بهگزارش ذاکرنیوز، سیدعلی آقازاده عصر امروز در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان مرکزی با اشاره به لایحه بودجه 99 اظهار داشت: تاکید مقام معظم رهبری در سال گذشته این بود که باید نظام و ساختار بودجهریزی تغییر کند، در این راستا قرار شد گروهی در سازمان برنامه و بودجه کار کنند، در مجلس هم قرار شد گروهی تشکیل و با همکاری دولت در تغییر این ساختار کمک کنند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد که شاید انقباضی بودن بودجه در سال 99 یکی از عوامل بود اما درمجموع کار خوبی اتفاق نیفتاد که نیاز است این حرکت مثبت که تاکید مقام معظم رهبری هم هست در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد.
وی افزود: در سه سال 97، 98 و 99 میزان خسارتی که از بابت تحریم به بودجه ارزی کشور وارد میشود، بین 150 تا 200 میلیارد دلار است که معادل یک میلیارد و 500 هزار تا 2 میلیارد هزار میلیارد تومان میشود.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در سال 95 حدود 60 تا 65 میلیارد دلار تنها درآمد نفتی داشتیم که به حدود 10 تا 15 درصد رسیده، مجموع اینها، فشارهای بانکها و سایر فعالیتهای ارزی را اگر نگاه کنیم بین 150 تا 200 میلیارد دلار ضرر را مشاهده میکنیم.
آقازاده بیان کرد: در موضوع استان مرکزی در رابطه با تعیین رشد مالیات با هیچ یک از استانها مشورت نشده، در طول سالهای اخیر درصد رشد مالیاتی یا درآمدهای استان ما از بخش استانی چیزی بوده که بدون مشورت انجام شده اما تقاضا داریم که نمایندهها پیگیر این موضوع در مجلس باشند، به عنوان دولت از این لایحه دفاع میکنیم اما آنچه مهم است اینکه نباید به اندازه میانگین درآمد کشور به استان مرکزی فشار وارد شود.
وی ادامه داد: اگر میانگین درآمد یا رشد مالیاتی کشور در همه استانها و کشور 25 درصد است رقم 40 درصد برای استان مرکزی سخت بوده و حتی ممکن است در درآمدهای مالیاتی دچار مشکل شود.
استاندار مرکزی عنوان کرد: رشد درآمدهای مالیاتی در سال آینده بدان معنا نیست که مودیان مالیاتی تحت فشار قرار گیرند، درصد مالیات آنها همان است، بلکه این درصد اضافه باید از فرارهای مالیاتی و مالیاتهای معوق تامین شود، بنابراین بار سنگینی هم برعهده ادارات اقتصاد و دارایی استانها قرار داده میشود.
استاندار مرکزی عنوان کرد: بودجه متمرکزتر شده و نسبت به آن اعتراض داریم و با وجود تمام شعارها، قولها و وعدهها برای افزایش اختیارات استانها، اما در این لایحه اختیارات استانها کمتر و تمرکز بیشتر شده، درحالی که قرار دادن مشوقها برای استانها به طور حتم در تحقق حداکثری بودجه اثر دارد که متاسفانه این موضوع در لایحه بودجه 99 دیده نشده است.
آقازاده افزود: در برخی از پروژههای ملی که به صورت مشارکتی آنها را مطرح کردهاند از جمله بیمارستان ولیعصر(عج)، اگر با همیت روند پیش میرفتیم این بیمارستان برای پایان سال 99 آماده میشد اما با توجه به این لایحه تکلیف مشخص نیست و متاسفانه این ضرری است که شامل حال مردم و استان میشود.
وی تصریح کرد: محدودیت تردد گردشگران به شهر خنداب را به رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کردیم که موافقت خود را اعلام کردند تا این محدودیت را برای شهر خُنداب به عنوان یک منطقه دارای جاذبه گردشگری از بین ببریم.