به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرنگار مهر، حمید ملانوریشمسی در نشست با هیأت تجاری از اقلیم کردستان عراق که ظهر روز پنجشنبه در سالن جلسات استانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: برنامههای جدید مدیریتی در استان همدان متمرکز بر توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری بخش خصوصی بوده است.
استاندار همدان افزود: هر چه بیشتر در مورد استان همدان شناخت پیدا میکنیم، متوجه میشویم که هنوز ابعاد و ویژگیهای ناشناخته زیادی دارد که میتوان از آنها بهرهبرداری کرد.
وی خاطرنشان کرد: با تمام ظرفیتهایی که استان همدان در اختیار دارد، میتوان گفت این استان دارای ظرفیتهای زیادی برای توسعه گردشگری است. این ظرفیتها به ویژه در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قابل توجه هستند.
استاندار همدان یادآور شد: اخیراً، همدان توانسته هگمتانه تاریخی خود را ثبت جهانی کند که نشان از تمدن بزرگ و تاریخی این منطقه دارد.
وی با اشاره به اینکه استان همدان بیش از ۱۹۰۰ جاذبه گردشگری دارد که در ثبت ملی و جهانی شناخته هستند، گفت: این جاذبهها بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب میکند.
ملانوری افزود: از دیگر ویژگیهای مهم استان همدان تولیدات بیش از ۸۵ رشته صنایع دستی است.
وی افزود: علاوه بر سفال، دیگر صنایع دستی همدان شامل مبلسازی، چرمسازی و صنایع چوبی هستند که در سطح ملی و جهانی شناخته شدهاند.
استاندار همدان با بیان اینکه استان همدان یکی از قطبهای کشاورزی کشور است، اظهار کرد: این استان سالانه حدود ۹۰۰ هزار تن سیبزمینی تولید میکند و همچنین تولیدات زیادی در زمینه سیر و گندم دارد.
ملانوری با اشاره به اینکه همدان همچنین یکی از استانهای معدنی کشور است، گفت: بیش از ۳۰ نوع ماده معدنی در این استان وجود دارد که میتواند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: استان همدان همچنین از زیرساختهای خوبی برخوردار است.
استاندار همدان افزود: جادهها، خطوط ریلی و فرودگاه این استان به خوبی توسعه یافتهاند و برای ارتباطات بینالمللی نیز مناسب است.
ملانوری با بیان اینکه تاریخ و فرهنگ همدان روابطی نزدیک با کشورهای همسایه، به ویژه عراق، داشته است، ابراز کرد: این روابط تاریخی میتواند یک مزیت بزرگ برای استان باشد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت استان همدان با همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف، به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی و جذب سرمایهگذاران است.
استاندار همدان تاکید کرد: یکی از اولویتهای استان، جذب سرمایهگذاری در بخشهای مختلف مانند کشاورزی، صنایع معدنی، گردشگری، تولید انرژی و سایر ظرفیتها و مزیت نسبی استان است.