به گزارش ذاکرنیوز ، حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدحسن ابوترابیفرد امروز در آیین بزرگداشت مقام معلم و همایش استانی تجلیل از معلمان منتخب استان قزوین که در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، اظهار داشت: عامل برتری امروز ملتها تکیه به دانش و علم است و اقتدار امروز نظام جمهوری اسلامی متکی بر توسعه علمی و رشد فناوری است.
وی با بیان اینکه مزیتهای کشور ما مبنای علمی دارد و علت ضعفهای ما دوری از مدیریت دانشمحور است، اضافه کرد: شاهد این هستیم که برخی اجازه نمیدهند که مدیران ما بر مبنای اصول علمی تصمیم بگیرند و مدیران ما باید دقت کنند که نباید عوامل خارجی مسیر آنها را تعیین کند، بلکه باید در این حوزه علم و دانش حرف نخست را بزند.
ابوترابیفرد عامل عقبافتادگی نظام بودجهریزی کشور را نبود تفکر علمی دانست و گفت: نبود مدیریت علمی موجب شده که نرخ تورم بر درآمدهای ما پیشی بگیرد و به همین خاطر شاهد افزایش چشمگیر هزینههای اداره آموزش و پرورش در کشور هستیم و میبینیم که حقوق و دستمزدها نمیتواند نیاز معلمان را تعیین کند.
وی با ذکر اینکه به خاطر نبود نگاه درآمد و هزینهای از قافله پیشرفت بازماندیم، ادامه داد: تکیه بر دانش تنها را ثروتآفرینی در جهان امروز است و معلمان ما باید به دانشآموزان و محصلان خود راههای خلق ثروت از طریق دانش را یاد بدهند. چارهای جز کاهش هزینههای اداره کشور نداریم، چرا که فروش و هزینهکرد درآمد نفتی راه مدیریت کشور نیست.
امامجمعه موقت تهران در بخش دیگری از صحبتهایش از مصرف بیرویه و غیرمنطقی حاملهای انرژی در کشور انتقاد کرد و گفت: صادرات نفت روسیه در روز 10 میلیون بشکه است، در شرایطی که در کشور ما روزانه 7 میلیون بشکه نفت را مصرف میکنیم و این آمار بسیار نگرانکننده و نشاندهنده بیتوجهی به بهرهوری در مصرف انرژی است.
ابوترابیفرد جمهوری اسلامی ایران را یکی از قدرتهای علمی منطقه و جهان دانست و افزود: در زمینه تبدیل دانش به فناوری به ویژه در حوزه موشکی و هستهای کارهای بزرگی انجام دادیم و راه سخت تبدیل دانش به فناوری را طی کردیم و باید با همین الگو در سایر بخشها هم موفق عمل کنیم. همچنین در حوزه سلامت و پزشکی هم در تولید دانش موفق بودیم.
وی ادامه داد: با این حال پاشنهآشیل مدیریت کشور عدم پیادهسازی رویکرد علمی در مدیریت اقتصاد کشور است و اگر بتوانیم اساس نظام اقتصادی و مدیریتی کشور را بر علم و دانش استوار کنیم، در حوزه اقتصاد هم پیشرفتهای بزرگی خواهیم داشت.
کاهش 73 درصدی بازماندگان از تحصیل استان قزوین
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین هم در این مراسم با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته حدود 960 نفر بازمانده از تحصیل در استان قزوین داشتیم، گفت: با این حال 73 درصد از بازماندگان از تحصیل را تحت پوشش قرار داده و به تحصیل بازگرداندیم و در حال حاضر حدود 260 نفر بازمانده از تحصیل در استان قزوین داریم.
نقی سیاهکالیمرادی با اشاره به تحصیل 285 هزار دانشآموز و حضور 17 هزار معلم در مدارس استان قزوین اضافه کرد: با توجه به جلسات اخیری که در شورای آموزش و پرورش استان قزوین داشتیم، تصمیم گرفتیم که حوزه پرورشی و تربیتی را در مدارس تقویت کنیم تا دانشآموزان ما بتوانند از توان اعتقادی لازم برای مقابله با جنگ ادراکی و شناختی دشمن بهرهمند شوند.
وی با اشاره به راهاندازی مدارس برای اتباع افغانی در استان قزوین با همکاری کمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد گفت: با توجه به اینکه در شهرهایی مانند اقبالیه (سلطانآباد) تعداد زیادی پناهجوی افغان داریم، بنابراین به نوعی برنامهریزی کردیم تا همه دانشآموزان افاغنه هم بتوانند در کنار دانشآموزان ایرانی به تحصیل ادامه دهند.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین در ادامه سخنان خود با بیان اینکه به زودی تعداد زیادی معلم در آموزش و پرورش استان قزوین جذب و استخدام میشوند، گفت: با جذب معلمان جدید جمعیت آماری معلمان و فرهنگیان ما در استان قزوین به 20 هزار نفر نزدیک خواهد شد و به این ترتیب سرانه برخورداری دانشآموزان از معلم در استان ارتقا مییابد.
سیاهکالیمرادی با بیان اینکه استان قزوین در حوزه رشد علمی دانشآموزان جزو استانهای میانه جدول است، تصریح کرد: به همین خاطر به دنبال این هستیم که با توسعه مدارس هوشمند و همکاری با مراکز دانشگاهی استان قزوین زمینه حضور دانشآموزان را در مراکز آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاهها مهیا کنیم تا علم و مهارت را همزمان بیاموزند.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم، در این مراسم از 66 نفر معلم برتر استانی و یک معلم برگزیده کشوری تجلیل به عمل آمد و همچنین بلیط سفر به مشهد مقدس به 20 نفر از فرهنگیان استان اعطا شد.