به گزارش ذاکرنیوز ، نشریه پولیتیکو در با اشاره به نزدیک شدن انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا در هشتم نوامبر (۱۷ آبان)، نوشت در صورتی که جمهوریخواهان اکثریت کنگره را به دست آورند، آنگاه «سخاوتمندترین کمککننده به اوکراین در جنگ با روسیه، به ناگاه به جای بخشندگی، خسیس خواهد شد.»
در ادامه این گزارش آمده است: نظرسنجیها نشان میدهد که حمایت مردم آمریکا از اوکراین روند کاهشی به خود گرفته است. اعضای حزب جمهوریخواه به طور فزاینده جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را بابت درخواست از کنگره برای اعطای دهها میلیارد دلار کمک نظامی و غیرنظامی به کییف به شدت مورد انتقاد قرار داده و بر این باورند که رئیس جمهور باید بهجای دست و دلبازی در قبال اوکراین، پول را برای مسائل داخلی حائر اهمیت از جمله محافظت از مرزها، هزینه کند.
کوین مککارتی، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره این موضوع گفته است: فکر میکنم مردم در آستانه رکود قرار دارند و آنها (دولت) نباید برای اوکراین چک سفید امضا بکشد.
جمهوریخواهان از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، همواره از متحدان اروپایی خود خواستهاند تا در حمایت از کییف، بار بیشتری را به دوش بکشند زیرا به باور آنها، این بحران برای اروپاییها بیشتر از آمریکاییها تهدیدکننده است.
پولیتیکو پیش بینی کرده که با توجه به کنترل بیشتر حزب جمهوریخواه بر هزینههای دولت پس از انتخابات میاندورهای، رویکرد واشنگتن در قبال متحدانش تغییر خواهد کرد.
این نشریه یادآور شده که دولت بایدن به جای «توپ و تشر زدن به شرکای خود، آنها را با لحنی دوستانه تشویق به حمایت (از اوکراین) میکند و اگر جمهوریخواهان کنترل کنگره را به دست بگیرند، دیگر از این لحن دوستانه خبری نخواهد بود.»
با این حال، مقامات در بروکسل بر این باورند که با توجه به اجماع کلی هر دو حزب آمریکا بر سر حمایت از اوکراین، رویکرد واشنگتن پس از انتخابات میاندورهای کنگره، تغییر چندانی نخواهد کرد.
کریستیان پریک، سفیر استونی در آمریکا گفته است که «چندین تن از اعضای کنگره به او اطمینان دادهاند که در کانون کنگره، تداوم حمایت قدرتمند از اوکراین حرف اول را میزند.»
دیوید مکآلیستر، رئیس کمیته امور خارجی پارلمان اروپا، به پولیتیکو گفته است که در نهایت «این رئیس جمهور است که بر سیاست خارجی بیشترین احاطه و کنترل را دارد.»
در این بین، اروپاییها ضرر ناشی از قطع روابط تجاری قاره سبز با روسیه و فشار افزایش بهای انرژی، را به شدت حس میکنند و این در حالی است که رهبران اروپایی، در مواجهه با مصائب و دشواریهای اقتصادی، خواستار اتحاد و اراده مردم شده و گفتهاند که این بلوک باید اطمینان حاصل کند که مسکو در جنگ با کییف شکست میخورد.