به گزارش ذاکرنیوز، سرهنگ حسن غلامی در نشست بررسی معضلات حوادث ترافیکی درونشهری استان قزوین که با حضور رئیسکل دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب قزوین در سالن جلسات شهید سردار سلیمانی دادگستری کل استان برگزار شد، اظهار داشت: در 11 ماهه سال جاری 46 فقره تصادف درونشهری منجر به فوت در استان قزوین داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 13 درصد کاهش داشته است.
وی همچنین از افزایش 38 درصدی تصادفات جرحی (منجر به مجروحیت) درونشهری در استان قزوین خبر داد و افزود: متأسفانه در اغتشاشات 2 دوربین اصلی ما را از کار انداختند که یکی از این دوربینها زیر پل نصر شهر قزوین بود.
غلامی با بیان اینکه بلوار آیتالله خامنهای به یکی از نقاط حادثهخیز شهر قزوین تبدیل شده است، ادامه داد: متأسفانه کارکنان سازمان فضای سبز شهرداری قزوین کابلهای دوربینهای کنترل سرعت را با شیلنگهای آبرسانی اشتباه گرفتند و آنها را از جا کندند. به خاطر همین سهلانگاری و قطع شدن دوربینهای این بلوار 5 فوتی در بلوار آیتالله خامنهای داشتیم. البته قرار است با همکاری شهرداری دوربینها دوباره نصب شوند.
ثبت 142 هزار تصویر تخلف رانندگی در قزوین
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قزوین هم در این جلسه با اشاره به وضعیت دوربینهای نظارتی حوزه ترافیک شهر قزوین گفت: قزوین یکی از 5 شهر کشور است که دوربینهای نظارت تصویری بر ترافیک در آن نصب و راهاندازی شده و بیش از 80 درصد شهر قزوین زیر چتر نظارتی دوربینهای مختلف کنترل ترافیک قرار دارد.
اسماعیل عرشیان اضافه کرد: در حال حاضر 2 نفر از نیروهای پلیس راهور در 2 شیفت مختلف در مرکز کنترل ترافیک شهر قزوین حضور دارند و دوربینهای تصویری در کنار دوربینهای نظارتی بستر بسیارمناسبی را برای مدیریت ترافیک شهر قزوین ایجاد کردهاند.
وی با بیان اینکه 26 دوربین کنترل سرعت در شهر قزوین وجود دارد، ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا امروز با استفاده از این دوربینها 142 هزار تصویر تخلف رانندگی ثبت شده و تصویر آن به پلیس راهور ارسال شده است. در ضمن بنا داریم در سال آینده هم 5 دستگاه دوربین پلاکخوان در نقاط مختلف شهر قزوین نصب کنیم.
ظرفیتهای نهفته مرکز کنترل ترافیک شهر قزوین فعال شود
مدیرکل دفتر فنی استانداری قزوین هم در این جلسه با اشاره به وجود مرکز کنترل ترافیک در شهر قزوین گفت: این مرکز کنترل ترافیک میتواند در همه حوزهها اعم از مدیریت ناوگان اتوبوسرانی، تاکسیرانی و اورژانس به ما کمک کند و در حال حاضر کیفیت کار این مرکز نسبت به گذشته خیلیبهتر شده و ارتقا یافته است.
وهاب میزانی افزود: همچنین شهرداری میتواند برای اطلاعرسانی در حوزه خدمات شهری مانند آبگرفتگی استفاده کند و همچنین صداوسیما میتواند برای اطلاعرسانی درباره وضعیت ترافیکی شهر از این مرکز استفاده کند. اگر شهروندان احساس کنند وضعیت ترافیکی شهر کنترل و مدیریت میشود، اطمینان خاطر پیدا میکنند و میزان تخلفات رانندگی هم کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: پلیس راهور هم میتواند با استقرار نیروهای خود در مرکز کنترل ترافیک چند برابر وضعیت فعلی ترافیک شهر را به ویژه در تقاطعهای مختلف مدیریت کند. بنابراین بازدهی مرکز کنترل ترافیک قزوین با آن وضعیت مطلوب مورد نظر خیلی فاصله دارد و باید همه ظرفیتهای نهفته مرکز کنترل ترافیک شهر قزوین را فعال کنیم.
میزانی یادآور شد: وقتی مرکز کنترل ترافیک در شهر قزوین ایجاد شد، فقط با اطلاعرسانی ثبت تخلف سرعت به افراد متخلف و اعمال قانون در این زمینه میانگین سرعت غیرمجاز در قزوین کاهش پیدا کرد. بنابراین از ریاست دستگاه قضا انتظار داریم که به همه دستگاههای متولی دستور دهند که از ظرفیتهای مرکز کنترل ترافیک قزوین بهره ببرند.
شرکتهای بیمهگر به وظیفه خود در اطلاعرسانی عمل کنند
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین هم در این جلسه با یادآوری اینکه خسارتهای رانندگی زیر 200 هزار تومان نیازی به کروکی پلیس ندارند، گفت: در این حوزه باید از طریق سامانه برای افراد خسارتدیده پیامک بفرستیم، اما باید توجه کنیم که ارسال این پیامک نافی وظیفه شرکتهای بیمهگر نیست.
علی فولیان تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکتهای بیمهگر از افراد هزینه دریافت کرده و آنها را بیمه میکنند و در مواقع خسارت هم به آنها هزینه خسارت را پرداخت میکنند، بنابراین باید اطلاعرسانی در حوزه خسارتهای رانندگی را هم انجام دهند. در ضمن در این حوزه باید از ظرفیت بیلبوردهای شهرداری برای اطلاعرسانی استفاده شود.