به گزارش ذاکرنیوز ، حسین قدیانی امروز در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری که در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد، با تأکید بر لزوم نگاه قرآنی به رشد علمی و فناوری اظهار داشت: باید به علوم نوین و امروزی با یک نگاه انتقادی نگاه کنیم و این علوم را در چارچوب یک چرایی تحلیل کنیم و بعد بیاییم میزان انطباق این علوم را با نگاه اسلامی بررسی کنیم و بسنجیم.
وی اضافه کرد: اگر هنر داشته باشیم، باید علوم را با یک نگاه اکتشافی از درون قرآن استخراج کنیم، بعد اتفاقی که رقم خواهد خورد، این است که دربها، مبانی و رویکردهای جدیدی باز خواهد شد که آن هم سفارشهای مقام معظم رهبری در قالب میانبرهای علمی است.
قدیانی با بیان اینکه هنوز جامعه مهدوی را درست تعریف نکردهایم، ادامه داد: چون این جامعه را درست تعریف نکردیم، هنوز نمیدانیم که اقتصاد ما در حوزه مهدویت چگونه خواهد بود؟ امروز مدعی هستیم که از نظر بزرگی اقتصاد پانزدهمین کشور دنیا هستیم. با وجود اینکه در تولید ثروت خوب عمل میکنیم، اما در توزیع ثروت اشکال داریم. بعد نگاه میکنیم و میبینیم که شعار عدالت میدهیم.
وی یادآور شد: بنابراین باید بتوانیم جامعه مهدوی را خوب تعریف کنیم و بعد بر اساس آن تعریف بتوانیم جامعه مهدوی را ترسیم کنیم و مشخص کنیم که اقتصاد و اجتماع مهدوی چگونه است؟
رئیس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه شاخصههای جامعه مهدوی در قرآن کریم وجود دارد، گفت: اگر مفاهیم علمی را از قرآن استخراج کنیم، میتوانیم همزمان وضعیت حال و آینده خود را سامان بدهیم. از همین رو باید نگاه کاربردی به قرآن مجید داشته باشیم و از فناوران میخواهیم که فناوریهای نو را با نگاه قرآنی تطبیق دهند.
قدیانی افزود: البته تطبیق فناوریهای نوین با علوم قرآنی سخت است و نیاز به راهنمایی دارد. به همین خاطر باید به سمت حوزههای علمیه برویم و از حوزههای علمیه بخواهیم که در این حوزه به ما کمک کرده و راهنمای ما باشند.
وی با بیان اینکه تقسیمبندی جامعه روحانی و جسمانی غلط است، تصریح کرد: نباید فکر کنیم که هر کسی در دانشگاه رفت، جسمانی است و کسی که به حوزه رفت، روحانی است. حوزه علمیه باید بتواند نحوه اداره کردن جامعه را تدوین کند و باید به توسعه و تعالی فقه اجتماعی اهمیت بدهیم. بنابراین امروز نیاز به تبیین و ترویج حکمرانی اسلامی داریم.
ارائه 217 طرح فناورانه به دبیرخانه جشنواره جهادگران علم و فناوری
مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین هم در این مراسم با اشاره به ارائه 217 طرح فناورانه به دبیرخانه جشنواره جهادگران علم و فناوری استان قزوین گفت: امسال از 32 طرح علمی و فناورانه حمایت کردیم و در نهایت با همکاری بنیاد تعاون بسیج معاونت پژوهشی شرکت پیشگامان را راهاندازی کردیم.
سرهنگ مهدی برزگر اضافه کرد: هدف این شرکت حمایت از فناوران شرکتهای دانش بنیان است که محصولی با توانمندیهای فناورانه به بازار ارائه میدهند، اما سرمایه در گردش ندارند. به همین خاطر شرکت پیشگامان با ارائه تسهیلات با شرایط خاص از آنها و محصولات فناورانه آنها حمایت میکند.
وی ادامه داد: در 3 ماه گذشته طرحهای مختلفی در همین راستا ارائه شد که 4 طرح مورد تأیید و تصویب شرکت پیشگامان قرار گرفت که بیش از 15 میلیارد تومان برای حمایت از این طرحها سرمایهگذاری شد.
برزگر یادآور شد: یکی از این طرحها تبدیل متانول به بنزین با استفاده از کاتالیزهایی است که موجود است و ایران در بحث ذخایر متانول رتبه سوم جهان را داراست که موجب میشود مصرف بنزین مقرون به صرفه باشد و با 7 میلیارد تومان سرمایهگذاری دستگاه داروخانهای تحت حمایت شرکت پیشگامان قرار گرفت. همچنین طرح تولید سولفات مس برای دارو و نیازهای صنعتی روزانه و همچنین تولید روغن بدون چربی از دیگر این طرحها محسوب میشود.
مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی سپاه حضرت صاحبالأمر(عج) در ادامه صحبتهایش از پرداخت تسهیلات بلاعوض 10 تا 15 میلیون تومان برای حمایت از طرحهای فناورانه مراکز رشد دانشگاهی خبر داد و گفت: در صنایع دفاعی و نظامی سقف این میزان پشتیبانیهای مالی حداقل 2 برابر نرخهای یادشده است.
وی افزود: نیازهای فناورانه شرکتهای صنعتی را شناسایی میکنیم و این نیازها را به هستههای مرکزی فناوری معرفی میکنیم تا بتوانیم طرحهای فناورانه را تجاریسازی کرده و به یک محصول قابل فروش تبدیل کنیم. ضمن اینکه به این صورت نیاز علمی استان قزوین هم برطرف میشود.