در هفتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟

در هفتاد و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان در خصوص بودجه 1402 و آلودگی هوا بحث و گفت‌وگو شد.

به گزارش ذاکرنیوز ، محمد نورصالحی در نطق پیش از دستور هفتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر با تبریک میلاد حضرت زهرا (س) و روز گرامیداشت مقام زن و مادر اظهار داشت: از همه کسانی که برنامه‌ریزی و تلاش کرده و طبق آنچه در جلسه هفته گذشته مصوب شد، در روزهای پنجشنبه و جمعه فضای نشاط، تفریح و سرگرمی را برای مادران و همسران اصفهانی تحت عنوان رویداد «میهمان مامان» اجرا کردند تشکر می‌کنم.

وی افزود: خانواده‌ها استقبال خوبی از این برنامه به عمل آوردند. این اتفاق نشان داد چه‌قدر به فضای مناسب برای حضور خانواده‌ها و تفریح سالم نیاز داریم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: مناسبت‌های خوبی در پیش داریم از جمله دهه فجر که پیشنهاد می‌کنم از هم اکنون برنامه‌ریزی شود تا کار به صورت عجله‌ای انجام نشود. برخی خانواده‌ها به صورت ویژه دعوت شوند چون ممکن است در طول سال نتوانند از این فضاها استفاده کنند.

نورصالحی با بیان اینکه جمع بندی بودجه 1402 انجام شده و امروز ارائه می‌شود، گفت: تلاش‌های زیادی برای تدوین بودجه انجام شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: هدف ما این است که یک کار کاملا مردمی و خودجوش را برای انتقال صنایع آلاینده از حریم شهر به شعاع مناسب حمایت کنیم. خواهش من از همه گروه‌های مردمی و فعالین محیط زیست این است که به این ندا لبیک بگویند.

وی با اشاره به جلسات کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری در این خصوص گفت: موارد حقوقی در حال بررسی است تا جایی که لازم است شهرداری و شورا ورود پیدا کنند.

نورصالحی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به یزد طرح انتقال آب از خلیج فارس آغاز شد، گفت: اگر این طرح برای صنایع است اسم این طرح را انتقال آب به فلات مرکزی ایران نگذارند چون نامی فریبنده است. شهری مانند اصفهان که حقابه‌دارانش مشخص هستند و آب از آن‌ها دریغ شده اما اینگونه تصور می‌شود که آب تامین می‌شود.

وی افزود: براساس این طرح، تأمین آب برای صنایع منطقه موردنظر صورت می‌گیرد. پروژه‌هایی که برای فلات مرکزی ایران تامین آب می‌کند مشخص هستند، در سال‌های گذشته ردیف بودجه داشته‌اند و با سوء تدبیر وزارت نیرو در دولت‌های گذشته و کنونی روی زمین مانده و انجام نمی‌شوند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه انتقال آب به یزد قرار بوده که از کوهرنگ 3 باشه که بعد به اشتباه از زاینده‌رود صورت گرفت، گفت: در رابطه با حل همه مشکلات از جمله آب، هوا، فرونشست، همدلی و هم افزایی و همفکری همه مسئولان و نخبگان و دلسوزان شهر لازم است که امیدواریم این اتفاق رخ بدهد.

حل مشکل زاینده رود به صورت شفاف و آشکار در بودجه 1402 کشور مصوب شود 

مجید نادرالاصلی، رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان، در این جلسه اظهار داشت: هفته گذشته در پس آلودگی‌هوای فراوانی که زیست مردم اصفهان و نفس‌های آن‌ها را به شماره انداخته بود تذکری داریم که برخی مدیران از جمله مدیران استان از این گله ابراز شکایت کردند، برادران! ما و شما در یک حلقه کاری قرار داریم. مگر نه این است به دلیل وارونگی هوا در اوقاتی که برودت هوا شدت می‌یابد در این منطقه جغرافیایی مشکلات آلودگی هوا دو چندان می‌شود.

وی بیان کرد: مگر نه این است که اصفهان در آلودگی هوا اگر رتبه اول کشور را نداشته باشد در رتبه دوم قرار دارد، مگر نه این است که اصفهان مرکز عمده تامین انرژی کشور هم در حوزه برق و سوخت‌های فسیلی است، مگر نه این است که اصفهان قطب صنعتی و تولید فولاد کشور است، مگر نه این است که منافع این صنایع  در حوزه منافع مالی و اشتغال و تولید مربوط به دیگران است؟ عوارض آن نه تنها به جیب مردم اصفهان نمی‌رود بلکه برای مردم نیز مضر است.

نادرالاصلی تصریح کرد: ما به زبان شما می‌گوییم، بنا به فرمایش یکی از مدیران حوزه محیط زیست، نیروگاه اصفهان بدترین انرژی سوخت را استفاده می‌کند تا انرژی تولید کرده وبه دیگران هدیه کند و در عوض مردم اصفهان دود و دم آن را راهی ریه‌های خود می‌کنند و  آمار روز افزون مبتلایان آسیب‌های روی که منجر به سرطان می‌شود افزایش می‌یابد. این نیروگاه می‌تواند مدتی را به تولید کمتر انرژی برق بپردازد و چرا اصفهانی‌ها باید جبران مشکلات دیگران را کنند.

وی افزود: مدیران  استان! مردم ما می‌فهمند و شما از این مردم هستید، لطفا توجهی به پیوست شماره یک بودجه و برنامه سال 1402 کشور داشته باشید. از آورده برای همه شهرهای کوچک و بزرگ کشور و استان و اختصاص ردیف‌ها سخن آمده به جز زاینده رود و اصفهان و مردم شریفی که روزی روزگاری از نان شب خود و فرزندان خود برای حفظ کیان کشور مایه گذاشتند به امید آنکه روزی مدیران کشورشان به نان و رزق فرزندانشان توجه کنند.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حتی سامانه دوم انتقال آب شرب اصفهان که به بیش از 5 میلیون نفر در شمال و جنوب و شرق و غرب استان سرویس دهی می‌کند و هنوز در اولویت طرح مانده و هیچ ردیف اعتباری در بودجه پیشنهادی ملی کشور لحاظ نمی‌شود. واقعا متاسفیم، این است حق مردم اصفهان؟!

این عضو شورای شهر اصفهان بیان کرد: آب مایه حیات، هوا، رزق و روزی و کار و سرمایه را تقدیم کرده‌اند اما در شهرهای و روستاهای تابعه سراغ داریم انسان‌های بزرگی که می‌گفتند روزی با وجود زاینده رود ما زکات می‌پرداختیم و امروز بدون زاینده رود زکات گیر شده‌ایم.

وی ادامه داد: نمایندگان مردم اصفهان، مدیران ارزشی، مراقب باشید حقوق مردم اصفهان را به حراج نگذارید. از آنچه در ردیف‌های بودجه دولت به مجلس ارائه شد و حتما شما به آن دسترسی کافی دارید نگران باشید که گروهی عامدانه و عالمانه درصدد به یغما بردن حقوق قانونی، شرعی و عرفی نیازهای اصفهان هستند.

نادرالاصلی اظهار کرد: حل مشکل زاینده رود به عنوان یک رود تاریخی و زنده رود شدن آن باید در بودجه 1402 به صورت آشکار شفاف و مطرح و مصوب شود. مشکلات زیست محیطی و آلاینده‌ها و حفظ تالاب گاوخونی و سرزندگی مردم روستایی و شهری در برنامه 1402 مطرح و تصمیمات گرفته شود.

رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: متاسفانه دولت‌های مختلف می‌آیند و در انتخابات قول آب به مردم اصفهان می‌دهند اما در عمل اتفاقی نمی‌افتد. با شنیدن بودجه 1402 و نبود خبری از آب برای کشاورزان و زاینده رود متاثر شدم.

وی با بیان اینکه در موضوع پیرایش شهری به رغم گذشت یک سال و نیم اتفاقی رخ نداده است، گفت: مناطق پانزده گانه اقدامات عملی و برنامه زمان‌بندی در این خصوص را به شورا ارائه کنند. پیرایش شهری یکی از دستورات دین و فرهنگ ماست. رفع زشتی‌های شهر برای شهری بین‌المللی مانند اصفهان واجب است.

در هفتاد و یکمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به پیگیری‌ها برای تعیین متولی بافت تاریخی گفت: با جلسات مستمری که داشتیم نهایتا معاونت برنامه‌ریزی 5 پیشنهاد آورد که می‌تواند باعث تقویت بافت تاریخی شود.

وی افزود: اولین بار است به صورت جدی اقدامات ویژه‌ای برای متولی بافت تاریخی انجام می‌شود. چند مورد آن را در جلسه قبلی کارگروه بافت تاریخی بررسی و معاونت شهرسازی را الزام به عملیاتی کردن آن کردیم. امیدوارم در همین دوره نهادی را ایجاد کنیم که برای آینده بافت تاریخی یک مدیریت واحد باشد. در این سال‌ها زحمت زیادی کشیده شده است اما مدیریت واحد وجود نداشته و جزیره‌ای بوده است. متولی به صورت واحد باید شکل بگیرد و قدرتمند شود.

