به گزارش ذاکرنیوز ، آیین اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور امشب با حضور معاون هنری سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهردار کلانشهر شیراز، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و سایر مدیران حوزه فرهنگی و سینمایی برگزار شد.
در این آیین محمود سالاری معاون هنری سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اظهار داشت: برگزاری چنین رویدادهایی اگر نتواند قلب و دلها را به یکدیگر نزدیک کند، آوردههای هنری آن قابل اعتنا نخواهد بود. چرا که در زمانی این آوردههای هنری ارزشمند است که این رویداد اجرا شده باشد و استانهای ما در کنار هنرمندان خود بتوانند به آرمان شهر تمدن اسلامی دست یابند.
وی با اشاره به اینکه چهار اثر از مجموع 17 نمایش به جشنواره فجر راه خواهد یافت، عنوان کرد: امید است این تلاش و کوشش تداوم داشته باشد و بتوانیم چراغ جشنوارههای تئاتر منطقهای را همچنان پر رونق روشن نگه داریم.
شهرداری برای توسعه اماکن فرهنگی آستین همت بالا بزند
در این مراسم همچنین که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس برگزار شد، این مقام مسئول اظهار داشت: خاصیت ایرانیها این است که همه با هر نوع لباس، زبان و فرهنگ خود را در جغرافیای ایران میبینند و این همگرایی و همراهیها و برنامههای مشترک بیش از پیش به انسجام ملی و غنای فرهنگی و تکامل فرهنگها کمک میکند.
اسماعیل محبیپور با تقدیر از شهرداری و شورای شهر برای برگزاری این رویداد، عنوان کرد: از مجموعه شهرداری انتظار داریم تا نویدی را برای توسعه اماکن فرهنگی و هنری در شهر شیراز را به اهالی هنر بدهد و برای توسعه اماکن فرهنگی آستین همت بالا بزنند.
معاون استاندار فارس تأکید کرد: باتوجه به اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برنامههایی برای توسعه اماکن و تجهیزات فرهنگی و هنری در دستور کار دارد، استاندار فارس قول مساعد داده تا هر چقدر که وزارتخانه بودجه بگذارد، استانداری هم برابر با آن به این حوزه بودجه تخصیص بدهد.
محبی پور در پایان اشاره کرد: استان فارس مردمی علاقمند به فرهنگ دارد و بدون شک هرچه در این استان سرمایه گذاری شود بازتاب آن را در سطح ملی خواهیم دید.
هنرهای نمایشی به دلیل مردمی بودن آن از محبوبیت بالایی برخوردار است
در این آیین همچنین شهردار شیراز در سخنانی بیان کرد: امروز شاهد دستاورد یکسال تلاش و مشارکت همدلانه اهالی فرهنگ و هنر و شیفته گان اهالی نمایش که صحنه تئاتر دغدغه همیشگی آنهاست، هستیم. این در حالی است که با اهل هنر از هنر سخن گفتن کار دشواری است.
محمد حسن اسدی ابراز کرد: میان هنرها، نمایش به دلیل مردمی بودن آن از محبوبیت بالایی برخوردار است چرا که از یک سو در پیوند با زندگی است و از سوی دیگر حامل پیامهای روشن و اثرگذار برای بهتر بودن و بهتر زیستن است.
شهردار شیراز اضافه کرد: معتقدم مأموریت هنر و بویژه هنر فاخر نمایش، تنها بازآفرینی خط به خط نمایش نامه نیست بلکه در وجهی کمال یافتهتر نوع آفرینی و تعریف شیوه نو از پیوند انسان در مواجه با زندگی و روزمرگیهای زندگی است که میتواند به پویایی تفکر انسان ختم شود.
اسدی با اشاره به اینکه ما نیز به عنوان متولیان امور توسعه شهری باور داریم که هنر و زبان هنر از بنیادیترین ضروریات زندگی در توسعه شهری است، گفت: ما به این هنر عمیقا نیازمندیم و اگر امروز دغدغه پیشرفت و توسعه را داریم و قصد داریم تا کیفیت زندگی را در دو بخش مادی و معنوی افرایش دهیم هنر یکی از معیارهایی است که میتواند با تکیه بر جوهره گیرایی خود این نقش را ایفا کند.
شهردار شیراز در پایان یادآور شد: معتقدم شهری که در آن رویدادهای هنری و فرهنگی و جشنوارههای این چنینی فراوان باشد، زندگی متفاوت تری را تجربه خواهد کرد.
در این آیین همچنین مهدی فقیه نماینده داوران بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور و پیشکسوت حوزه تئاتر و سینما در سخنانی در خطاب به شهردار شیراز بیان کرد: شهر شیراز با کمبود سالنهای نمایشی مواجه است. چرا که فارس و شهر شیراز پتانسیل بسیار بالایی در این حوزه دارد و نیاز است تا توجه بیشتری به این حوزه شود.
گفتنی است در پایان این مراسم برگزیدگان جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور معرفی و از آنها تقدیر شد و سه نمایش ساختمان رز از شهر کرمان و نمایش خوابهای سراغ تو را میگیرند از اصفهان و نمایش طوفان در فنجان چای از استان قم به عنوان آثار برگزیده معرفی شد و دو نمایش نامه مردمان مرد از زاهدان و صنم از شهرستان ساری به ستاد جشنواره فجر معرفی شدند.