروپاشی رژیم موقت صهیونیستی پرداخت است. این کتاب در فصل اول مفهوم رژیم موقت و اذعان شخصیتهای مختلف بینالمللی و صهیونیستی به این موضوع را مورد اشاره قرار داده و در فصلهای بعدی به بررسی ساختارهای امنیتی و تشکیلاتی سرویسهای جاسوسی و نظامی رژیم صهیونیستی پرداخته و در ادامه بحرانهای فراروی اسرائیل که منجر به این فروپاشی میشود را برشمرده است.
بخش هشتم
بخش تکنولوژی و فناوری: این بخش ویژه سرویسهای عملیاتی و تجهیزات پیشرفتهای است که سرویس جاسوسی موساد به آنها نیاز دارد، مانند دستگاههای استراق سمع و تجهیزات رایانهای پیشرفته، دستگاههای تصویربرداری دقیق و دستگاههای فتوشاپ و جعل تصاویر و ... همچنین جاسوسهای اسرائیل برای استفاده از این تجهیزات در این بخش تحت آموزش قرار میگیرند.
بخش ارتباطات: وظیفه این بخش هماهنگی با دیگر سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی است.
-بخش ارتباطات تاکتیکی و فنی: در این بخش افسران ویژه سرویسهای جاسوسی اسرائیل که در ترور و خرابکاری و ... مهارت دارند مشغول فعالیت هستند.
-بخش جمعآوری اطلاعات: این بخش از بزرگترین بخشهای سرویس جاسوسی موساد بوده و مسئولیت جمعآوری اطلاعات از اهداف مورد نظر و تحلیل و نتیجهگیری از آنها را بر عهده دارد.
-بخش عملیات: وظیفه این بخش برنامهریزی برای عملیاتهای ویژه همچون خرابکاری و ترور و آدمربایی است.
-بخش جنگ روانی: این بخش ویژه برنامهریزی برای عملیاتهای ویژه جنگ روانی و اجرای آن بوده و فعالیت آن مبتنی بر نشر افکار صهیونیسم است.
-یگان نفوذ: این یگان ویژه آموزش عناصر موساد بوده و از جاسوسان در این یگان برای انجام عملیاتهای نفوذ به مراکز دشمن استفاده میشود. از جمله بارزترین جاسوسان رژیم صهیونیستی که در این یگان آموزش دیده بودند «ایلی کوهن» بود که در کشورهای عربی برای صهیونیستها جاسوسی میکرد. او با نام «امین ثابت» توسط موساد به سوریه فرستاده شده بود تا با افراد صاحب نفوذ در سوریه روابط دوستانه برقرار کند. وظیفه او جمعآوری اطلاعات از ارتش سوریه و مواضع مرزی و نیز تسلیحات جدید آن بود.
ایلی کوهن به این منظور روابط عمیقی با چند تن از مقامات ارشد ارتش سوریه برقرار کرده و توانست نفوذ زیادی در میان ارتش این کشور پیدا کند. او اطلاعات دقیقی از سلاحها و مواضع ارتش سوریه به دست آورده و این اطلاعات را برای رژیم صهیونیستی فرستاد. کوهن سپس در سوریه شناسایی و در سال 1965 اعدام شد.
یگان آموزش و برنامهریزی: این یگان ویژه آموزش جاسوسان موساد است و کارکنان و مزدوران موساد دورههای آموزشی ویژهای را در مراکز وابسته به یگان مذکور میگذرانند و آن دسته جاسوسانی که ماموریتهای مهم را با موفقیت انجام دهند به مناصب بالا در این سرویس جاسوسی میرسند.
یگان مبارزه با جاسوسی: مهمترین وظیفه این یگان شناسایی افرادی است که در تلاش برای نفوذ به سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هستند. «رافت الهجان» یکی از مقامات سرویس اطلاعاتی مصر بود که توانست در پوشش یک بازرگان یهودی وارد اراضی اشغالی شده و به سرویس جاسوسی این رژیم نفوذ کند. صهیونیستها نتوانستند او را شناسایی کنند و همین مسئله نگرانی زیادی در نهادهای امنیتی و سیاسی و نظامی و اجتماعی رژیم اشغالگر به وجود آورد.
نگاهی به مهمترین ماموریتها و بخشهای موساد
سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که حتی قبل از تاسیس رسمی رژیم جعلی اسرائیل در سال 1948 به وجود آمده بودند به طور مشترک فعالیت میکردند اما طی سالهای گذشته هر یک از این سرویسها ماموریت و وظیفه جداگانهای بر عهده گرفتند. بارزترین سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی، موساد است که ماموریت آن در ابتدا منحصر به جمعآوری اطلاعات از خارج و کمک به روند مهاجرت یهودیان به فلسطین اشغالی بود به ویژه یهودیان ساکن کشورهای عربی.
«یوسی ملمن» نویسنده صهیونیست و از نزدیکان سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی در گزارشی که فوریه سال 1998 در روزنامه هاآرتص منتشر کرده اشاره میکند که عامل انسانی مهمترین عنصر در عملیاتهای موساد به شمار میرود. معمولترین روش کار نفوذ جاسوسان موساد به کشورهای مورد نظر به این شکل است که آنها با هویت جعلی وارد این کشورها شده و به شکل مستقیم شروع به جمعآوری اطلاعات برای اسرائیلیها میکنند. «ویکتور اوسترووسکی» جاسوس سابق موساد در کتاب خود با نام «راه فریبکاری» نوشته که جاسوسان موساد از طریق یگان میدانی وابسته به این سرویس جذب میشوند.
یوسی ملمن نیز در گزارش خود آورده که 90 درصد توجه موساد متمرکز بر جمعآوری اطلاعات بوده و بخش کمی از فعالیتهای آن مربوط به اجرای عملیاتهای ویژه است. این عملیاتها شامل عملیاتهای طولانی و بزرگ خرابکاری و ترور است که یا موساد آنها را به طور مستقیم از طریق مزدوران خود اجرا میکنند یا دیگر سرویسهای جاسوسی و نظامی رژیم صهیونیستی در اجرای این عملیاتها دخیل هستند. عمده فعالیتهای این سرویس جاسوسی از دهه هفتاد عمدتا معطوف به کشورهای عربی بوده است.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در سال 1998 مصاحبهای با یکی از مسئولان ارشد سابق موساد به نام «اوی داگان» انجام داد. داگان که مسئول انجام عملیاتهای ویژه و محرمانه موساد بوده در این مصاحبه میگوید از سال 1990 تا 1997 مهمترین بخش موساد شعبه جمعآوری اطلاعات بوده است و در این ماموریت از ماهرترین جاسوسان خود استفاده میکند.
داگان که یکی از نامزدهای ریاست سرویس جاسوسی موساد در فوریه 1998 بود در ادامه گفت که بحث روانشناسی مهمترین عنصر در جذب جاسوسان موساد بوده و سالها طول میکشد تا این جاسوسان بتوانند عضویت خود در موساد را بپذیرند. همچنین جذب این افراد عمدتا از طریق شناسایی شخصیت و سوءاستفاده از نقاط ضعف آنها انجام میگیرد. وادار کردن جاسوسان موساد برای ادامه همکاری با این سرویس بسیار دشوار است به ویژه اینکه در موارد زیادی هویت آنها توسط رسانههای اسرائیلی فاش میشود.
همانطور که گفته شد تسهیل روند مهاجرت یهودیان به فلسطین اشغالی از دیگر ماموریتهای سرویس جاسوسی موساد است. موساد گاهی از طریق وعده و وعید و رشوه و گاهی با تهدید و آدم ربایی و... یهودیان ساکن در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای عربی را وادار به مهاجرت به اراضی اشغالی میکند؛ همانند یهودیانی که در دهه 50 میلادی از مغرب و یمن و عراق به فلسطین اشغالی منتقل شدند. انتقال یهودیان به اراضی اشغالی توسط یگان ویژهای به نام «بتسور» در موساد انجام میگیرد.
شعبه اطلاعات سرویس جاسوسی موساد به شکل رسمی در سال 1963 تاسیس شد و در آن زمان ژنرال «مائیر عامیت» وظیفه بازسازی ساختار این سرویس جاسوسی را بر عهده داشت و این کار در هماهنگی با ارتش سری شماره 131 انجام میشد. شعبه اطلاعات موساد ابتدا به عنوان بازوی عملیاتی ویژه شعبه سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) شناخته میشود. سرویس امان نیز بخشی از یگان های موساد به شمار میآمد .