میرباقری گفت: دوستان سازمان نوسازی را مطرح می‌کنند اما این سازمان استقامت و قدرت ایجاد مدیریت واحد را ندارد و امیدواریم با پیگیری‌هایی که از وزارت کشور می‌کنیم این اتفاق در دوره کنونی مدیریت شهری رخ دهد.

بودجه 21 هزار میلیاردی اصفهان را به افق‌های اقتصادی نزدیک می‌کند 

علی صالحی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: از همه همکاران که در هفته گذشته به مناسبت ایام ولایت حضرت زهرا (س) و روز زن، دو روز خوب و مفرح را به رغم برودت هوا، برای خانواده به ویژه بانوان اصفهانی رقم زدند تشکر می‌کنم.

وی افزود: حدود 60 تا 70 هزار شهروند اصفهانی به زیرساخت‌های این دو مجموعه و دیگر مجموعه‌ها مراجعه کردند که قابل توجه بود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: براساس بررسی‌های صورت گرفته باید به بودجه 22 تا 23 هزار میلیاردی می‌رسیدیم تا اقتصاد شهر همپای اقتصاد استان رشد کند و شاهد ارائه خدمات متناسب با هزینه‌های جاری باشیم.

وی بیان کرد: قدم خوبی در استفاده از ظرفیت‌های مردمی، مشارکتی و بخش خصوصی برداشته شده و بودجه 21 هزار میلیاردی ما را به افق‌های اقتصادی که ظرفیت شهر اصفهان هست نزدیک می‌کند.

صالحی ادامه داد: برای از دست نرفتن زمان، انضباط برنامه‌ای و الزامات پروژه‌ها را باید پیش از پایان سال داشته باشیم و تلاش شود مقدمات اجرای پروژه‌ها از ماه‌های ابتدایی سال1402 فراهم شود. همچنین باید از همین امروز به فکر استفاده از ظرفیت‌های مشارکت مردم و تامین مالی باشیم و مقدماتی فراهم شود که بودجه محقق شود.

عضو هیئت رئیسه و سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شروع کار عزیزان باید از اسفند ماه پس از تصویب بودجه باشد تا با شروع سال جدید شاهد آغاز فرآیندهای اجرایی باشیم.

وی افزود: با عنایت به رشد 61 درصدی بودجه انتظار این است که اولویت استفاده از منابع، منابع پایدار، بازارهای مالی، عوارض، مشارکت‌‌ها و منابع ملی باشد که می‌تواند به شهرداری‌ها اختصاص یابد و حداقل فشار به سمت مردم برود تا روند پیشرفت را منطقی و متناسب با اولویت‌های اقتصاد پایدار پیش ببریم.

صالحی گفت: انتظار داریم این تحولی که در حوزه برنامه، تفریغ و متمم اشاره شد را در تفریغ عملکرد شش ماهه 1402 ببینیم، پروژه‌ها به موقع اجرا و منابع به موقع تامین شود تا تحول قابل توجهی نسبت به گذشته شاهد باشیم.

استقبال باشکوه بانوان اصفهانی از هدیه شورا در روز زن 

فرزانه کلاهدوزان، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان  اظهار داشت: براساس این لایحه دو فوریتی به مناسبت ایام میلاد حضرت زهرا (س) رایگان شدن بلیت اتوبوس و مترو برای بانوان و دختران در روزهای پنجشنبه و جمعه  22 و 23 دی ماه  تصویب شد. علاوه بر اینکه این مصوبه هدیه‌ای برای بانوان اصفهانی در روز زن بود، تصمیمی مبتنی بر ترویج فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی نیز بود.

وی بیان کرد: همچنین رایگان شدن استفاده از خدمات در شرکت توسعه سیاحتی سپاهان و سایر اماکن سازمان فرهنگی و اجتماعی شهری  و مدیریت ناژوان جهت روزهای 22 و 23 دیماه به تصویب رسید.  با پیشنهاد اعضای شورا بخش تفریحی و اماکن فرهنگی و اجتماعی شهری، شامل موزه عصارخانه شاهی، موزه حمام علی قلی آقا، تله کابین صفه، تله سیژ ناژوان، باغ پرندگان، باغ خزندگان، موزه صدف‌ها و شهر رویاها علاوه بر رایگان شدن برای بانوان و دختران، برای خردسالان پسر تا 10 سال نیز در قالب طرح مهمان مامان رایگان شد و در این دو روز، شاهد آمار بی نظیر استقبال مادران اصفهانی و فرزندان آن‌ها در استقبال از این اماکن بودیم.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار