به گزارش ذاکرنیوز ، سردار مهدی رحیمی بعد از ظهر چهارشنبه در آئین نهمین جشنواره استانی جهادگران علم و فناوری بسیج استان مرکزی، در سالن غدیر استانداری این استان در اراک اظهار داشت: شهید احسان قد بیگی افتخار استان مرکزی است که در کشور منشأ خدمات مؤثری بودند و جهادگران بسیجی در حوزه علم و پژوهش باید منش و روش این شهید پرافتخار را همواره در دستور کار بگذارند.
رئیس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری کشور افزود: معلم با عنوان مرجعیت مستحکم علمی است و اگر کشوری به دنبال رشد و پیشرفت است باید در حوزه تربیت نخبگان و دانشمندان اهتمام بورزد.
رسالت اصلی بسیج علمی حل نیازهای اولویت دار و کسب مرجعیت علمی است
وی با بیان اینکه رسالت اصلی بسیج علمی در کشور بسیج ظرفیتهای علمی کشور در راستای حل نیازهای اولویت دار و کسب مرجعیت علمی است، گفت: این چشم انداز مهم بسیج در حوزه علم و فناوری است.
رحیمی افزود: در راستای تحقق اهداف بسیج اسناد بالادستی در کشور تهیه، تنظیم و ابلاغ شده که از جمله نقشه جامع علمی کشور، نقشه جامع دفاعی و امنیتی کشور است.
وی ادامه داد: آن چیزی که در بسیج دنبال میشود و توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده سند تحول ۱۰ ساله بسیج است که در این سند پیاده سازی بیانیه گام دوم هدفگذاری شده است.
نقشه جامع علمی بسیج کشور تهیه شده است
رئیس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری کشور اضافه کرد: اولین عرصه هدفگذاری در سند تحقق تحول در بسیج عرصه علم، پژوهش و فناوری است و در این راستا نقشه جامع علمی بسیج کشور تهیه شده است.
وی بیان کرد: در مسئله علمی بسیج زیرساختها و زیست بوم نوآوری سازمان بسیج هدفگذاری شده و در بسیج علمی زیست بوم نوآوری بسیج به اضافه زیست بوم نوآوری کشور در نظر گرفته شده که این دو زمانی که در هم تنیده میشوند زیست بوم بسیج علمی را شکل میدهند و تحقق و عملیاتی شدن آن نیازمند وحدت، انسجام و مشارکت همگانی است تا بتوانیم نیازهای کشور را حل کنیم و گامی بلند در راستای اهداف انقلاب برداریم.
پیاده سازی ۱۴ طرح در کشور در راستای تحقق اسناد بالادستی علمی
رحیمی افزود: برای تحقق اسناد بالادستی ۱۴ طرح در کشور اعلام شده و در حال پیاده سازی است که مهمترین آن طرح دانش بنیان مردم پایه است که عنوان باقرالعلوم دارد و این طرح بر اساس نیازهای فناورانه هر استان شکل گرفته است.
وی ادامه داد: با بسیج طرفیتهای علم و فناوری استان و نظام مسائل فناورانه اولویت دار در هر استان علاوه بر اینکه ایدههای فناورانه هر استان کشف و احصا و تبدیل به نظام مسائل فناوری میشود این اقدام در قالب ۲ رویداد نظام چرخه ایده زایی برای تولید علم و ثروت دنبال خواهد شد.
ایدهزایی؛ رویکرد اصلی طرح ملی جریان است
رئیس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری کشور اضافه کرد: در این راستا رویداد اول طرح ملی جریان است که از ایدهزایی شروع میشود و تا سطح آمادگی فناوری پنج و ۶ ادامه دارد و در همه شهرستانها این رویداد تخصصی در یک روز برگزار و نتیجه آن وارد استانها میشود و در آن روز، همه سرمایهگذاران و حمایتهای مادی و معنوی به کار گرفته میشود تا شرکتهای دانشبنیان مردم پایه در کشور پایهریزی شود و این سیر بو جدیت دنبال خواهد شد.
وی عنوان کرد: مهمترین شعار دولت ورود مردم به عرصههای مختلف است که در این طرح مردم پایهای با جدیت دنبال میشود.
بهترین عرصه ورود مردم، عرصه شرکتهای دانشبنیان مردمپایه است
وی با بیان اینکه در عرصه علم و فناوری بهترین عرصه ورود مردم، عرصه شرکتهای دانشبنیان مردمپایه ای که از فرد به شرکتهای دانشبنیان ارتقا یابد، گفت: در این صورت مردم همکار با وزارتخانهها و نیروهای لشکری و کشوری خواهند شد و در آن زمان میتوانیم در راستای رفع نیازهای گام بلندی میتوان برداشت.
رحیمی افزود: در رده سطح فناوری ۶ تا ۹ نیز که رویداد مرحله تجاریسازی است که با تحت عنوان رویداد تا ثریا طراحی شده و لازمه هر دوی آنها جدیت در کار است.
وی ادامه داد: این وظیفه است که منابع مالی که بسیج و سپاه در اختیار دارد اهرم شود و همه سرمایهگذاران پای کار آیند تا تجاریسازی یافتههای تحقیقاتی اساتید، محققان و فناوران که هماکنون خلاء زیادی در این بخش در کشور وجود دارد، ایجاد شود.
رئیس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری کشور اضافه کرد: بسیاری از شرکتهای دانشبنیان تولید علمی دارند اما در ورود به مرحله تجاریسازی مشکل دارند و قطعاً این رویداد به جهت درگیری همه اجزا باعث میشود که سرمایهگذاری کاملی در عرصه علم و فناوری داشته باشیم.
وی بیان کرد: با تجاریسازی یافتهها میتوان از ۶۰ صندوقی که در کشور شکل گرفته و هم از صندوق سرمایهگذاری بسیج و نیروهای مسلح و سپاه استفاده و بهرهگیری کرد تا هم وام و هم سرمایهگذاری خطرپذیر انجام شود و زنجیره کاملی از حمایتها باید اتفاق بیفتد و لازمه آن مشارکت همگانی است.
استان مرکزی استانی صنعتی در حد درجه یک است
رحیمی با اشاره به اینکه استان مرکزی استانی صنعتی در حد درجه یک است و رتبههای آن در بخشهای مختلف قابل تقدیر است، گفت: قطعاً با وجود این ظرفیتها این استان میتواند کسب و کارهای کوچک را تحویل بگیرد و پرورش دهد و به شرکتهای مادر تخصصی تبدیل کند.
وی تأکید کرد: کشور نیاز مبرم و شدید به خدمات استان مرکزی دارد چراکه در این استان عناصر توانمند ساز و نیازهای فناورانه زیادی وجود دارد و این آمادگی وجود دارد تا با ورود سرمایهگذاران و در یک مثلث، بتوان نیازهای حوزه فناوری استان مرکزی را از طریق طرح باقرالعلوم در ستاد دانشبنیان استان حل کرد.
رئیس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری کشور دومین طرحی که در بسیج علمی شروع شده را راهاندازی هستههای علمی مسئله محور دانست و افزود: با توجه به اینکه توان زیادی در کشور وجود دارد که شرکتهای دانشبنیان افزایش یابد و در این راستا باید اعضای هیأت علمی دانشگاهها با جدیت وارد شوند و عزم راسخ داشته باشند.
اقتصاد مقاومتی کشور با افزایش شرکتهای دانشبنیان دگرگون میشود
وی ادامه داد: قطعاً اقتصاد مقاومتی کشور با افزایش شرکتهای دانشبنیان دگرگون میشود و زمینه تحول را ایجاد میکند و البته باید تلاش شود تا مردم به ظرفیتهای علمی متصل شوند و مردم سالاری دانشی وارد دانشگاهها و مراکز علمی شوند و این همان دانشگاههای نسل چهارم است که اروپا دنبال آن است.
رحیمی با اشاره به اینکه بسیج یک شبکه مویرگی فیزیکی تا دل روستاها دارد، گفت: این شبکه تنها ۸۰ هزار معاون علمی و فناوری تشکیل داده و اگر این شبکه توانمند شود قطعاً میتواند همه دانشگاهها و مراکز علمی و اقتصاد مقاومتی را دگرگون کند چراکه تفکر جهادی است و این امر امکان پذیر است.
وی افزود: مقرر است ۲۰۰ هسته علمی در پنج سال اول راهاندازی و تبدیل به شرکتهای دانشبنیان شود که البته برای پنج سال حدود هشت هزار شرکت دانشبنیان مردمپایه در نظر گرفته شده تا مردم وارد تصمیمگیری و حکمرانی کشور شوند.
رئیس سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری کشور طرح تحول در حوزه علوم انسانی اسلامی را از دیگر طرحهایی است که با جدیت دنبال میشود، عنوان کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور باید در این زمینه اقدامات بزرگی انجام داد.
وی افزود: قطعاً در حوزه علوم انسانی که فناوریهایی منبعث از فلسفه و مبانی اسلام است، ارتباط بین حوزه و دانشگاه را دوچندان مهم کرده است.
رحیمی خاطر نشان کرد: مردم باید لذت توسعه فناوری را از تولیدات محتواهای فاخر ببینند، خیلی از کارهای پژوهشی باید به فناوریهای مؤثر تبدیل شود و قطعاً میتوان چالشها و مشکلات را با استفاده از ظرفیتهای علمی حل کرد و به عنوان داعیه دار تمدن اسلامی باید این مسئله را حل کنیم و قطعاً حوزه علوم انسانی اسلامی این ظرفیت را دارد.