نصرالله:

دولت لبنان باید تدابیری برای اوضاع اقتصادی بیندیشد

دبیر کل حزب الله لبنان با اشاره به اوضاع اقتصادی لبنان تصریح کرد: با توجه به اوضاع اقتصادی و معیشتی دشوار و جهش قیمت دلار، دولت نمی تواند بگوید که نمی تواند کاری انجام دهد.

به گزارش ذاکرنیوز به نقل از المنار، سید حسن نصرالله در آغاز سخنرانی خود با اشاره به اینکه در این جلسه، درباره الشامی، وضعیت کنونی لبنان، رخدادهای شمال فلسطین اشغالی و اوضاع منطقه صحبت خواهد کرد، گفت: بسیاری از رزمندگان حزب الله به صورت ناشناس زندگی می‌کنند و پس از اینکه از دنیا می‌روند، مردم آنان را می‌شناسد. زمانی که درباره حاج حسین الشامی سخن می‌گوییم، فقط درباره نسل بنیان‌گذار سخن نمی‌گوییم. در این نسل هم فرماندهان و رهبرانی وجود دارند که چارچوب حزب الله را تأسیس کرد و الشامی یکی از این افراد است.


وی در ادامه افزود: حاج حسین در زمره اولین افرادی بود که رهرو انقلاب اسلامی در ایران قبل از پیروزی آن شد و یکی از اولین رهروان امام خمینی (ره) بود. من همواره گفته ام که روند حزب الله از روز اول بر اساس تقوی بنیان نهاده شده است. فرماندهان بنیانگذار حزب الله جان خود در طبق اخلاص گذاشتند، برخی شهید شدند و برخی فوت کردند و برخی دیگر مانند حاج حسین عمر مبارکی آکنده از دستاورد داشتند. حاج حسین عضو شوری حزب الله بود و مسئولیت های برعهده داشت. اولین مسئول در منطقه بیروت بود و پایه ریز تشکلات مالی شد که هنوز از آن استفاده می کنیم. وی در ایجاد جهاد سازندگی مشارکت داشت و در تاسیس بیمارستانها و مراکز درمانی مشارکت داشت.


نصرالله ضمن تمجید از عملکرد الشامی در مسائل مالی مربوط به حزب الله، گفت: حاج حسین از ابتدا روند اجتماعی و هر آنچه به خدمت به مردم و مقاومت و جانبازان بود را برگزید و این روندی بود که جوانی و عمر مبارکش را صرف آن کرد.


دبیر کل حزب الله لبنان همچنین به نقش حاج حسین الشامی در موسسه قرض الحسنه هم پرداخت و از موسسه قرض الحسنه به عنوان یکی از موسسات بزرگ و مهم نام برد و افزود: حزب الله پولی در بانکها ندارد و پولی ندارد که ذخیره یا سرمایه‌گذاری کند. تصمیمات آمریکا و رفتار بانکهای لبنان باعث شد که مردم سپرده‌های خود را خارج کنند و آن را در موسسه قرض الحسنه قرار دهند. موسسه قرض الحسنه متعلق به همه است. هنگامی که موسسه قرض الحسنه به دنبال دایر کردن شعبه ای در مکانی است برخی گروهها مخالفت می کنند و ما خطاب به آنها می گوییم که هرجا که مردم بخواهند ما آنجا هستیم. ما خود را بر احدی دیکته نمی کنیم. موسسه قرض الحسنه به مردم خدمات می دهد. ما دیگران را به تشکیل موسسات مشابه قرض الحسنه تشویق می کنیم و آماده انتقال تجارب خود به آنها هستیم و به ویژه در مرحله دشواری که مردم سپری می کنند، اهمیت دارد.


وی با اشاره به اوضاع اقتصادی لبنان تصریح کرد: با توجه به اوضاع اقتصادی و معیشتی دشوار و جهش قیمت دلار، دولت نمی تواند بگوید که نمی تواند کاری انجام دهد بلکه تدابیری باید اندیشیده شود. همه گروههای سیاسی لبنانی مسئول هستند.


دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه از تعلل گروههای سیاسی درباره اوضاع معیشتی و اقتصادی انتقاد کرد و گفت: از گروههای سیاسی می‌خواهم که بر سر میز مذاکره اقتصادی حاضر شوند تا وضعیت اقتصادی کشور را نجات دهند. بهانه ای برای عدم دعوت به میز  مذاکره اقتصادی برای نجات اوضاع اقتصادی وجود ندارد. نجات اوضاع و لیره به طرح فراگیر واقعی نیاز دارد و من منتظر این طرحی هستم که نمی دانم چه زمانی رونمایی می شود. 


وی افزود: یکی از عوامل تقویت اقتصاد جذب سرمایه گذاری است و چین آماده اجرای طرحهایی در این زمینه است و بدون تردید اوضاع اقتصادی بهبود پیدا خواهد کرد. در حال کشورهای حوزه خلیج فارس به شرق متمایل شده اند از جمله عربستان که رئیس جمهور چین را به ریاض دعوت کرد و سه نشست برگزار کرد و ارقامی از سرمایه گذاری میلیون دلاری مطرح شد.


نصرالله گفت: چرا در لبنان اینقدر ترس و تعلل است؟ این موضوع فقط به نخست وزیر مربوط نمی شود بلکه به گروههای سیاسی هم ارتباط دارد. کشوری با اقتصاد قوی آماده سرمایه گذاری در لبنان است چرا دربها را نمی گشایید؟ این به بحث و جدل نیاز دارد بلکه به تصمیم شجاعانه سیاسی نیاز دارد.


درباره موضوع ریاست جمهور لبنان هم اعلام کرد: رایزنی های ادامه دارد و امیدواریم که آرامش منطقه ای و توافق ایران و عربستان در این پرونده کمک کند و این موضوع در درجه اول به داخل مربوط می شو و در خارج فقط فضا مهیا می شود.


در حال تکمیل..

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار