به گزارش ذاکرنیوز، روز گذشته «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه از وزرای کشاوزی اردن، عراق و لبنان استقبال کرده و در نشست چهارجانبهای که میان وزرای مربوطه این کشورها با سوریه برگزار شده بود شرکت کرد.
بشار اسد در این دیدار اعلام کرد، بحرانهای اقتصادی و سیاسی و سایر مشکلاتی که پیش روی مردم جهان قرار دارد ثابت کرده کشورها به تنهایی نمیتوانند در سطح غذایی به خودکفایی برسند و راه حلی جز همبستگی و همکاری در زمینه کشاورزی میان کشورها وجود ندارد. علیرغم توسعه فناوری، اما چالشهای اضافی که در اثر تغییرات آب و هوایی بر بخش کشاورزی تحمیل میشود، مستلزم تلاشهای مشترک منطقهای برای کاهش اثرات منفی این تغییرات بر امنیت غذایی مردم است.
رئیس جمهور سوریه افزود، تفاهمنامه همکاری کشاوزی که بین سوریه ، عراق ، اردن و لبنان امضا شد یک استراتژی مشترک برای همکاری بین کشورهای عربی ایجاد میکند و اگر این همکاری توسعه یابد خدمت بزرگی به شبکه ایمنی غذایی همه ملتهای منطقه خواهد کرد. بخش کشاورزی باید یکی از مهمترین عرصههای همکاری کشورهای عربی باشد و برای ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در این زمینه تلاش کنیم.
وزرای کشاورزی کشورهای مذکور نیز به نوبه خود امضای یادداشت تفاهم برای همکاری را گامی موثر در حمایت از راهبردهای مشترک جهت تامین امنیت غذایی این کشور و کل منطقه دانستند.
از سوی دیگر روز گذشته یک نشست دوجانبه بین وزرای کشاورزی لبنان و سوریه جهت بحث درباره مشکلات هزینههای تزانزیت میان دو کشور برگزار شد.
مهندس محمد حسن قطنا، وزیر کشاورزی سوریه توضیح داد که هدف از این نشست گفتگو و رایزنی برای طرح مشکلاتی است که مانع مبادلات تجاری و بازاریابی محصولات کشاورزی می شود.
به نوبه خود، دکتر عباس حاج حسن وزیر کشاورزی لبنان بیان کرد که این دیدار راه را برای حل مشکلات باقی مانده می گشاید و بر لزوم ارائه پیشنهادهایی که در خدمت دو کشور باشد تاکید کرد.
از سوی دیگر، نصری الخوری، دبیرکل شورای عالی لبنان و سوریه بر اهمیت دیدار با بازرگانان دو کشور برای رفع تمامی موانع بر سر راه مبادلات تجاری محصولات کشاورزی و صنعتی بین دو کشور برای دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و اعمال آنچه قبلاً بر سر آن توافق شده بود، تاکید کرد.
طی دو روز گذشته، عراق، سوریه، لبنان و اردن یادداشت تفاهم چهارجانبهای برای همکاری در زمینه کشاورزی و تقویت مبادلات تجاری امضا کردند.
این یادداشت تفاهم شامل تقویت و توسعه همکاری کشاورزی در دو بخش دامداری و گیاهی، تبادل تجربیات و اطلاعات، مدیریت مناطق حفاظت شده، مبارزه با حریق، تغییرات آب و هوایی، توسعه مناطق روستایی و دامپزشکی است.