جنگ بعدی جنگ غذاست/ امسال جشن خودکفایی گندم می‌گیریم

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه 90 درصد نیاز به دانه‌های روغنی و نهاد دامی وابسته به سایر کشورها است، گفت: پس از جنگ اوکراین یک مسئله مهم و حیاتی برای همه کشورهای جهان در حوزه استراتژی امنیت ملی به وجود آمد که آن تأمین امنیت غذایی است.

علی‌اکبر علیزاده برمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: پس از جنگ اوکراین یک مسئله مهم و حیاتی برای همه کشورهای جهان در حوزه استراتژی امنیت ملی به وجود آمد که آن تأمین امنیت غذایی است، این مهم تا حدی جدی است که می‌توان گفت جنگ بعدی در جهان جنگ تأمین امنیت غذایی خواهد بود.

وی افزود: درگذشته مسئولانی در حد رئیس‌جمهور در کشور ما مسئولیت داشتند که معتقد بودند؛ چون قیمت گندم در دنیا پایین است نیازی به کشت و خودکفایی در آن وجود ندارد درحالی‌که جنگ اوکراین نشان داد که این نوع سیاست‌ورزی و جهان‌بینی حاصل بی‌تدبیری آن دولتمرد بود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این نوع سیاست‌ورزی در حوزه کشاورزی سبب شده تا امروز بیش از 90 درصد نیاز کشور به دانه‌های روغنی و نهاده دامی وابسته به سایر کشورها باشد و چالش‌های جدی در حوزه امنیت غذایی به وجود آورد.

سیاست‌های غلط دولت گذشته باعث کاهش امنیت غذایی کشور شده است

وی مطرح کرد: باگذشت دو سال از دولت سیزدهم هنوز نتوانسته‌ایم این بحران را پشت سر بگذاریم و دریای طوفانی نیاز به نهاد دامی را کنترل کنیم، بخش بزرگی از نوسان قیمت‌ها و بالارفتن قیمت گوشت و مرغ به دلیل عدم تأمین همین پیش‌نیازها و تدوین ‌سیاست‌های غلط در این حوزه است، بنابراین به‌جرئت می‌توان گفت نوسانات قیمت گوشت و مرغ حاصل عدم مدیریت توسعه محور در حوزه کشاورزی است.

علیزاده برمی با اشاره به این نکته که توسعه پایدار بخش کشاورزی و تأمین امنیت غذایی جدی گرفته نشده است، عنوان کرد: توسعه پایدار بخش کشاورزی و برنامه راهبردی جهت تأمین امنیت غذایی کشور جزو واجباتی بود که متأسفانه توسط دولتمردان پیشین جدی گرفته نشد تا امروز جبر تاریخ این مهم را به همگان یادآوری کند که خودکفایی در تأمین امنیت غذایی یک قدرت است، این کم‌کاری دولت‌ پیشین را اگر خیانت ننامیم، می‌توان گفت که این نوع سیاست‌ورزی نادانی بود.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری و تأکیدات ایشان به حوزه رونق کشاورزی ادامه داد: مقام معظم رهبری باوجود آنکه نام امسال را اقتصادی نام‌گذاری کردند؛ ولی در بیاناتشان تأکیدات ویژه‌ و جدی به رونق کشاورزی داشتند که این مهم نشان از یک سیاست راهبردی در رده کلان است، بنابراین اگر عزم جدی و اهتمام همه‌جانبه مسئولان در جهت خودکفایی در بحث کشاورزی وجود نداشته باشد در آینده نه‌چندان دور با بحران امنیت غذایی روبه‌رو می‌شویم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروزه در سراسر جهان غذا یک سلاح است و هر کشوری که در آینده امنیت غذایی تأمین‌شده‌تری نسبت به دیگری داشته باشد، قدرت بیشتری خواهد داشت. امروز موضوع خودکفایی در تأمین محصولات و تولیدات کشاورزی یک نیاز جدی و اساسی کشور محسوب می‌شود که این مهم در کشور ما نیازمند عزم جدی و همه‌جانبه در جهت تحقق خودکفایی محصولات کشاورزی است.

افزایش تولید گندم در سال 1402

وی در ادامه گفت: خوشبختانه مجلس یازدهم چند طرح و قانون خوب در بحث تقویت کشاورزی و تأمین امنیت غذایی و همچنین نحوه قیمت‌گذاری کالاهای اساسی کشاورزی به‌ویژه گندم به تصویب رسانده که تحول بزرگی در تولیدات کشاورزی به وجود آورده است به طور مثال تولید گندم از 4 میلیون تن به 7 میلیون و 500 هزار تن رسیده که بر اساس برنامه‌ها امسال بین 10 تا 11 میلیون تن خواهد رسید و این مهم منجر به جشن خودکفایی تولید گندم کشور خواهد شد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: همچنین برای سایر ملزومات و محصولات اساسی کشاورزی همچون سویا، کلزا، و جو نیز برنامه‌ریزی‌های توسعه محوری انجام‌گرفته تا به خودکفایی آن نزدیک شویم، قانونی که در سال گذشته به تصویب رسید صراحتاً دولتمردان را موظف کرده تا 5 سال آینده خودکفایی این محصولات را به 50 درصد برسانند. این در حالی است که تحقیقات خوبی نیز در بحث چندقلوزایی دام‌ها، مرغ لاین صورت‌گرفته که به تأمین امنیت غذایی کشور کمک شایانی خواهد می‌کند. امیدواریم همه این موارد با اتحاد، وحدت و مودت دولت و مجلس هر چه زودتر به نتیجه رسیده و روی سر سفره مردم خودش را نشان دهد.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار