به گزارش ذاکرنیوز ، حسین حسینی امروز در حاشیه افتتاح فاز اول مجتمع گلخانهای شهید وجدی دستگرد شهرستان شهرکرد، اظهار داشت: ایران کشوری کم آب است. بیش از 50 سال است که اجرای الگوی کشت عملیاتی نشده بود اما در دولت سیزدهم این الگو ابلاغ شد. یکی از الزامات تحقق الگوی کشت، مدیریت کشت محصولات آببر بوده که در محیطهای مدیریت شده و کنترل شده از جمله گلخانهها، این مورد امکان پذیر است.
وی افزود: با اصلاح الگوی کشت، همه محصولات را در تمام فصول خواهیم داشت، مدیریت آب صورت میگیرد و در حوادث غیرمترقبه مثل سیل، زلزله، سرمای زیاد و ... محصول همیشه تحت کنترل است و امنیت غذایی تهدید نمیشود. یکی از استراتژیهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانهها به ویژه بردن محصولات سبزیجات و صیفیجات در گلخانهها است تا بتوان هم در داخل مصرف کرد و هم ارزآوری داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با اینکه استان چهارمحال و بختیاری در حوزه گسترش گلخانهها بسیار دیر ورود کرده است اما اکنون 56 هکتار در کشتهای گلخانه رشد داشته است. گلخانه شهید وجدی مجموعه خوبی بوده که در حال حاضر 2.5 هکتار گلخانه احداث شده است.
صنعت شیلات مغفول مانده است
حسینی خاطرنشان کرد: زنجیره ارزش و خوشه تولید از پیش تولید تا فراوری و صادرات بسیار به توسعه گلخانهها و مدیریت انرژی کمک کننده است. در برنامه وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانهها نسبت به سال گذشته رشد 2.5 برابری داشته است باید با همین نسبت توسعه بیشتری داشت تا محصولات پر آببر در گلخانه تولید شود.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه صنعت شیلات مغفول مانده است، ادامه داد: در دنیا 214 میلیون تن تولید انواع آبزیان است که از این میزان حدود 90 میلیون تن آن در حوزه صیادی است و 124 میلیون تن آن آبزیپروری است. در کشور ما یک میلیون و 256 هزار تن تولید داشته که 702 هزار تن در حوزه صید و صیادی و 557 هزارتن آن در حوزه آبزی پروری است.
وی مطرح کرد: در افق 1404 این میزان به 2.6 میلیون تن میرسد و باید به سمت آبزی پروری در آبهای شور رفت که همانا پایه زیستی دریا، سواحل و کرانه و پس کرانه است. پروتئین آبزیان یک پروتئین ارزشمند است که با توجه به تنوع گونهای علاوه بر افزایش بهرهوری و مکانیزه کردن باید به سمت سواحل و دریاها رفت تا بتوان این رقمِ تولید را به دو برابر افزایش داد.
تولید 60 درصد خوراک آبزیان کشور در چهارمحال و بختیاری
رئیس سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: جایگاه استان چهارمحال و بختیاری در حوزه آبزیان از جایگاه ویژهای برخوردار است به ویژه در حوزه ماهیان سردابی که بیش از 20 هزار تن از دویست هزار تن تولید ماهیان سردآبی در این استان انجام میشود و رتبه دوم را در کشور دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بیش از 60 درصد خوراک آبزیان کل کشور در این استان تولید میشود که این حائز اهمیت است. پتانسیل ایجاد یک زنجیره ارزش از پیش تولید، حین تولید و پس از تولید آبزیان به چشم میخورد و با توجه به برنامه تحولی 1404 این استان تولید 25 هزارتن شیلات و محصولات شیلاتی دیده شده است.
حسینی خاطرنشان کرد: استان چهارمحال و بختیاری در ارتقاء ساختاری شیلات مغفول مانده است که با پیگیریها قطعا جایگاه ساختاری شیلات این استان از اداره به اداره کل تبدیل میشود تا با تمام ظرفیت برای پشتیبانی صنعت شیلات به ویژه آبپروری پای کار آید.
وی بیان کرد: در ساختار مزارع شیلات باید تمهیدات لازم اندیشیده شود متاسفانه امسال در 12 استان بیش از 8 هزار تن ماهی قزل آلا از بین رفت که بیمه موجود هم خسارات را تامین نمیکند، در واقع صنعت شیلات به یک بیمه تخصصی نیاز دارد که به دنبال چنین بیمه هستیم. با توجه به اتفاقاتی که افتاد با اداره کل بحران وزارت جهاد کشاورزی مکاتبات صورت گرفت و به دنبال پرداخت بخشی از خسارات هستیم.