به گزارش ذاکرنیوز، «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اظهار داشت: غربیها برای پنهان کردن آثار مخرب 20 سال جنگ آنها در افغانستان و فرار غیرمسئولانه نیروهای خارجی از افغانستان در آگوست 2021 به طور مصرانه تلاش میکنند دیدگاه خود را از تحولات افغانستان به جامعه جهانی تحمیل کنند.
وی با تأکید بر اینکه مسئولیت اصلی بحران کنونی افغانستان با غربیها است، تصریح کرد: تلاشهای ریاکارانهای برای واگذاری تمام مسئولیتهای شکست عملیات نظامی و وخامت اوضاع کنونی به عهده مقامات جدید (دولت موقت طالبان) وجود دارد.
نبنزیا با انتقاد از قطعنامه سازمان ملل در خصوص وضعیت افغانستان که توسط آلمان ارائه شده بود، اظهارداشت در این قطعنامه مشکلات اجتماعی-اقتصادی و بشردوستانه موجود که افغانستان در معرض آن قرار دارد، نگرانیهای کشورهای منطقه، مسئولیت آمریکا و ناتو در بحران کنونی و نیز جنایات آنها در افغانستان نادیده گرفته شده است.
وی تصریح کرد: همکاران غربی ما هنوز علاقهای به تعامل عادلانه ندارند و در عوض بازیهای پشت صحنه را ترجیح میدهند، بنابراین جای تعجب نیست که هر گونه اشاره به تحقیقات جنایات جنگی ائتلاف غربی در افغانستان که دیوان کیفری بینالمللی به دلیل تهدیدات آمریکا به سرعت آن را «از اولویت» خارج کرد و متعاقباً این موضوع از سند نهایی(قطعنامه سازمان ملل در خصوص وضعیت افغانستان ) حذف شد.
نماینده روسیه اضافه کرد: غربیها میخواهند همه اقدامات غیرمسئولانه ارتش آمریکا و ناتو را فراموش کنند که به طور منظم حملات هوایی پراکندهای را علیه مردم افغانستان انجام میدادند؛ بگذارید از حملات شبانه و کشتار غیرقانونی غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، چیزی نگوییم.
وی با اشاره به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از اخیر رسانههای انگلیسی درباره کشتار غیرنظامیان افغان از جمله کودکان درباره نیروهای ناتو افزود: سازمانهای غیردولتی مختلف گزارشهایی را درباره این جنایات جنگی فجیع برای به دست آوردن عدالت و پاسخگویی عاملان منتشر کردهاند، اما متأسفانه به دلیل تهدیدات واشنگتن هیچ تحقیقی رسمی درباره این جنایات صورت نگرفته است.
نبنزیا با اظهار اینکه نادیده گرفتن و سرپوش گذاری آمریکا و ناتو به جنایات جنگی خود رویه معمول آنها در سایر نقاط بحرانی از جمله سوریه، عراق و لیبی نیز بوده است، ادامه داد: تلاشهای همکاران غربی ما برای پیش بردن موضوع نقض حقوق بشر تنها توسط مقامات بالفعل در افغانستان به طور ویژهای ریاکارانه به نظر میرسد.
این دیپلمات ارشد روسیه همچنین با تأکید بر اینکه برای تضمین بهبود اقتصادی افغانستان و تضمین توسعه بیشتر این کشور حل و فصل داراییهای توقیف شده افغانستان توسط آمریکا ضروری است، گفت در قطعنامه سازمان ملل برای افغانستان مسئله داراییهای افغانستان نادیده گرفته شده است.
وی ادامه داد: کمککنندگان غربی از این مسائل مالی بهعنوان اهرمی برای اعمال فشار بر مقامات بالفعل(دولت موقت طالبان) استفاده میکنند و بدون آن آماده بحث جدی درباره این موضوع نیستند. بدیهی است که سرنوشت مردم عادی افغانستان که هیچ وسیلهای برای امرار معاش ندارند، چندان مورد توجه دولت های مذکور نیست.
مجمع عمومی سازمان ملل پنجشنبه با 116 رأی مثبت قطعنامهای را در خصوص وضعیت افغانستان تصویب کرد. 10 کشور روسیه، چین، پاکستان، نیکاراگوئه، بروندی، بلاروس، گینه، اتیوپی، زیمباوه و کره شمالی به قطعنامه یاد شده رأی ممتنع دادند و 67 کشور نیز به قطعنامه رأی ندادند.