به گزارش ذاکرنیوز ، «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان طی سخنانی با اشاره به وضعیت نابسامان این کشور در سایه بنبست سیاسی اعلام کرد، ما رئیس جمهوری را میخواهیم که جرم و جنایتها را متوقف کند، نه اینکه خودش بخشی از این روند و ادامهدهنده آن باشد.
وی افزود، ما به دنبال رئیس جمهوری هستیم که لبنان را در محورهای درگیری قرار نداده و اسکان آوارگان و پناهندگان در لبنان را رد کند. ما رئیس جمهوری را میخواهیم که بداند ریاستجمهوری یک مسئولیت ملی است و بنابراین یک سفیر خارجی نمیتواند او را از کارش باز دارد.
جبران باسیل درباره هرگونه ماجراجویی برای تجزیه لبنان هشدار داده و تاکید کرد، ما تجزیه و تقسیم کشور را نمیپذیریم و در برابر هر پروژه خرابکارانهای که سرزمین و ملت ما را هدف قرار دهد میایستیم. ما به دنبال اختلاف با غرب نیستیم اما هرگز برای جلب رضایت و منافع غربیها به ویژه در پرونده آوارگان سوری تسلیم نمیشویم.
درحالی که طی 4 ماه گذشته اولین مرحله طرح بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری وارد فاز اجرایی شده و طی آن 2 گروه از آنها به کشورشان برگشتند، تحرکاتی که سازمان ملل با همکاری غرب و برخی طرفهای داخلی لبنان انجام داده مانع از تکمیل این طرح میشود.
کمیساریای عالی پناهندگان در سازمان ملل و نمایندگی آن در لبنان بارها اعلام کرده که با بازگشت آوارگان سوری مخالف است. این کمیساریا و همچنین دیگر نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد بیانیههای هشدارآمیزی نیز با این مضمون که «سوریه برای بازگشت آوارگان، امن نیست» صادر کرده و در تلاش برای تحریک پناهجویان سوری به ماندن در لبنان هستند.
از ابتدای بحران سوریه در سال 2011 غرب با موضوع پناهندگان سوری به عنوان یک عملیات اطلاعاتی-سیاسی علیه دولت سوریه برخورد کرده و رشتههای مدیریت پرونده این آوارگان تاکنون در دست کشورهای غربی و ایالات متحده بوده است.در این میان لبنان یکی از بارزترین کشورهایی است که گروه بزرگی از آوارگان سوری را در خود جای داده و البته برخی طرفهای وابسته به محور غربی نیز از این مسئله حمایت کردهاند.
منابع لبنانی تاکید کردند شاید هنوز زود باشد که درباره یک معامله جدید برای ابقای آوارگان سوری در لبنان صحبت کنیم اما مسلم است که برخی طرفها در حال برنامه ریزی برای چنین معاملهای هستند. با این تفاسیر و از آنجایی که دولت موقت لبنان به ریاست نجیب میقاتی نشان داده که خیلی زود در پروندههای مختلف تسلیم فشارهای خارجی میشود، به نظر میرسد که تکمیل طرح بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری از لبنان دست کم در بازه زمانی که سازماندهیکنندگان این طرح تعیین کرده بودند، انجام نپذیرد و سناریوهای تازهای درباره این پرونده ترسیم خواهد شد.