رئیس مرکز ملی فرش: امیدواریم بتوانیم المپیاد فرش ایران را بین‌المللی کنیم

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت:شرکت کنندگان و برندگان المپیاد ملی فرش ایران ،سفیران فرهنگی و اقتصادی این هنر و صنعت برای استان محل زندگیشان هستند از این سفیران درخواست می‌شود که نسبت به راه اندازی خانه‌های خلاق در شهر استان خود اقدام کنند.

به گزارش ذاکرنیوز ،  فرحناز رافع، امروز در مراسم اختتامیه پانزدهمین المپیاد ملی فرش ایران در مشهد اظهار داشت: مجوز راه اندازی مرکز رشد تخصصی فرش در پارک علم و فناوری قم دریافت شده و به زودی فعالیت خود را آغاز می‌کند که امیدواریم با راه‌اندازی این مرکز بخش تجاری‌سازی صنعت فرش نیز در زنجیره تولید آن مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: فناوری نوین وارد صنعت فرش کشور شده و شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها و خانه های خلاق در این زمینه ایجاد و هوش مصنوعی در این صنعت به کار گرفته شده است.

رافع بیان کرد: با توجه به ورود خلاقیت‌ها و فناوری نوین به عرصه صنعت فرش کشور در المپیاد ملی فرش ایران در سال جاری رشته "خلاقیت و نوآوری" نیز به چهار رشته دیگر آن اضافه شد و علاوه بر 21 برنده در چهار رشته طراحی، رنگرزی، بافت و مرمت فرش پانزدهمین دوره از این المپیاد، پنج برنده نیز در رشته خلاقیت و نوآوری خواهیم داشت.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: شرکت کنندگان و برندگان المپیاد ملی فرش ایران ،سفیران فرهنگی و اقتصادی این هنر- صنعت برای استان محل زندگیشان بویژه برای جوانان حوزه های دانش آموزی و دانشجویی هستند از این سفیران درخواست می‌شود که نسبت به راه اندازی خانه‌های خلاق در شهر یا روستای محل زندگی خود اقدام کنند تا جوانان جذب این رشته شده و هنر - صنعت فرش که هویت ملی هر ایرانی است به رشد اقتصادی لازم دست یابد، در واقع این المپیاد محل حضور نام آوران فرش ایران است که آوازه آن را به کل جهان تسری می دهند.

 وی اظهار داشت: ایران را در جهان به نام فرش دستباف می‌شناسند، امیدواریم بتوانیم المپیاد فرش ایران را بین المللی کنیم، برای نخستین بار نیز نمایشگاه هایی با حضور همسران مقامات ارشد کشور ویژه فرش دستباف برپا شد تا از این طریق بتوان زمینه توسعه تولید فرش به عنوان دیپلماسی فرهنگی، اقتصادی و هنری و توسعه صادرات آن را فراهم کرد.

عباس بیات،مدیرکل دفتر آموزشهای فنی و حرفه ای و کار دانش وزارت آموزش و پرورش  نیز اظهارداشت: سهم دختران از آموزش‌های فنی و حرفه ای در ابتدای انقلاب 12 درصد و امروز 35 درصد است، بطوریکه سهم دختران در دریافت آموزشهای فنی و حرفه ای و مهارتی از ابتدای انقلاب تاکنون سه برابر شده است.

بیات تصریح کرد:هنرجویان فرش از توان بالای فکری و ذهنی برخوردار هستند و همزمان هنر و خلاقیت را به خرج می‌دهند و اجرا می‌کند، تحصیل دانش آموزان در رشته فرش علاوه بر مهارت آموزی که منجر به ثروت آفرینی می‌شود، جنبه تربیتی و هویت آفرینی نیز دارد. نظام آموزشی در کشور است که به سمت خلاقیت و ایجاد حس برخورداری از هویت ایرانی - اسلامی پیش می رود و رشته فرش این خلاقیت و توانمندی هویت پذیری را با هم دارد.

وی بیان کرد: 200 رشته آموزشی در آموزشهای فنی و حرفه ای و کاردانش کشور ارایه می شود که دانش آموزان با تحصیل در این رشته ها خود را برای داشتن شغل در جامعه آماده و ثروت آفرینی می‌کنند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیزگفت: پانزدهمین دوره المپیاد ملی فرش دستباف با همکاری مرکز ملی فرش ایران، ادارات کل صمت و آموزش و پرورش از 22 استان کشور از 19 تا 20 اردیبهشت ماه در دانشگاه خیام مشهد برگزار شد.

امیررضا رجبی اظهار داشت: المپیاد علمی و مهارتی فرش دستباف به مدت سه روز و به میزبانی مشهد در دو بخش دانشجویی با حضور 76 دانشجو از 14 استان و در بخش دانش آموزی با حضور 109دانش آموز از هنرستان های کار و دانش 22 استان کشور در گرایش های "مرمت"، "رنگرزی"، "بافت" و "طراحی" و "خلاقیت و نوآوری" فرش دستباف با یکدیگر به رقابت پرداختند.

وی افزود: برگزاری این المپیاد در راستای تشویق دانشجویان و دانش‌آموزان به مقوله پر اهمیت هنر- صنعت فرش بوده و شرکت‌کنندگان در این رویداد کشوری با دیگر دانشجویان رشته‌های فرش و اساتید برتر و تاثیرگذار این حوزه آشنا می‌شوند.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار