دبیر انجمن صنایع چوب مطرح کرد؛

دامپینگ روسیه در بازار نئوپان/ صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری مبل

دبیر انجمن کارفرمایان صنایع چوب گفت: در زمینه نئوپان شاهد کاهش صادرات هستیم، زیرا روسیه پس از اعمال تحریم‌ با دامپینگ قیمتی محصولات خود را ارزان‌تر از به بازارهای هدف ایران صادر کرد.

به گزارش ذاکرنیوز، علی مغانلو امروز در نشست خبری اظهار کرد: از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار محصولات و کالاهای صنعت مبلمان صادر شد که به‌اندازه جمع صادرات سال ۱۴۰۰ بوده است. این میزان صادرات شامل بیش از ۶۲۳ هزار مترمکعب نئوپان به ارزش ۱۷.۸ میلیون دلار، صادرات تخته‌ام دی‌ای و اچ‌دی‌اف به میزان ۱۵۶ هزار مترمکعب و ارزش بیش از ۵۰ میلیون دلار و صادرات انواع مبل به میزان ۱۱ هزار و ۶۵۹ تن به ارزش ۳۲.۹ میلیون دلار بوده است.


دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنایع چوب ایران افزود: در زمینه‌ام دی اف شاهد رشد بیش از ۸۰ درصدی صادرات هستیم، زیرا تا اسفند پارسال صادرات آن ممنوع بود و پس از آن آزاد شد.


وی گفت: در زمینه نئوپان شاهد کاهش صادرات هستیم، زیرا روسیه پس از اعمال تحریم‌های بین‌المللی با دامپینگ قیمتی محصولات خود را ارزان‌تر از به بازارهای هدف ایران صادر کرد.


مغانلو گفت: تولیدکنندگان بسیار خوبی در کشور داریم که طرح‌های توسعه‌ای خوبی نیز تعریف کرده‌اند و با توسعه کیفی محصولات می‌توان فرصت‌های صادراتی بیشتری نیز برای این صنعت پیدا کرد.


ظرفیت صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری صنعت مبلمان


در ادامه علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان تهران نیز اظهار کرد: ۶۰ هزار واحد صنفی و ۲ هزار واحد صنعتی در هنر - صنعت مبلمان کشور فعالیت دارند.


وی افزود: صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری درشان این صنعت نیست و معتقدیم قابلیت صادرات دست‌کم ۵۰۰ میلیون دلاری در این صنعت وجود دارد.


همچنین حسین نوروزی دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران در این جلسه گفت: بیش از ۸ درصد اشتغال کشور در این صنعت وجود دارد و یکی از بزرگ‌ترین صنایع کوچک و متوسط ایران به شمار می‌رود.


وی یادآور شد: تا ۱۰ سال پیش سالیانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار واردات مبل به کشور انجام می‌شد، اما باهمت اتحادیه‌ها و انجمن‌ها و همراهی وزارت صمت، صنایع در این حوزه رشد داشتند و واردات کاهش یافت.


نوروزی تصریح کرد: تا قبل از تحریم‌های ترامپ، بسیاری کشورها از جمله آلمانی‌ها معتقد بودند که ایران می‌تواند به قطب صنعت مبلمان در منطقه تبدیل شود و هم اکنون کارخانه‌ها ما با آخرین فناوری‌های روز جهان مشغول فعالیت هستند.


حامد بی‌آزار معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران نیز در این جلسه گفت: ارزش صادرات این صنعت در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۰۱ میلیون دلار بود، در حالی که در سال ۹۹ این رقم تنها ۵۳ میلیون دلار بوده است.


وی ادامه داد: بیشترین میزان صادرات به کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، قطر، روسیه، بلغارستان و آفریقای جنوبی انجام شده است.


بی آزار همچنین در مورد بیستمین نمایشگاه بین‌المللی چوب، مواد اولیه، ماشین‌آلات، یراق و تجهیزات مبلمان و صنایع وابسته نیز گفت: نمایشگاه در سال جاری در مساحت ۳۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع برگزار خواهد شد که در مقایسه با نمایشگاه سال گذشته ۷۰ درصد رشد دارد.


وی از حضور ۱۹۹ شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه خبر داد و گفت: شرکت‌های خارجی و نمایندگی‌های داخلی آنها در فضایی به وسعت ۳۱۵ مترمربع حضور خواهند یافت. در نمایشگاه امسال برای حضور ۱۵ نفر هیئت‌های تجاری از کشورهای بلاروس، عراق، افغانستان و ازبکستان برنامه‌ریزی‌شده است، همچنین نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی به‌ویژه در زمینه آشنایی با بازارهای صادراتی کشورهای هدف در جریان برگزاری نمایشگاه پیش‌بینی شده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار