روسیه: از سوریه برای بازگرداندن ثبات در حلب حمایت می‌کنیم

سخنگوی کرملین، وضعیت حلب را تجاوز به حاکمیت سوریه خواند و گفت: ما از اینکه مقامات این کشور به سرعت نظم را به این منطقه بازگردانند و نظم را برقرار کنند، حمایت می‌کنیم.

به نقل از ریانووستی، دیمیتری پسکوف روز جمعه در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت اطراف شهر حلب در سوریه گفت: روسیه از برقراری نظم و ثبات در منطقه حمایت می‌کند.

وزارت دفاع سوریه روز پنجشنبه هشتم آذرماه اعلام کرد که نیرو‌های مسلح این کشور به حمله تروریستی در استان‌های حلب و ادلب پاسخ دادند و گروهک تروریستی متحمل خسارات سنگین تجهیزات و نیروی انسانی شدند.

اولگ ایگناسیوک معاون فرمانده فرمانده مرکز روسیه برای آشتی طرف‌های مخالف در سوریه نیز اعلام کرد: ارتش سوریه با پشتیبانی نیرو‌های هوایی روسیه بیش از ۴۰۰ تروریست وابسته به گروه جبهه النصره که به مواضع نیرو‌های دولتی در استان‌های حلب و ادلب حمله کرده بودند را به هلاکت رساندند.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشور‌های ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حما و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریست‌ها در این منطقه، هر از گاهی به نیرو‌های نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌کنند.

این ژاپن بود که مانع از مذاکرات صلح شد

خبرنگاری نیز از سخنگوی کرملین، موضع روسیه در قبال اظهارات نخست وزیر ژاپن را جویا شد و گفت: آیا مسکو از انعقاد معاهده صلح با ژاپن استقبال می‌کند و آیا مبنای واقعی برای تحقق این امر را متصور است؟

این پرسش پس از آن مطرح شد که شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن اعلام کرد: با وجود وضعیت دشوار در روابط با روسیه، ژاپن همچنان متعهد به حل مشکل ارضی و انعقاد پیمان صلح است.

سخنگوی کرملین در پاسخ اظهار داشت: ژاپن کاملاً خود را با مسیر غیردوستانه کشور‌های غرب جمعی همسو کرد، به همه تحریم‌های غرب پیوست و محدودیت‌هایی را برای شرکت‌های روس اعمال کرد؛ همه اینها اقدامات غیردوستانه‌ای است که در حال حاضر به طور کامل از هرگونه اقدام اساسی (برای مذاکره درباره معاهده صلح) جلوگیری می‌کند.

پسکوف اظهار داشت: روسیه آغازگر محدود کردن گفت‌و‌گو‌ها نبود، بلکه این ژاپن بود.

 

منبع: ایرنا

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار