به گزارش ذاکرنیوز به نقل از سعودی لیکس،آژانسهای بینالمللی کمک رسانی هشدار دادهاند که هزاران نفر در یمن در معرض خطر هستند چرا که رسیدن کمکهای حیاتی فوری به آنها به دلیل محاصره عربستان سعودی ضد یمن همچنان مختل شده است.
9 سازمان بینالمللی کمک رسانی بیانیهای در رابطه با گذشت پنج سال از بسته شدن فرودگاه صنعا توسط ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان در یمن صادر کردند.
این سازمانها اعلام کردند که بسته شدن فرودگاه صنعا دسترسی هزاران غیرنظامی را به کمکرسانی مختل و جان هزاران غیرنظامی یمنی را تهدید میکند.
در این بیانیه آمده است: آژانسهای کمکرسانی از سال 2016 در مورد تاثیر مرگبار تعطیلی فرودگاه صنعا زنگ خطر را به صدا درآورده اند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت و جمعیت صنعا (2019) ، ممکن است حداقل 32 نفر هزار نفر در اثر این امر جان خود را از دست داده باشند.
بسته شدن مداوم فرودگاه صنعاء نه تنها مانع از آن میشود که هزاران بیمار بدحال که به دنبال درمان در خارج از کشور هستند، جان خود را از دست بدهند؛ بلکه از ورود تجهیزات پزشکی ضروری به کشور جلوگیری میکند.
برای 70 درصد یمنیهایی که در مناطق شمالی زندگی میکنند ، تنها راه جایگزین این است که سفرهای طولانی را از طریق خطوط فعال انجام دهند تا به نزدیکترین فرودگاه برسند و هزینههای قابل توجهی را متحمل می شوند که بسیاری نمیتوانند از عهده آن برآیند.
عبدالسلام: آمریکا مانع حل سیاسی بحران یمن استعربستان 173 بار آتشبس در یمن را نقض کرد/ادامه حملات به استانهای مختلفدولت نجات ملی یمن: ابتکار 9 بندی درباره مأرب کلید صلح و حل بحران است
سازمانهای کمک رسانی بارها خواستار بازگشایی فوری فرودگاه صنعا برای کاهش درد و رنج غیرنظامیان و اطمینان از جریان آزاد کالاهای بشردوستانه و تجاری در سراسر یمن شدهاند.
در فوریه سال گذشته، این فرودگاه برای مدت کوتاهی باز شد تا به تعداد محدودی از بیماران که نیاز به مراقبتهای فوری پزشکی دارند ، اجازه خروج از یمن را بدهد. متاسفانه این امید که این امر باعث ایجاد اعتماد بین طرفین درگیر و در نهایت منجر به بازگشایی کامل فرودگاه صنعا شود ، دوام نیاورد.
ادامه تعطیلی فرودگاه صنعاء علاوه بر به خطر انداختن جان بیماران به همراه محدودیتهای بندر الحدیده ، رنج مردم سراسر یمن را تشدید می کند.
تعطیلی فرودگاه همچنان مانع سفر یمنیها میشود و حق آزادی حرکت آنها را نقض میکند. این امر آینده بسیاری از دانشجویان را مختل کرده ، زیرا آنها دیگر نمیتوانند تحصیلات خود را در خارج از کشور ادامه دهند. تعطیلی مداوم فرودگاه همچنین خسارات اقتصادی قابل توجهی را در پیدارد.
پس از نزدیک به هفت سال درگیری، یمن همچنان درگیر بدترین بحران انسانی جهان است. 20 میلیون نفر - بیش از 66 درصد جمعیت 30.5 میلیونی کشور - به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند که 13 میلیون نفر از آنها در خطر گرسنگی هستند.
بسته شدن فرودگاه صنعا آسیبهای زیادی از بعد انسانی و بهداشتی به یمن وارد کرده است و همه جوانب زندگی غیرنظامیان را تحت الشعاع قرار داده است.
بیش از یک میلیون بیمار یمنی به دلیل محرومیت از داروی بیماران خاص در معرض مرگ هستند و بیش از سه هزار بیمار هم که نامشان در فهرست وزارت بهداشت ثبت شده ،دچار بیماریهای قلبی هستند و نیاز به درمان به خارج از یمن برای انجام اعمال جراحی دارند.
بنابراین ، آژانسهای امدادی از ائتلاف متجاوز عربی میخواهند فرودگاه صنعا را برای کاهش درد و رنج یمنی بازگشایی کنند.
در این بیانیه آمده است که مسئولیت تمامی پیآمدهای فاجعهبار تعطیلی فرودگاه صنعاء و تلفات انسانی و مادی آن بر عهده کشورهای عضو ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی است.