به گزارش ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری سوریه(سانا)، «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه به مناسبت ماه رمضان با هیئتی از علمای دینی در دمشق دیدار کرد.
وی در این دیدار که با حضور «محمد عبدالستار السید» وزیر اوقاف سوریه به مناسبت ماه مبارک رمضان برگزار شد، تاکید کرد: نهادهای دینی در جهان اسلام از نظر عقیدتی و اندیشهای با چالشهای بسیار گسترده و مسمومی روبرو هستند. این نهادها برای تقابل با این چالشها و افکار مسمومی که جوامع ما را تهدید میکند، به ابزارها و روشهای نوین در حوزههای تربیتی و اخلاقی، آداب و رسوم و سنت ها نیاز دارند.
اصلاح مفاهیم و باورها و اندیشهها و متناسب سازی آن با جوهر دین از محورهای گفتگوی این دیدار بود و رئیس جمهور سوریه در این زمینه تاکید کرد: علمای نهاد دینی در سوریه مراحل مهمی را در توسعه مفاهیم دینی و اصلاح باورهای غلطی طی کردهاند که در دورههای طولانی در علما نفوذ کرده بود و در جامعه تاثیر مستقیم داشت.
وی ادامه داد: مفهوم عمیق اصلاح و تجدید مفاهیم به توانایی ما در درک عمیق معارف از طریق علم و باور این نکته که قران کریم کتابی برای همه اعصار و شرایط است، بستگی دارد.
رئیس جمهور سوریه همچنین بر اهمیت بازگشت به آموزههای دینی مبتنی بر اصول اولیه شریعت مندرج در قرآن و حدیث شریف تاکید کرد.
در این دیدار همچنین علما در زمینههای مختلف از جمله کارکرد نهادهای دینی، میانه روی و اعتدال اسلام و جایگاه تمدنی و نقش سوریه در حفظ و نشر ارزشهای اسلامی در جهان اسلام سخن گفتند.
رایزنی مقامات اماراتی و سوری
خبر دیگر از سوریه اینکه «بسام ابراهیم» وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی سوریه با «عبدالحکیم النعیمی» کاردار سفارت امارات متحده عربی در دمشق دیدار و در مورد روابط همکاریهای مشترک در زمینههای علمی و تحقیقاتی گفتگو کرد.
«بسام ابراهیم» بر تمایل به گسترش همکاریها بین دانشگاهها و مؤسسات آموزشی دو کشور و امکان امضای قرارداد علمی تحقیقاتی بین دانشگاههای سوریه و امارات، برگزاری کنفرانسهای علمی و تبادل تحقیقات علمی در خدمت توسعه اقتصادی و اجتماعی تاکید کرد.
ابراهیم گزارشی از سیستم آموزش عالی در سوریه، گسترش رشتههای علمی و الگوهای آموزش عالی مانند آموزش مجازی، آموزش آزاد و ادغام بین دانشگاههای دولتی و خصوصی ارائه کرد.
به نوبه خود، کاردار سفارت امارات در دمشق با تاکید بر اینکه سوریه کشوری باستانی با تاریخ متمدن است و روابط بین دو کشور برادر قوی و متمایز است.
وی ابراز تمایل کشورش برای توسعه همکاریهای مشترک در همه زمینهها و همکاری بین آموزش عالی و موسسات تحقیقات علمی در هر دو کشور تاکید کرد.
یادآور میشود که «بشار اسد» در سفر به امارات با «محمد بن راشد آل مکتوم» حاکم دبی دیدار و رایزنی کرد.
این سفر پس از سفر وزیر خارجه امارات به سوریه انجام شد که دال بر آغاز مرحله تقویت روابط دو جانبه است که نشان میدهد امارات از موج آمریکایی در راستای به کارگیری دولتهای عربی برای فشار بر دمشق، سرپیچی کرده است. امارات از خط مشی تندروانه در سایه بحران اوکراین خودداری کرده و راه میان دمشق و ابوظبی را باز کرده است.
امروز دست های عربی که دست بشار اسد را می فشارند بخش مهمی از شکستن انزوای سیاسی سوریه است و ثابت میکند که اکنون منطقه با ایستادگی سوریه و متحدانش اداره میشود.
این مسئله نشان میدهد که آمریکا در این منطقه شکست خورده و تحولات بزرگی در پیش رو است. اکنون جبهه عربی علیه دمشق به ساختاری از هم پاشیده تبدیل شده و میتوانیم باور کنیم که محور دیگر در منطقه پیروز شده و معادلات خود را در آن برقرار کرده است.