به گزارش پایگاه خبری ذاکرنیوز، هادی فیروزمندی روابط عمومی سازمان سینمایی سوره در ابتدای این نشست در سخنانی بیان کرد که این جشنواره تلاش دارد تا استعدادهای جوان و تازه را در عرصه سینما کشف کند. دوازده دوره این جشنواره در سالهای گذشته برگزار شدهاست که آخرین دور آن به قبل از کرونا برمیگردد. بعد از این نیز جشنواره به خاطر بیماری کرونا متوقف شد و بار دیگر با سپری کردن دوران همهگیری برگزار میشود.
در ادامه جعفریان رییس شورای سیاستگذاری جشنواره و رئیس سازمان سینمایی سوره گفت: در این دو سال سه محور برای سینما مد نظر داشتیم که در حوزهای فیلم کوتاه، انیمیشن و سینمایی دنبال شد. اولین آن موضوع تولید بود که امروز میتوان گفت این جریان رونق گرفته است. سال قبل حضور ما در جشنواره این موضوع را نشان داده است. انیمیشن سینمایی نیز ادامه دارد که در هر سال یک فیلم داشته باشیم و برای تلویزیون هم آثاری را آماده کردیم. محور دیگر عرضه بود که در این زمینه چه در سینما و چه در تلویزیون فعالیتهای مختلفی داشتیم. اما رکن سوم ما استعدادیابی است که آن را دنبال میکنیم البته سریع نمیشود به آن رسید و زمان بردار است.
وی بیان کرد: سال قبل در زمان بازنگری سازمان سینمایی سوره اولین چیزهایی که ذهن ما را مشغول کرد، آسیب شناسی نقاط قوت و ضعف ظرفیتهای حوزه است که یکی از جذابترین آنها جشنواره بوده و معتبرترین آن در طول دو دهه قبل جشنواره فیلم صد است.
جعفریان گفت: در این دور از جشنواره تعیین اشخاص سیاستگذاری را داشتیم تا در جزئیات عملکرد بهتری داشته باشیم. فراخوان دقیقی را تنظیم کردیم تا برای فیلمسازان بندهای آن مفهوم روشنی داشته باشد. امروز آغاز جریان عملیاتی جشنواره را داریم اما محور اصلی آن کشف استعدادهای آن است. یکی از نقاط مهم این جشنواره بحث فضای مجازی است که در ادوار قبلی آنقدر مهم نبود اما امروز توسعه پیدا کرده است. این فضا فرصت خوبی است برای دیده شدن آثار که دسترسی بهتر را به آثار و کارها خواهد داد.
یوسف منصوری دبیر جشنواره گفت: امسال بعد از چهار سال این جشنواره ادامه خواهد داشت تیم خوبی همراه ما کار خواهد کرد که یکی از آنان آقای روح الامین دبیر هنری جشنواره است. مبنای ما این است که در این جشنواره خوبیهای ادوار قبلی را حفظ کنیم و جشنوارهای کنشمند داشته باشیم. تلاش داریم تا در زمان برگزاری و اعلام فراخوان تا اختتامیه یک همراهی میان ما در ستاد و بچهها برقرار باشد. از این رو برگزاری کلاسهای مدون در شهرستانها و تبدیل ایده به فیلم و فیلمبرداری را در کلاسها داریم. اکران و نمایش آثار در سینما تک ها برگزار میشود و آثار با اساتید و مربیان نمایش و بررسی خواهند شد.
منصوری درباره شعار جشنواره فیلم صد گفت: امسال شعاری با عنوان «ایران عزیز» در بخش داخلی داریم. هدف ما این است که عینکی داشته باشیم که چیزهایی ساخته شود که حال ما را خوب کند. نگاه ما این است که سینمای اجتماعی ما راه حل داشته باشد و صرفاً بازنمایی نباشد. ما سه بخش داستانی، مستند و پویانمایی داریم که این سه در حوزههای ملی، بین الملل و کودک و نوجوان است. در بخش کودک و نوجوان قالب آزاد است که در هر فرمت تصویری که هنرمند دوست دارد میتواند فیلم بسازد و آن را به جشنواره ارائه دهد و در عین حال میتواند آن را در دو بخش ملی و بین الملل نیز شرکت دهد. اما در دو بخش دیگر فقط در آن بخش میتواند فیلم شرکت کند.
او درباره شعار جشنواره گفت که مجوزهایی چون پیشرفت، عدالت، زیباییها، خانواده، امید و... در شعار لحاظ شده است که در آن محورها فیلم پذیرفته میشود.
جعفریان در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره حمایت از برندگان جشنواره گفت که حوزه هنری مراکز تولیدی دارد اگر کسی در هر بخش مانند پویانمایی یا مستند برگزیده شود و ایدههای او قابلیت داشته باشد سراغشان میرویم. البته ما پیشنهادهای جانبی داریم که به جز سینما تک و کلاس و کارگاه اینها باید در خلال جشنواره بیشتر مطرح شود. اما حتما برنامه جدی برای استعدادها داریم. منصوری نیز گفت که حمایت معنوی داریم این بخش مهم است که میان اساتید و بچه ها ارتباط داشته باشیم.
در بخش پایانی روح الامین دبیر هنری جشنواره و طراح پوستر بیان کرد: معمولا درباره کارهایم صحبت نمیکنم اما در مورد این پوستر باید بگویم که در اثنای طراحی پوستر نمیشد از کلمه 100 عبور کنیم. برای همین برای نمایش عدد به این ایده رسیدیم که از فضای سینما و سالنهای آن داخل این پوستر وام بگیرم برای همین از رنگ صندلیها و فضای داخلی آن در این اثر دیده میشود.