به گزارش ذاکرنیوز ، سیدمصطفی فاطمی، اظهار داشت: در هیچ کجای دنیا کشوری نیست که مانند کشور ایران تا این اندازه تنوع فرهنگی داشته باشد.
وی به موقعیت جغرافیایی کشور اشاره و عنوان کرد: این تنوع فرهنگی باعث میشود کشوری با تنوع فرهنگی به وجود بیاید، چرا که به همان نسبت تنوع اقلیمی وجود دارد.
فاطمی با بیان اینکه ایران کشوری خاص است که تنوع جاذبههای متعدد را در کنار هم دارد، افزود: حدود 57 موضوع گردشگری در دنیا وجود دارد که در ایران امکان اجرای 49 موضوع وجود دارد. این در حالیست که در استان فارس 48 موضوع گردشگری قابل تاییداجراست.
وی ادامه داد: استان فارس تنوع بسیاری از نظر اقلیمی و فرهنگی دارد به گونهای که تمام ایران را در خود جمع کرده است که این دو میز گردشگری با اجماع نظر و اتفاق آرا در استان فارس کار خود را شروع کرده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه تأکید ما برای راهاندازی میزهای تخصصی این است که بخش خصوصی فعال شود، گفت: ما یک رقیب جدی در منطقه داریم و آن کشور قزاقستان است که رقیب بزرگی برای ما در حوزه گردشگری عشایر است که با برگزاری تعداد محدودی تور عشایر توانسته برند جهانی را برای خود ایجاد کند.
فاطمی همچنین بر ایجاد برندسازی جهانی تأکید کرد و افزود: اقدامات بسیار خوبی طی این مدت در میز عشایر گردشگری انجام شده و در استانهای مختلف کشور که اداره امور عشایر دایر است برپایی این میز در دستور کار قرار گرفته است.
وی به افتتاحیه خیابان خوراک، معرفی شهر خلاق و شهر گردشگری دسترس پذیر در شهر شیراز اشاره کرد و گفت: امید است شیراز بتواند به عنوان سومین شهر گردشگری دسترس پذیر ایران معرفی شود.
فاطمی با اشاره به ظرفیت و پتانسیلهای بی نظیر بخش جنوبی استان فارس، اضافه کرد: متأسفانه به این بخش کمتر توجه شده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این آیین یادآور شد: نیاز است تا رویداد شبهای گردشگری در شهر شیراز با موضوعات مختلف با هدف معرفی مکانهای کمتر معرفی شده در دستور کار قرار گیرد.
فاطمی همچنین با تحسین تیم گردشگری بخش دولتی و خصوصی فارس، افزود: در استان فارس تیم مخالف گردشگری وجود ندارد. این در حالی است که براساس آمارهایی که از تعطیلات نوروز داشتهایم برخی شهرهای معروف گردشگری کشور سقوط و رکود داشته است.
فارس در حوزه عشایر سرآمد باشد
معاون گردشگری و زیارت استانداری فارس با اشاره به ظرفیت بسیار بالای استان در حوزه گردشگری عنوان کرد: در حوزه عشایر شایسته است تا استان فارس سرآمد ملی باشد و بتواند راهبری کند و در این خصوص ضرورت دارد تا زیر ساختهای آن فراهم شود.
محمد فرخ زاده در خصوص میز ملی ادبی اشاره کرد: باتوجه به اینکه شهر شیراز به شهر ادب و فرهنگ و هنر شهره است، اما بسیار عقب هستیم و این عقب ماندگی از حوزه استانی تا کشوری است؛ لذا این رویداد باید فراگیر شود تا نتیجه مثبت آن در جامعه فراگیر شود.
معاون گردشگری و زیارت استانداری فارس در پایان یادآور شد: این اطمینان را خواهیم داد تا حوزه گردشگری به بهترین جایگاه و خواستگاه ملی و فرا ملی دست بیاید.
اختصاص دو میز گردشگری به فارس
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در سخنانی بیان کرد: دو سهمیه از میز گردشکری با عنوان میز ملی گردشگری عشایر و میز ادبی به استان فارس اختصاص یافت.
مؤید محسن نژاد اظهار داشت: در فضای همدلی، همراهی و یک صدا بودن است که اتفاقات بزرگ رقم میخورد و اهداف به سرانجام میرسد. این در حالی است که با حمایتهایی که در قالب این همدلی و در رأس آن استاندار فارس و معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس در این حوزه داشتند، این تلاشها منجر به ایجاد دبیرخانه رویداد گردشگری شد.
وی ابراز کرد: در شکل گیری این رویدادها در دبیرخانه گردشگری اعضای مختلفی از دستگاههای اجرایی میتوانند در آن عضو بوده تا تدوین رویدادها صورت گیرد.
محسن نژاد همچنین به تدوین تقویم رویداها اعم از روز ملی شهرها و جشنوارههای مختلف اشاره کرد و افزود: با تدوین و رونمایی از این تقویم، هر رویداد در زمان مناسب و مشخص برگزار شده و بخش خصوصی گردشگری میتواند از نعمت سفر برخوردار شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس همچنین در این مراسم از برگزاری همایش سرمایه گذاری ملی و در صورت صدور مجوز آن به صورت بین المللی برگزار شدن آن در ماههای آینده خبر داد.
محسن نژاد اضافه کرد: استان فارس در کنار تمام جاذبههایی که دارد اعم از فرهنگ متنوع، اقوام مختلف، طبیعت گردی، تاریخ، درمان و سلامت، اما در حوزه عشایر بیشترین تمرکز را این استان دارد و باتوجه به مسیرهای کوچ گردشگری که دارد میتوان با معرفی آنها از این ظرفیت استفاده کرد.
جذب گردشگران داخلی و خارجی با راه اندازی میز ملی گردشکری عشایر
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان فارس اظهار داشت: این رویداد در قالب یکی از رویدادهای دبیرخانه گردشکری فعال شده و به مدد مدیران و مسئولین دستگاههای اجرایی با مشارکت یکدیگر تلاش شد تا گردشگری رویداد محور شود تا بتوان با برگزاری رویدادهای گردشگر محور برای مسافرین داخلی و خارجی با تنوع حوزههای گردشگری آشنا کرد و رویکرد سفر و گردشکری متفاوت و تجربه محور شود.
روح اله روانشاد افزود: در این راستا رویدادهای مختلف گردشگری ادبی، خوراک و تور ویژه معلمین و فرهنگیان به مناسبت روز معلم، تور ویژه کودکانی نوجوانان و تورهایی برای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشکری برگزار شد.
روانشاد اضافه کرد: استان فارس و شهر شیراز تنها یک فرهنگ، جاذبه و شاخص وجود ندارد بلکه این استان و شهر ذخایر بزرگی از انواع جاذبههای فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی، مذهبی و طبیعی دارد و با داشتههایی که دارد، اما به آن کمتر توجه شده، نیاز است تا احیاء این داشتهها صورت گیرد.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان فارس با بیان اینکه میتوان حوزه گردشگری را در قالب اقتصاد و اشتغال کمک بسیاری به تمام جوامع داشته باشد، گفت: صنعت گردشگری جایگزین و پایدار در حوزههای اقتصادی است.
روانشاد اضافه کرد: از سوی وزارت میراث فرهنگی میز ملی گردشکری عشایری فارس به دلیل وجود تنوع و تعدد جامعه اصیل و فرهنگی و خاص عشایر به فارس اختصاص داده شد.
وی گفت: هدف از برپایی میز ملی گردشکری عشایر تعریف و ارائه خدمات به جامعه عشایری کشور است که میتواند در حوزه گردشکری و سایر حوزههای گردشگری با این حوزه همچون صنایع دستی، پوشاک، خوراک با عشایر مرتبط باشد تا در قالب بسته سفر و رویداها و جشنوارهها قرار گیرد تا با این اقدام شاهد جذب گردشگران داخلی و خارجی باشیم.
روانشاد با بیان اینکه تدوین رویداها میتواند موجب یک تحرک و جریان جدید در بستههای سفر و گردشگری قرار گیرد، گفت: باید بتوان با جذب گردشگر و افزایش ظرفیت واحدهای اقامتی گردشگری و در سطح کلان شاخصهای اقتصادی در حوزه گردشگری این صنعت را روز به روز پویاتر کرد.
میز ملی گردشگری عشایر بدنبال برندسازی جهانی است
مدیر میز ملی تخصصی گردشگری عشایر فارس بیان کرد: میز ملی گردشگری عشایری امسال در نمایشگاه بین المللی شرکت کرد و مورد استقبال مسئولان کشور قرار گرفت.
اسماعیل خسروانی عنوان کرد: بیش از یک سال است که جلسات مستمر برای تشکیل میز ملی گردشگری و تخصصی شدن گردشگری در حوزه عشایر برگزار و پیگیریهای لازم برای تحقق این امر انجام میشود.
وی افزود: در ایران پتانسیل بسیاری در حوزه گردشگری وجود دارد که بلااستفاده مانده است. این در حالیست که گردشگران امروز بدنبال تور تجربه گرا بوده و بدنبال تجربه زندگی در شرایط خاص هستند.
خسروانی با اشاره به تغییر ذائقه گردشگران، بیان کرد: تخصصی شدن گردشگری یک ضرورت است و اگر صنعت گردشگری فعال نباشد اقتصادی هم نخواهد بود.
وی یادآور شد: کشور ایران با داشتن تنوع بزرگ اقلیمی، زیستی، فرهنگی و اقوام مختلف ظرفیت بسیار خوبی در زمینه حوزه گردشگری عشایر دارد و ضرورت دارد تا یک درگاه بینالمللی برای آن راه اندازی شود و برای پکیجهای تخصصی این دست از تورهای گردشکری برنامهریزی شود.
خسروانی در ادامه با بیان اینکه حوزه عشایر با مشکلاتی مواجه است و نیاز است این مسائل رفع شود، گفت: هدف از راه اندازی طرح میز ملی گردشگری عشایر، برندسازی جهانی آن است؛ لذا در این خصوص با ایجاد صفحاتی در فضای مجازی افراد از این طریق گردشکری عشایر را معرفی میکنند.
مدیر میز ملی گردشکری عشایر اضافه کرد: در تلاشیم با راهاندازی این میز، عشایر به صورت مستقیم در گردشگری دخیل باشد، اما متأسفانه هنوز یک تور تخصصی و حرفهای در این حوزه وجود ندارد و جشنوارهها و رویدادهای فصلی در این حوزه برگزار نمیشود.
خسروانی اضافه کرد: متأسفانه کوچ ماشینی جای کوچسنتی را گرفته است. این در حالیست که تا تور گردشگری و گردشگر نداشته باشیم شاهد رونقی در این بخش نخواهیم بود. از سوی دیگر میتوان گفت که 80 درصد اقتصاد عشایر با فعالیت بانوان در این حوزه تأمین میشود.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم طی سفر مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به شهر شیراز میز ملی گردشگری عشایر و تقویم رویداهای گردشکری فارس رونمایی شد و پنج مجموعه اقامتگاه سنتی در راستای احیای بافت تاریخی و سنتی و ده دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری افتتاح شد.