به گزارش ذاکرنیوز، سیدمهدی حسینی ظهر امروز در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به برگزاری این جشنواره به میزبانی قم، اظهار داشت: از امسال تا چهار سال آینده قم میزبان این جشنواره خواهد بود و کانون هنر شیعی اجرای این جشنواره را بر عهده گرفته و بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، حوزه هنری و سازمان فرهنگی شهرداری قم حامیان این جشنواره هستند.
وی اضافه کرد: چهار کارگاه متناسب با موضوعات جشنواره گرافیک پیشبینی شده که کارگاه نخست پوستر رضوی است که از سوم تا پنجم اسفندماه در قم برگزار میشود و در این کارگاه بیشتر به دنبال این بودیم تا از افرادی که تا به امروز تجربه شرکت در چنین کارگاههایی را نداشتند، میزبانی کنیم.
دبیر اجرایی هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی از بررسی رزومه 380 هنرمند طراح برای حضور در کارگاه پوستر رضوی خبر داد و گفت: در نهایت یکصد نفر از شهرهای مختلف کشور از جمله اصفهان، بندرعباس، خوزستان، ایلام، یاسوج، فارس، مشهد، تهران، البرز، قزوین و یزد در این جمع حضور یافتند و بیشترین افرادی که در این کارگاه حضور دارند به استانهای اصفهان، قم و خراسان رضوی اختصاص دارند.
حسینی از زیارت حرم حضرت معصومه(س) و برگزاری کارگاه سوژهیابی و ایدهیابی با حضور اساتید مطرح به عنوان برنامههای انجام شده برای هنرمندان گرافیست در روز نخست کارگاه یاد کرد و گفت: احادیث رضوی که مرتبط با شرایط حال کشور است به عنوان موضوعات اصلی هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: شاعرانی از جمله سید جواد شرافت، سید علی نقیب و هادیمنش و حامد حجتی در کنار هنرمندان قرار میگیرند تا بر اساس احادیث مورد نظر کلید واژهها را تعریف کنند و پوسترهای تولیدی هنرمندان با استفاده از این کلید واژهها بتواند پیام احادیث را آسانتر به مخاطب ارائه کند.
دبیر اجرایی هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی عنوان کرد: روز نخست کارگاه پوستر رضوی به ایدهیابی اختصاص یافت و تولید آثار با حضور اساتید مطرح کشوری دنبال شده است.
جشنواره ملی گرافیک رضوی تولید محور است
وی با تأکید بر اینکه جشنواره ملی گرافیک رضوی تولید محور است، گفت: آثار تولید شده در کارگاه پوستر برای رقابت در جشنواره رضوی درنظر گرفته شده است و افرادی در کارگاه حضور یافتهاند میتوانند از این فرصت برای بهرهمندی از توان اساتید استفاده کنند.
دبیر اجرایی هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی مطرح کرد: کارگاه دوم جشنواره ملی گرافیک رضوی تصویرسازی است که از تاریخ دهم تا دوازدهم اسفندماه در تهران برگزار میشود و در این کارگاه نیز 100 هنرمند با موضوعات داستانهای رضوی از سراسر کشور به تولید اثر خواهند پرداخت.
حسینی از برگزاری کارگاه رشته کارتون طی روزهای چهارم و پنجم اردیبهشتماه 1402 در کرمانشاه و کارگاه رشته کتیبه و پرچم از چهارم تا هفتم اردیبهشتماه سال 1402 در مشهد خبر داد و گفت: مهلت پایان ارسال آثار تا دوم اردیبهشتماه است و افرادی که در کارگاهها شرکت میکنند تا 15 اردیبهشتماه زمان خواهند داشت که آثار خود را ارائه دهند و باید قبل از بیستم اردیبهشتماه 1402 داوری آثار را انجام دهیم تا بتوانیم تا قبل از دهه کرامت کار را به پایان برسانیم.
تکنیک و شناخت دو بال مهم برای خلق آثار رضوی است
سید محمدرضا میری در حاشیه برپایی کارگاه پوستر رضوی در قم، بیان کرد: مقوله امام رضا(ع) و معارف رضوی یک مقوله متفاوت است که همه دوست دارند در این عرصه کار کنند اما باید دانست که آموزههای سیره ایشان برای رفع مشکلات مردم بسیار زیاد است و ما کمتر از این آموزهها استفاده کردهایم.
عضو شورای سیاستگذاری نهضت مردمی پوستر انقلاب از فرایند روزافزون تولید کارهای گرافیکی از جمله پوستر یاد کرد و گفت: یک زمانی وقتی که اسم پوستر رضوی مطرح میشد یک ذکر نام حضرت که تایپوگرافی شده بود اثری مطلوب بود اما اکنون مسئله بسیار تفاوت کرده و جامعه با مسائلی روبهروست که پاسخ آنها را باید با استفاده از سیره رضوی ارائه دهیم.
این استاد کارگاه پوستر رضوی اضافه کرد: امروز تولیدآثار با موضوعات اسلامی و رضوی زیاد است و ما با چالشهای زیادی روبهرو هستیم که از جمله این چالشها پرهیز از تولید آثار تکراری و کلیشهای است.
عضو شورای سیاستگذاری نهضت مردمی پوستر انقلاب، ایدهپردازی را موضوعی مهم در تولید آثار هنری برای جشنواره رضوی دانست و گفت: تکنیک و شناخت معنوی دو بال مهم برای تولید آثار هنری دینی هستند که هیچ کدام از آنان را نمیتوان نادیده گرفت.
میری افزود: کار خوب رضوی با تکنیک ضعیف کارآیی ندارد و از طرف مخاطب هم پذیرفته نمیشود و گاهی تکنیک برای گفتن حرفها راهگشا میشود و از طرفی فهم معارف هر چقدر دقیقتر باشد و ما از ظاهر حدیث عبور کنیم محصولات بهتری خواهیم داشت و ما نباید از این دو غفلت کنیم.
این هنرمند گرافیک و مدیر هنری، تولید آثار هنری رضوی را نیازمند عنایت ویژه امام رضا(ع) دانست و گفت: ما باید به تکنیک و شناخت در کنار یکدیگر توجه کنیم و بدانیم اگر هر دو را هم داشته باشیم اما مورد عنایت نباشیم، نمیتوانیم یک اثر تأثیرگذار ارائه دهیم.
میری، برپایی کارگاه پوستر رضوی را فرصتی برای ارتقای کیفی آثار دانست و تصریح کرد: ما در این کارگاه تلاش میکنیم تا هنرمندان درگیر شناخت اشتباه نشوند، تکنینک نادرست انتخاب نکنند و ایدههای تکراری را مبنا قرار ندهند.
تأثیرگذاری پوسترهای رضوی وابسته به قصهپردازی خوب است
مجتبی مجلسی مدرس ایدهپردازی در گرافیک و دبیر مجمع طراحان گرافیک انقلاب اسلامی در حاشیه برپایی کارگاه رضوی در قم، عنوان کرد: در این کارگاه سیره امام رضا(ع) و گفتار و احادیث مرتبط با امام از جمله احادیث اخلاقی و توصیه مردم به رفتار و اخلاق و منش خوب ایشان مورد توجه است.
وی با بیان اینکه در هر دوره از جشنواره شاهد ارائه استانداردهای جهانی و ارتقای تکنیکها و اهتمام افراد نسبت به رعایت اصول هستیم، گفت: برگزاری کارگاه پوستر رضوی یک اتفاق جدید و نوآورانه است چراکه استانداردها با نظارت اساتید به یک روال منطقیتر میرسد و امیدواریم با این کارگاهها شاهد تولید آثار کیفی باشیم.
این مدرس ایدهپردازی در گرافیک از ارتقای کیفی تصویرسازی مفاهیم دینی به عنوان اهداف کارگاه پوستر رضوی نام برد و گفت: پوسترها باید دارای پیام باشند و پیامی که مخاطب را مورد تأثیر قرار میدهد باید قصه خوب داشته باشد و ما برای اینکه پیام مؤثرتری را به مخاطب ارائه و به مخاطب اطلاعات دهیم باید قصهپردازی کنیم.
کارگاه پوستر رضوی بهعنوان یکی از سلسله برنامههای هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی از چهارشنبه سوم اسفندماه کار خود را در مجتمع حضرت معصومه(س) شهر قم آغاز کرده و تا جمعه پنجم اسفندماه با حضور هنرمندان کشوری به فعالیت خود ادامه میدهد.