به گزارش ذاکرنیوز، روزنامه "تاگس اشپیگل" در گزارشی نوشت: دولت آلمان از پیشنهاد "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه برای دادن تضمین های امنیتی به روسیه در جریان مذاکرات صلح در مورد جنگ اوکراین فاصله گرفته است. سیاستمداران خارجی و امنیتی آلمان از ائتلاف و اپوزیسیون از برنامه های ماکرون انتقاد کردند که برخی از این انتقادها البته به شدت به ویژه در کشورهای اروپای شرقی اتحادیه اروپا و ناتو با مخالفت مواجه شده بود.
استفن هبستریت، سخنگوی دولت آلمان روز دوشنبه گفت که مکرون به درستی به این مسئله اشاره کرده است که نگرانیهای روسیه در مورد مسائل امنیتی نیز وجود دارد. با این حال، مذاکرات صلح تنها در صورتی می تواند انجام شود که روسیه عملیات نظامی خود را متوقف کند و سرزمین های فتح شده را بازگرداند. وی گفت: پیشنیاز این کار این است که روسیه بمباران را متوقف کند و نیروهایش را خارج کند.
بر خلاف امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه که از تضمین های امنیتی برای روسیه صحبت کرد، "اولاف شولتز" ، صدراعظم آلمان در مقاله ای روز دوشنبه تاکید کرد که آلمان آماده است به اوکراین مورد حمله ضمانت های امنیتی بدهد. شولتز روز جمعه در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، خواستار خروج فوری نیروهای روسیه از اوکراین شد.
نیلز اشمید، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان هم به تاگس اشپیگل گفت: او تصور نمی کند که اظهارات مکرون با دولت فدرال آلمان هماهنگ شده باشد. مکرون که مدت هاست به عنوان نماینده یک خط باز با مسکو شناخته می شود، در جریان سفر هفته گذشته خود به ایالات متحده گفت که هنوز فکر می کند گفتگو درباره راه حل صلح با روسیه امکان پذیر است.
اشمید گفت که اگر راههایی برای پایان دادن به جنگ در نظر گرفته شود و پیشنهادهایی ارائه شود، اساساً قابل استقبال خواهد بود. او هشدار داد: اما این اظهارات بر فرضیات نادرست قرار گیرد. در مورد روسیه، دلیل حمله نبود ضمانت های امنیتی نبود. علاوه بر این، با قانون تأسیس ناتو و روسیه، مدت هاست که چارچوب مشترکی برای مسائل امنیتی وجود دارد. دلیل واقعی حمله به اوکراین امتناع روسیه از پذیرش این موضوع است که کشورها مدتهاست خود را از سلطههای سابق خود رها کردهاند و راه خود را میروند.
رئیس جمهور فرانسه بر این عقیده است که حمله روسیه به اوکراین واکنشی به اقدام تهاجمی ناتو بود. سارا نانی، سخنگوی سیاست امنیتی حزب سبزها در پارلمان آلمان در این باره گفت: ولادیمیر پوتین میخواهد اوکراین را بخشی از روسیه کند، به همین دلیل جنگ را آغاز کرد. این سیاستمدار سبزها ادامه داد: او به دلیل تضمین های امنیتی ناتو که قبلا وجود داشت، به آن پایان نخواهد داد. بنابراین، وظیفه متوقف کردن ارتش روسیه همچنان باقی است.
"اولریش لخت"، سخنگوی سیاست خارجی گروه پارلمانی حزب لیبرال دموکرات آلمان هم به طور غیرمستقیم مکرون را متهم کرد که "روایت های کرملین" را تایید کرده و آنها را به صورت ناهماهنگ پخش م کند.. او به این روزنامه گفت که این راه اشتباه است. با این حال، او می تواند قصد مکرون برای جستجوی راه حل دیپلماتیک را درک کند. این مقام آلمانی گفت: متجاوز در اوکراین روسیه است و خواهد ماند. بنابراین، تضمین های امنیتی برای اوکراین باید به وضوح در اولویت باشد.
