توجه به ظرفیت‌های استان مرکزی در برنامه هفتم توسعه

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با بیان اینکه مسئله محوری رویکرد اصلی برنامه توسعه هفتم در استان مرکزی است گفت: تمام ظرفیت‌های استان مرکزی در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار دارد.

 به گزارش ذاکرنیوز، نور بخش عسکری ظهر امروز در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی با اشاره به توجه به مسئله محوری در برنامه توسعه هفتم اظهار داشت: مسئله محوری به عنوان رویکرد اصلی برنامه هفتم پیش بینی شده است و در خصوص برنامه توسعه هفتم 29 مطالعه مختلف توسط مراکز پژوهشی سازمان برنامه با استفاده از مدل‌ها و محاسبات اقتصادی با مشارکت بخش خصوصی و دانشگاهیان انجام شده است 

وی با بیان اینکه اولویت اصلی برنامه هفتم پیشرفت اقتصادی توام با عدالت، با نرخ رشد اقتصادی متوسط هشت درصد است که این برنامه ابلاغ شده است، افزود: مقام معظم رهبری در چهارم خرداد ماه در خصوص چارچوب برنامه تاکید داشتند که از کلی‌گویی پرهیز شود و تبیین دقیق راه برای مسئولان اجرایی کشور مد نظر قرار گیرد و مسئله محور بودن مورد تاکید ایشان قرار گرفت که در این راستا نیز قدم برداشته شد.

رئیس سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی استان مرکزی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در شهریور ماه در دیدار با هیئت دولت بر اندازه تورم، رشد اقتصادی، رشد سرمایه‌گذاری، رشد اشتغال، رشد درآمد سرانه و کاهش فاصله‌ی طبقاتی تاکید داشتند و امنیت غذایی را به عنوان یک مسئله مهم قلمداد کردند و در مسئله انرژی به بحث پتروپالایش و مسکن که سبب حرکت در زیربخش‌های اقتصادی بود تاکید شده است.

عسکری عنوان کرد: بخش معدن به تاکید رهبر انقلاب بسیار عقب هستیم و خام فروشی داریم و زنجیره ارزش افزوده معدن بسیار کار دارد و در بحث حمل و نقل با توجه به موقعیت شمال به جنوب و شرق به مسئله ترانزیتی تاکید داشتند همچنین در بخش اقتصاد بر اقتصاد دریا در بخش‌های مختلف آب دریا، محصولات دریایی، بنادر، مناطق مسکونی به عنوان ثروت بلقوه تاکید شده است.

وی ادامه داد: در برنامه هفتم تمرکز بر موضوعات کلیدی است و مسائلی که در برنامه هفتم دیده شده بر تمرکز زدایی و تقویت نقش استان‌ها تاکید شده همچنین مشارکت محوری و استفاده از ظرفیت تمام ذی نفعان و تغییر رویکر از تمرکز بر تخصیص و توزیع منابع به اصلاح ساختار تاکید شده است.

رئیس سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی استان مرکزی بیان کرد: ثبات اقتصادی در اصلاح ساختار بودجه، اصلاح نظام بانکی، بهبود فضای کسب و کار، در بحث رشد اقتصادی عدالت محور،انرژی،زنجیره ارزش صنایع معدنی و پتروشیمی، مسکن، اقتصا دریا محور، اقتصاد دیجتال، قطب‌های منطقه‌ای تولید و تجارت ترانزیتی، امنیت غذایی، صندوق‌های بازنشستگی و نظام تامین اجتماعی، حکمرانی یکپارچه به عنوان موضوعات کلیدی در برنامه هفتم دیده شده است.

تببین برنامه باید بر اساس نیاز سنجی باشد

"محمدرضا جعفری" مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی نیز دراین نشست اظهار داشت: تفاوتی که بین برنامه ریزان و مجریان وجود دارد یکی از آسیب‌های بررسی عملکرد برنامه‌های گذشته است و از مدیران دستگاه‌های اجرایی تقاضا می‌شود تکاتک کارشاسان خود را در جریان چگونگی تدوین برنامه هفتم قراردهند تا بدنه دستگاه از چگونگی شکل گیری و تدوین برنامه اطلاع داشته باشد بنابراین نیاز است کارشناسان با دقت این برنامه را مطالعه کنند.

وی با اشاره به اینکه تببین برنامه باید بر اساس نیاز سنجی باشد، افزود: امروز بسیاری از مسائل به هم مرتبط هستند به عنوان مثال اگر آسیبی به عنوان طلاق وجود دارد  بسیاری از دستگاه‌ها را درگیر می‌کند و تنها مربوط به حوزه فرهنگی نمی‌شود بنابراین نیاز است در برنامه توسعه هفتم آسیب‌ها اجتماعی بهتر دیده شود تا برنامه کارآمدی وجود داشته باشد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی تصریح کرد: مردمی‌سازی برنامه‌ها از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد به عبارتی برنامه‌ای تدوین شود که مردم در آن دیده شوند.

جعفری ادامه داد: در بحث شاخص سازی و احصای شاخص کمی برای سنجش برنامه‌های کیفی همیشه دچار مشکل بوده‌ایم که نیاز است راهکار مناسبی در تدوین برنامه برای این مسئله ارائه شود.

وی اضافه کرد: یکی از مسائل مد نظر استاندار بحث هویت استان مرکزی است که در این خصوص نیاز است همه دستگاه پیش بینی داشته باشند.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار