به گزارش ذاکرنیوز، نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (شنبه 6 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی بخش درآمدی ماده واحده لایحه بودجه سال 1402 کل کشور با بندهای (ب) و (ج) تبصره 6 ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (ب) تبصره (6) ماده واحده لایحه آمده است: درآمدهای وصولی مرتبط به این بند به ردیف درآمدی شماره 110516 جدول شماره (5) این قانون نزد خزانهداری کل کشور، عوارض سهم شهرداریها و دهیاریها و سهم وزارت آموزش و پرورش و ورزش و جوانان حسب مورد به حساب مربوط واریز میشود.
همچنین وکلای مردم در خانه ملت بند (ج) تبصره (6) ماده واحده این لایحه را با 166 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.
بر اساس بند (ج) تبصره 6 ماده واحده لایحه بودجه عوارض موضوع ماده (5) قانون حمایت از صنعت برق کشور مصوب 10/8/1394 به میزان دهدرصد (%10) مبلغ برق مصرفی در سقف شصت و شش هزار میلیارد (66.000.000.000.000) ریال تعیین میشود. مشترکان برق روستایی و عشایری مجاز و برق چاههای کشاورزی مجاز از شمول حکم این بند معاف میباشند.
گفتنی است در ماده 5 قانون حمایت از صنعت برق آمده دولت موظف است برای تأمین بخشی از منابع لازم جهت اجرای طرحهای توسعه و نگهداری شبکه های روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک عوارض مصرف هر کیلووات ساعت برق را در بودجه سالانه پیش بینی نماید. وجوه حاصل شده به حساب شرکت توانیر نزد خزانه داری کل کشور واریز و صددرصد (100%) آن صرفاً بابت کمک به اجرای طرحهای مذکور هزینه می شود.
**مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و افراد ناتوان از پرداخت حق بیمه همگانی حوادث طبیعی معاف شدند
نمایندگان مجلس همچنین در مصوبه ای دیگر با معافیت مددجویان کمیته امداد امام (ره)، سازمان بهزیستی و سایر افراد ناتوان از پرداخت حق بیمه همگانی حوادث طبیعی هر واحد مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در سال 1401 موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (هـ) تبصره (6) ماده واحده لایحه آمده است: در اجرای مواد (2) و (4) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی مصوب 5/8/1399 حداکثر حق بیمه پایه سالانه هر واحد مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در سال 1402 مبلغ یک میلیون (1.000.000) ریال تعیین میشود که سهم مالکان به میزان سالیانه دویست و چهل هزار (240.000) ریال توسط وزارت نیرو از طریق درج در قبوض برق واحدهای مسکونی دریافت و به حساب صندوق مذکور نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود. مالکان واحدهای مسکونی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی و سایر افرادی که از پرداخت ناتوان هستند، معاف از پرداخت این حق بیمه هستند.
همچنین نمایندگان با بخش درآمدی بند (و) تبصره (6) ماده واحده لایحه بودجه 1402 موافقت کردند که به شرح زیر است:
و- نرخ تعرفه شرکتهای معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی توسط شورای اقتصاد تعیین میشود. معادل یک در هزار مالیات و عوارض ارزشافزوده وصولی از طریق سامانه مؤدیان به ردیف درآمدی شماره 110519 واریز می شود.
گفتنی است بر اساس ماده (2) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی: حداکثر حق بیمه هر واحد مسکونی هرساله با پیشنهاد صندوق، توسط دولت در لوایح بودجه سنواتی درج شده و به تصویب مجلس می رسد. حداکثر تعهد صندوق به ازای هر واحد مسکونی و حق بیمه پایه مربوط با رعایت حداکثر حق بیمه مذکور متناسب با میزان خطرخیزی مناطق کشور و شهری یا روستایی بودن آن به موجب آیین نامه ای است که به پیشنهاد صندوق به تصویب هیأت وزیران می رسد.
همچنین در ماده 4 قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی آمده است: درصدی از حق بیمه پایه از طریق درج در قبوض برق واحدهای مسکونی از مالکان آنها دریافت و به حساب خزانه داری کل کشور واریز می شود. خزانه داری کل کشور موظف است ظرف مدت یک هفته پس از وصول، مبالغ مذکور را به صندوق واریز کند؛ الباقی حق بیمه پایه توسط دولت در ابتدای هر سال از محل اعتبار ماده (10) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380/11/27 و اصلاحات بعدی آن مستقیماً به حساب صندوق پرداخت می شود.
**شرایط محاسبه نرخ صفر مالیاتی یا معافیت مالیاتی برای فعالیت های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی مشخص شد
علاوه بر این با تصویب نمایندگان شرایط اعمال معافیت یا نرخ صفر مالیاتی مالیات از کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی موسسات خیریه و عامل المنفعه به ثبت رسیده موقوفات عام که طبق موازین شرعی به مصرف اموری از قبیل تبلیغات، تحقیقات و ... می رسد، موقوفات و کمک ها و هدایای نقدی و غیرنقدی انجمن های و هیات های مذهبی مربوط به اقلیت دینی رسمی، کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی مجامع حرفه ای احزاب و انجمن های غیردولتی مجوزدار، کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی نهادهای انقلاب اسلامی، کمک ها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی مدارس علوم اسلامی و فعالیت های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی مشخص شد.
براساس بند (ح) ماده واحده لایحه بودجه 1402؛ سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است در مورد اشخاص موضوع بندهای (ط)، (هـ)، (ک)، (د)، (ی)، (ح) و فعالیتهای قرآنی موضوع بند (ل) ماده (139) قانون مالیاتهای مستقیم که به علت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی و یا دفاتر و اسناد و مدارک حسب مورد برای عملکرد سالهای 1390 لغایت 1399 مشمول برخورداری از معافیت یا نرخ صفر مالیاتی نشدهاند، با دریافت اظهارنامه مالیاتی و دفاتر و اسناد و مدارک در سال 1402، نسبت به اعمال معافیت یا نرخ صفر مالیاتی برای مواردی که تمام مالیات هر سال از سالهای مذکور آنها کلا پرداخت نشده است، اقدام و کلیه جریمههای پرداخت نشده (اعم از قابل بخشودگی و غیرقابل بخشودگی) اشخاصی که نسبت به پرداخت مالیات اقدام نمودهاند مورد بخشودگی قرار دهد.