یوهان وادفول، معاون رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی هم گفت که این اقدام مکرون بسیار مشکل ساز است. رئیس جمهور فرانسه موضوع را وارونه می کند و به سمت روسیه متجاوز پیشروی می کند. این روسیه نیست که به تضمین های امنیتی از یک اتحاد کاملاً دفاعی نیاز دارد، بلکه اوکراین است.
وی افزود: علاوه بر این، مکرون با این اقدام به پوتین این توهم را می دهد که می تواند غرب را بیشتر تقسیم کند. به نظر می رسد که درخواست فرانسه از طرف کسی موافقت نشده است. این به تنهایی برای ما کشنده است و یک بار دیگر نشان میدهد که تاندم فرانسه و آلمان چقدر ناکارآمد است. به نظر می رسد رای دادن در مورد مسائل ابتدایی دیگر کارساز نیست. در عین حال، اتحاد غرب در قبال پوتین به ویژه در زمان کنونی مهم است.
وی افزود: زمان آن فرا رسیده است که دولت فدرال آلمان بالاخره این موضوع در مذاکرات را با فرانسه بازگرداند. وادفول خواستار این است که این باید اولویت اصلی دولت فدرال باشد.
استفانی بابست، معاون پیشین دبیرکل ناتو هم گفت اظهارات ماکرون در زمانی کاملاً نامناسب بیان می شود. وی بر این باور نیست که او با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو برای این امر توافق کرده باشد. بابست به تاگس اشپیگل گفت: این واقعیت که بسیاری از دولتها اظهار نظر نکردهاند، ممکن است به این دلیل باشد که آنها نمیخواهند توهین مجدد ماکرون را حتی بزرگتر از آنچه که هست جلوه دهند. بسیاری از دولت های اروپایی و واشنگتن مطمئناً مشتاق این ابتکار نیستند. همین امر در مورد دبیر کل ناتو نیز صدق می کند. بابست گفت: اما او در حال حاضر فقط می تواند سرش را پایین بیاورد.
وی تاکید کرد: از نظر محتوا، اظهارات ماکرون فقط افتضاح بود. او روایت کرملین را یک به یک می پذیرد و رابطه متجاوز و قربانی را کاملاً زیر و رو می کند. این کارشناس ناتو توضیح می دهد که برای من این ترکیبی از غرور شخصی و منافع اقتصادی فرانسه است، هم در روسیه و هم با نگاه به چین. در هر صورت، آسیب سیاسی بسیار زیاد است. اروپا یک بار دیگر نشان داد که تا چه اندازه از صحبت کردن با یک صدا فاصله دارد.
رافائل لاس، از شورای روابط خارجی اروپا هم (ECFR) خاطرنشان کرد که صدراعظم فدرال آلمان هم بارها و بارها به این موضوع اشاره می کند که روسیه باید در نظم اروپایی پس از جنگ ادغام شود. با این تقاضا، نه ماکرون و نه شولتز از نظر سیاسی به خود لطف نمی کنند.
وی تاکید کرد: کرملین از خواسته های حداکثری خود از اوکراین و حامیان غربی آن عقب نشینی نمی کند. لاس گفت: از این نظر، من نمیبینم که درخواست ماکرون واقعاً منجر به بازنگری در کرملین شود. باید ترسید که پوتین خود را مورد تایید آنها می بیند: غرب به طور فزاینده ای خواستار نزدیک شدن به روسیه است، بنابراین استراتژی بمباران، ترور، جنگ انرژی و تهدیدات هسته ای در این شرایط کار می کند. وی افزود: مهمتر از تضمین های امنیتی برای روسیه این است که قابلیت بازدارندگی اوکراین در آینده که این به معنای عضویت در ناتو یا سلاح هایی است که می توانند اهدافی در روسیه را هدف قرار دهند تقویت شود.
میکال بارانوفسکی، که ریاست دفتر ورشو اندیشکده صندوق مارشال آلمان را بر عهده دارد، گفت مطمئن است که کل جناح شرقی اتحادیه اروپا با این اقدام مکرون غافلگیر شده است . با این کار، رئیس جمهور فرانسه کاملاً مخالف دیدگاه ما درباره جنگ در اوکراین است. اگر کسی به ضمانتهای امنیتی نیاز دارد، آن اوکراین است، نه روسیه.