به گزارش ذاکرنیوز، وحید شعبانی امروز بعدظهر در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در فرآیند امداد و نجات و کمک به حادثه دیدگان مجموعه های مختلفی خدمات ارائه می دهند که یکی از آنها جمعیت هلال احمر است.
وی با بیان اینکه اصحاب رسانه بشردوستانهترین اقدامات را انجام میدهند، گفت: رسانه ها بخشی از همین فرآیند امداد و نجات هستند و می توانند نقش تاثیرگذاری در همکاری با جمعیت هلال احمر داشته باشند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر با اشاره به حساسیت چهارشنبه آخر سال، گفت: شاد بودن و گرامی داشتن سنت ها خوب است اما باید نکات ایمنی رعایت و از هیجانات جلوگیری شود.
شعبانی عنوان کرد: طرح ملی خدمات نوروزی در نوروز 1402 از ماههای قبل برنامه ریزی شده و خدمات مختلفی در طرح های متنوعی برای خدمت به مردم در قالب «طرح ملی خدمات نوروزی» ارائه می شود. همچنین در حوزه امداد و نجات برای ارائه خدمات امدادی به میهمان نوروزی، بیست و دو پایگاه بین جاده ای مستقر داریم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر بیان کرد: تعداد چهار هزار وشیصد و نوازده نفر روز دوره امدادی برای سیصد و هفتاد امدادگر برگزار شد، که یکی از این دوره ها بازآموزی امدادگران است که در مسجدسلیمان برگزار و آموزش های مورد نیاز ارائه شد.
وی اضافه کرد: امدادگران در طول سال دوره های مختلفی را پشت سر می گذارند و آموزش می بینند اما دوره های پایان هر سال به منظور افزایش آمادگی امدادگران برای نوروز برگزار می شود.
شعبانی به تشریح خودروهای جمعیت هلال احمر خوزستان اشاره کرد و گفت: جمعیت هلال احمر خوزستان، حدود صد و سی و چهار خودرو امدادی دارد که سی و هفت خودرو، آمبولانس و دیگر خودروهای پشتیبان هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان با تاکید بر اینکه کلیه تمهیدات برای امدادرسانی در ایام نوروز تدارک دیده شده است، گفت: با توجه به بارندگی های چند روز اخیر در بالادست دو سد کارون و دز، افزایش خروجی آب و نیز احتمال تداوم بارش ها در اوایل فروردین ماه، ممکن است برخی از مکان های نزدیک به رودخانه دچار مخاطرات شود،که در این باره از مردم تقاضا میکنیم از حضور و تردد در مسیرهای منتهی به رودخانه ها خودداری کنند.
وی با اشاره به استقرار نوازده پست بشردوستانه اعضای جوانان با هدف ارائه خدمات امدادی، بیان کرد: برپایی خیمه های نماز با توجه به ایام ماه مبارک رمضان، برپایی ایستگاه کودک و افزایش ایمنی سفر برای مسافران، از جمله اقدامات ما در پست های امدادی است.
وی همچنین از شناسایی نقاط حادثه خیز در استان خوزستان خبرداد و گفت: هشتاد خودرو امدادی جمعیت هلال احمر اورهال شدند تا آمادگی لجیستکی افزایش یابد.
شعبانی همچنین با بیان اینکه صد هزار نفر در طرح غرق نشویم، شرکت کردهاند، افزود: رتبه خوزستان در غرق شدگی اول بود که از سال 1400 به بعد، به رتبه دوم تنزل پیدا کرد. در صدد هستیم با افزایش ایمنی و ارائه آموزش های لازم، میزان غرق شدگی را در استان کاهش و به رتبه های آخر در این باره برسیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان ادامه داد: طرح امدادی دانش آموزی ویژه دانش آموزان درچهارصد و هفتاد و هفت مدرسه استان در مقطع متوسطه برگزار شد.
وی با بیان اینکه دانش آموزان در این دوره با چگونگی انجام کمکهای اولیه، آتل بندی، حمل مصدوم، امداد و نجات و... آشنا می شوند، گفت: در این دوره ها نه هزار و پانصد و نود و دو دانش آموز دختر و هفت هزار و پانصد و هیجده دانش آموز پسر، آموزش دیدند.
شعبانی از وجود چهار پایگاه امدادی برای راهیان نور خبرداد و گفت: چهار پایگاه امدادی در یادمان های خرمشهر، ورود پادگان شهید محمودوند اهواز، منطقه عملیاتی فکه و یادمان شهید اسکندرلو مستقر شدهاند.
وی با بیان اینکه دو سوم استانهای کشور بالگرد دارند، تشریح کرد: بالگرد یک وسیله منحصر به فرد است که با توجه به اقدامات غیر بشردوستانه قدرت های دنیا در سال های اخیر، امکان اورهال و بازسازی بالگردها به سختی انجام شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به احتمال بروز حوادث در هر ساعت از شبانه روز، مجموعه امدادگران جمعیت هلال احمر خوزستان در طول سال به صورت شبانه روزی خدمات ارائه میدهد و همیشه آمادگی لازم را برای خدماترسانی دارد.
وی در خصوص امدادگران دوچرخه سوار توضیح داد: شش دوچرخه سوار امدادگر در قالب طرح سحاب، در پارک های شلوغ و مکان های پرتردد به ویژه در ساعات پیک حضور مسافران نوروزی، به صورت سیار خدمات رسانی می کنند.
شعبانی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چه تعداد عملیات امدادی در سال 1401 انجام شده است، گفت: تعداد امدادرسانی حوادث یک هزار و صد و نود و پنج ماموریت امدادی، تعداد کمک به خانوارها دو هزار و پانصد و هشتاد و سه خانواده و تعداد امدادرسانی فردی نیز به سی و نه هزار و هشتصد و شش نفر انجام شده است.
وی در ادامه افزود: همچنین تعداد تیم عملیاتی جمعیت هلال احمر، یک هزار و هشتصد و پنج تیم متشکل از شش هزار و دویست و یک امدادگر بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر اظهار داشت: در حادثه مونسون، 8 سورتی پرواز در دو روز انجام دادیم که اقدامی بی سابقه بود.
وی تشریح کرد: در سال جاری با کمک خیرین، سه هزار بسته معیشتی به ارزش 15 میلیارد ریال میان نیازمندان توزیع شد.
شعبانی با اشاره به اعزام کاروان سلامت به مناطق محروم گفت: یکی از کارهای سلامت محور جمعیت هلال احمر ارائه خدمات درمانی رایگان به نیازمندان و مناطق محروم با حضور افتخاری پزشکان و کادر درمان به نیازمندان بود که از ابتدای امسال تاکنون به دو هزار و هشتصد و پنج نفر، خدمات سلامت محور درمانی ارائه شد.همچنین به یک هزار و سیصد و پانزده خانواده شاهد و سالمندان خدمت رسانی شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر عنوان کرد: حدود پنج هزار و چهارصد و سی بیمار با حضور در سامانه هلال احمر از خدمات درمانی بهره مند شدند که هزینه آن حدود ده میلیارد و چهارصد و سی و پنج میلیون ریال بوده است.
وی تشریح کرد: در طرح ارمغان مهر که خدمت رسانی به دانش آموزان کم برخوردار است، به دو هزار و نهصد و هفتاد دانش آموز بسته حمایتی آموزشی شامل لوازم التحریر توزیع شد.
شعبانی با اعلام اینکه در پیشگیری از مواد مخدر، رتبه اول کشور هستیم، گفت: در چند ماه گذشته سه پایگاه آماده افتتاح شده است و نیز دو شعبه تاسیس کرده ایم.