آغاز عملیات ضد حمله ارتش اوکراین در دونباس

نامشخص بودن سرنوشت توافق غلات، بسته جدید کمک نظامی 325 میلیون دلاری آمریکا برای کی‌یف، ورود

به گزارش ذاکرنیوز، وزارت دفاع اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور یک عملیات ضد حمله گسترده را در چهار جهت گیری در منطقه دونباس آغاز کردند.

آنا مالیار، معاون وزیر دفاع توضیح داد که نیروهای مسلح اوکراین یک ضد حمله را در چهار جهت گیری - در مسیرهای باخموت (آرتموفسکی)، مارینسکی، آودیوفسکی و کراسنولیمانسکی آغاز کرده‌اند.

وی افزود: «صحبت بر سر اقدامات ضد تهاجمی است، این یک حمله متقابل است. آنچه اکنون در جبهه نبرد در حال اتفاق افتادن است  عنصری از ضد حمله است. آنچه اکنون در باخموت (آرتموفسک) اتفاق می افتد نیز همینطور، عملیات تهاجمی فعال در آنجا هم جریان دارد.»

پیش از این، کارشناسان نظامی روزنامه فایننشال تایمز به این نتیجه رسیدند که عملیات ضد حمله اقدامی بسیار پرخطر برای ارتش اوکراین است. به گفته آنها، خطرات ناشی از عدم برتری آنها بر روسیه در عرصه هوایی، توپخانه و تعداد نیروهای نظامی است. 

در اواسط ماه آوریل،روزنامه واشنگتن پست نیز نوشت که سیاستمداران آمریکایی به دلیل فقدان مهمات کافی و آموزش ضعیف پرسنل نظامی، نسبت به اجرای یک ضد حمله موفق از سوی نیروهای مسلح اوکراین تردید دارند. آژانس خبری بلومبرگ نیز به نقل از منابع خود در محافل سیاسی اروپایی یادآور شد که برخی از متحدان اوکراین در اروپا در خصوص چشم انداز حمله متقابل توسط نیروهای مسلح اوکراین تردید داشته و به احتمال موفقیت و پیشرفت قابل توجهی در آن اعتقاد ندارند .

در این رابطه، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده  نسبت به شکست نیروهای مسلح اوکراین ابراز اطمینان کرده و تاکید کرد که ارتش روسیه قادر است در هر صورت دشمن را شکست دهد، آن را به عقب براند و "از سرزمین های متعلق به روسیه" دفاع کند.

در همین حال،  کریل بودانوف، رئیس بخش اصلی اطلاعات اوکراین هشدار داد که نیروهای مسلح این کشور باید یک ضد حمله موفق را به نمایش بگذارند، تا حامیان غربی کی‌یف را راضی نگه دارند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و بیست و یکم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

دیدن شدن نوری درخشان در آسمان کی‌یف/ ناسا سقوط ماهواره در منطقه کی‌یف را رد کرد 

اوایل شب گذشته، چهارشنبه، یک نور درخشان آسمان کی‌یف و منطقه را روشن کرد. ساکنان محلی تصاویری از این واقعه را در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشتند. شاهدان عینی پس از اعلام هشدار حمله هوایی در منطقه شاهد این رویداد بودند.

 بعد از آن مقامات مسئول منطقه کی‌یف، سقوط برنامه ریزی شده یک ماهواره فضایی ناسا به زمین را به عنوان علت این پدیده نامیدند. البته این اطلاعات از سوی در نیروهای مسلح اوکراین تایید نشد و تنها اعلام شد که وزارت دفاع در حال بررسی این موضوع است و این نور درخشان می تواند ناشی از سقوط یک شهاب سنگ باشد.

بامداد امروز سخنگوی سازمان ملی هوانوردی و فضایی (ناسا) گزارش های مربوط به سقوط یک ماهواره در آسمان کی‌یف را تکذیب کرد و یادآور شد که "این سازمان در حال ردیابی یک ماهواره به نام RHESSI <…> است که در حال حاضر همچنان در مدار زمین باقی مانده است".

وی همچنین افزود که این ماهواره به طور مشترک با وزارت دفاع ایالات متحده ردیابی می شود و تقریباً در ساعت 20:50 به وقت مناطق شرق زمین  در روز 19 آوریل ( اوایل صبح روز پنج شنبه در 20 آوریل  به وقت مسکو) وارد جو زمین خواهد شد. او گفت که خطر آسیب رساندن این ماهواره به کسی در روز زمین بسیار کم است.

کوبا؛ نقطه پایان سفر لاوروف به آمریکای لاتین

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه صبح امروز پنجشنبه برای یک سفر کاری وارد کوبا شد. وی قرار است در هاوانا، با برونو رودریگز پاریلا، همتای کوبایی خود دیدار و گفتگو کند. همچنین، وزیر  خارجه روسیه از سوی میگل دیاز کانل، رئیس جمهوری این کشور پذیرفته شده و با وی مذاکره خواهد کرد.

کوبا مقصد نهایی سفر لاوروف به منطقه آمریکای لاتین خواهد بود که از روز دوشنبه آغاز شده است. وی پیش از این از کشورهای برزیل، ونزوئلا و نیکاراگوئه دیدن کرده است.

وزیر خارجه نیکاراگوئه دعوت برای سفر به روسیه را پذیرفت

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بامداد امروز، پنجشنبه  اعلام کرد که دنیس مونکادا، وزیر امور خارجه نیکاراگوئه دعوت وی برای سفر مجدد به روسیه را پذیرفته است.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: «ما به گفتگو درباره توسعه هرچه بیشتر روابط دوجانبه با همکار و دوستم وزیر مونکادا که دعوت من برای سفر مجدد به مسکو را پذیرفته، ادامه خواهیم داد.»

وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر کاری خود به نیکاراگوئه با دانیل اورتگا، رئیس جمهوری این کشور نیز دیدار کرد و سلام گرم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به وی ابلاغ کرد.

ضمن اینکه روز چهارشنبه، سرگئی لاوروف در جریان سفر به نیکاراگوئه با همتای بولیوی خود روگلیو مایتا دیدار کرد.

اذعان آلمان به تقویت مواضع روسیه در آفریقا و تضعیف مواضع غرب 

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان شب گذشته طی سخنرانی در پارلمان آلمان اعتراف کرد که در آفریقا، به ویژه در منطقه ساحلی آن، ابتکارات روسیه با موفقیت در حال اجراست، در حالی که مواضع غرب تضعیف شده است.

 وی گفت:  ما در ساحل و در سراسر آفریقا شاهد هستیم که محاصره سیاست های ژئواستراتژیک و امنیتی تنگ تر شده است. روایت‌ها و پیشنهادات روسیه در این منطقه ظاهراً در حال تثبیت هستند و جامعه غربی در حال از دست دادن مواضع خود است.

پیستوریوس تاکید کرد که این منطقه "با وجود حضور روسیه و شاید بطور دقیق تر، به خاطر آن" از لحاظ استراتژیک مهم باقی مانده است. با این حال، وی تاکید کرد که حمایت بین المللی کمک چندانی به حفظ امنیت در منطقه ساحلی آفریقا نکرد و این را به وقوع درگیری نظامی در اوکراین ربط داد، بدون اینکه دلایل این رابطه را توضیح دهد.

پیش از آن، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ابراز اطمینان کرد که آفریقا به یکی از رهبران نظم جهانی چند قطبی تبدیل خواهد شد.

درخواست آنتونوف از آمریکا برای صدور فوری رواید همه اعضای هیئت روسی در سازمان ملل 

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن بامداد امروز اعلام کرد که ایالات متحده باید فوراً روادید ورود برای تمامی اعضای هیئت نمایندگی روسیه را برای شرکت در جلسات شورای امنیت سازمان ملل صادر کند. 

وی تاکید کرد که رفتار مقامات آمریکایی ظالمانه است - آنها از موقعیت خود به عنوان کشور میزبان مقر سازمان ملل سوء استفاده می کنند. در عین حال، این اولین بار نیست که واشنگتن مانع از مشارکت کامل هیئت روسی در فعالیت سازمان ملل می شود.

به گفته آنتونوف، رد شدن ویزا برای روزنامه نگاران، استانداردهای دوگانه آمریکا در رابه با ادعای احترام به آزادی مطبوعاتی را به خوبی نشان داده است.

سفیر روسیه خواستار اقدامات لازم برای بازگشت آمریکا به پیمان استارت شد

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن شب گذشته، چهارشنبه در گفتگو با نشریه نیوزویک تاکید کرد که مقامات ایالات متحده باید برای از سرگیری عملکرد درست مفاد توافقنامه کاهش تسلیحات استراتژیک (پیمان استارت) از افزایش تهدیدات علیه امنیت ملی روسیه دست بکشند. 

وی گفت: «برای بازگشت به عملکرد کامل این توافقنامه چه باید کرد؟ پاسخ ساده است. آمریکا باید در سیاست خصمانه خود در قبال کشورمان تجدید نظر کند و از روند تشدید تهدیدات علیه امنیت ملی روسیه دست بردارد.»

این دیپلمات افزود که پتانسیل هسته ای کل کشورهای ناتو در حال افزایش است و هنگام بررسی آینده پیمان استارت، نمی توان این عامل را نادیده گرفت. 

آنتونوف همچنین یادآور شد که «ایالات متحده از منطق انحرافی استفاده می کند» زمانی که طبق معمول از همکاری با روسیه امتناع کرده و در عین حال بر بازگشت به همکاری های منظم در موضوع رژیم راستی آزمایی معاهده اصرار می ورزد.

سفیر روسیه در پایان افزود: «ارتش آمریکا آشکارا مشتاق دست یابی به اطلاعات پایگاه های روسیه است که در آن تسلیحات هسته‌ای ذخیره می شود. ما با این رویکرد موافق نیستیم. روند منفی کلی در روابط آمریکا و روسیه نمی تواند بر کنترل تسلیحات تأثیر نگذارد. نمی‌توان این مسائل را جدا از واقعیت‌های نظامی-سیاسی و ژئواستراتژیک بررسی کرد.»

مسکو ارسال تسلیحات به کی‌یف را اقدامی آشکارا ضد روسیه می‌داند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، بامداد روز پنجشنبه، در توضیح اظهارات یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی در مورد آغاز کمک نظامی به اوکراین، هشدار داد که مسکو هرگونه ارسال تسلیحات به اوکراین، صرف نظر از اینکه از کجا می‌آید، را اقدامی خصمانه علیه روسیه تلقی می‌کند. 

زاخارووا در بیانیه‌ای تاکید کرد: مسلما چنین تصمیم تأثیر بسیار منفی بر روابط دوجانبه با کشورهایی خواهد داشت که این اقدامات را انجام می‌دهند و هنگام شکل‌گیری مواضع روسیه در مورد مسائلی که بر منافع امنیتی اساسی کشورهای مربوطه تأثیر می‌گذارند، مورد توجه قرار خواهند گرفت. در رابطه با جمهوری کره، نیز ما می‌توانیم درباره رویکردهای خود برای حل و فصل اوضاع در شبه جزیره کره تجدید نظر کنیم.

این دیپلمات همچنین یادآور شد که نیروهای مسلح روسیه فقط به اهداف نظامی و نه به زیرساختار های غیرنظامی حمله می کنند. علاوه بر این، کشورهای غربی و از جمله مقامات سئول، ترجیح می دهند که ترس و وحشت مردم غیرنظامی ساکن دونباس، که نیروهای تندروی اوکراینی از سال 2014 درگیر آن بوده و هستند، را نادیده بگیرند.

روسیه پیش بینی در مورد تمدید توافق غلات را زودهنگام می‌داند

الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه اعلام کرد که صحبت درباره احتمال تمدید توافقنامه صادرات غلات در جریان سفر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به مقر سازمان ملل در پایان ماه آوریل بسیار زودهنگام است.

وی در گفتگو با خبرنگاران گفت: نمی توانم پیش بینی کنم که آیا امکان دستیابی به توافقی در مورد تمدید، شرایط یا فسخ این توافقنامه وجود خواهد داشت یا خیر.

این دیپلمات یادآور شد، در واقع کسانی که از این توافق سود می برند، «نه کشورهای در حال توسعه و نه حتی اوکراین»، بلکه «شرکت‌های بزرگ مالک یا اجاره‌دهنده زمین، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های ذخیره‌سازی و حمل غلات هستند».

علاوه بر این، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که تلاش سازمان ملل هنوز به اجرای بخش روسیه در توافق غلات منجر نشده است. وی افزود: «روسیه از تلاش های سازمان ملل و دبیرکل سازمان جهانی آنتونیو گوترش قدردانی می کند.اما آنها به نتایجی که برای تحقق کامل پتانسیل کامل [توافقنامه] ضروری است، منجر نشدند».

دیپلمات روس: اقتصاد روسیه در وضعیت بهتری از آنچه غرب انتظار داشت، قرار دارد

معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه روز چهارشنبه به خبرنگاران خارجی اعلام کرد: همانطور که در بازدید خود از روسیه مشاهده می کنید، اقتصاد روسیه در برابر تاثیر تحریم ها بهتر از انتظار کشورهایی که آنها را اعمال کردند، مقاومت کرده است.

الکساندر پانکین، در پاسخ به سؤال خبرنگار رویترز در این باره گفت: «وضعیت اقتصادی روسیه بسیار بهتر از آنچه است که شرکای سابق ما انتظار داشتند. البته، مسلما در نتیجه اقدامات بد خواهانه کشورهای غربی نمی توان گفت که هیچ اتفاق بدی نیفتاده است. ولی این اعمال فشارها در عین حال به بازسازی و اتکا به توان داخلی خود به ما  کمک کرده است.

پانکین افزود: "اگر تصمیم بگیرید به روسیه بیایید، از تفاوت بین آنچه در مورد آن خوانده اید و آنچه با چشمان خود خواهید دید، شوکه خواهید شد".

روسیه: کاهش تولید نفت از سوی کشورهای اوپک واکنشی به تعیین سقف قیمت است

 الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه روسیه  همچنین اعلام کرد که کاهش تولید نفت توسط کشورهای اوپک را می توان پاسخی به اعمال سقف قیمت برای منابع انرژی روسیه توسط غرب نامید. 

این دیپلمات به خبرگزاری تاس گفت: «اقدام اوپک برای کاهش تولید. بله، ما می‌توانیم این را پاسخی در برابر تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه بدانیم.  بسیار احمقانه است که فکر کنیم این اقدام غرب فقط علیه نفت روسیه بوده است.»

این دیپلمات در عین حال تاکید کرد که روسیه از لحاظ سیاسی تعیین سقف قیمت نفت را کاملا غیرقابل قبول و غیرقانونی می داند. پانکین همچنین افزود که اگر مسکو تصمیم بگیرد نفت را با قیمت کاهش یافته بفروشد، این امر بر کل بازار تأثیر خواهد گذاشت، برای اینکه خریداران همان اقدامات را از سایر کشورهای اوپک درخواست خواهند کرد.

وزیر ارتش آمریکا: میزان استفاده از مهمات در درگیری اوکراین را دست کم گرفتیم

کریستین وورموث (Christine Wormuth)، وزیر ارتش ایالات متحده اعلام کرد که روند درگیری نظامی در اوکراین نشان داده است که تخمین آمریکایی‌ها از میزان استفاده از مهمات غربی در درگیری های مسلحانه دست کم گرفته شده است.

وی روز چهارشنبه در جلسه استماع در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در این باره گفت: "من فکر می کنم درگیری در اوکراین نشان داده که برآورد ما برای استفاده از مهمات در درگیری های آتی بسیار پایین است."

به گفته وورموث، ایالات متحده از نزدیک با شرکای خود و شرکت های صنایع دفاعی برای تولید مهمات همکاری می کند تا بتواند نه تنها به کمک به ارتش اوکراین ادامه دهد، بلکه ذخایر خود را نیز پر کند.

وزیر ارتش آمریکا افزود: پنتاگون قصد دارد 1.5 میلیارد دلار در یک تاسیسات صنعتی برای افزایش سرعت تولید مهمات سرمایه‌گذاری کند و تاکنون با تعدادی از تولیدکنندگان  برای این منظور قرارداد امضا کرده است.

آمریکا بسته جدید کمک نظامی 325 میلیون دلاری را به اوکراین اختصاص می‌دهد

دفتر مطبوعاتی پنتاگون روز چهارشنبه گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از داد که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، دستور داده است تا بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش 325 میلیون دلار برای اوکراین اختصاص داده شود. در این بیانیه آمده است: "امروز، وزارت دفاع کمک های امنیتی حیاتی جدید به اوکراین را تا سقف 325 میلیون دلار اعلام می کند."

یادآوری شده است که این سی و ششمین بار است که واشنگتن تسلیحات نظامی را از ذخایر وزارت دفاع به کی‌یف منتقل می کند.

رئیس جمهوری چک: ناتو ممکن است تنها پس از پایان جنگ به پذیرش اوکراین فکر کند

روز چهارشنبه،  پتر پاول، رئیس جمهوری چک،  پس از گفتگو با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در بروکسل، به خبرنگاران درباره چشم انداز ورود اوکراین به این ائتلاف توضیح داد.  وی گفت: «کشورهای ناتو تنها زمانی می‌توانند به پذیرش اوکراین در ائتلاف بیندیشند که درگیری نظامی در این کشور پایان یافته باشد».

رئیس جمهوری چک در عین حال تاکید کرد که کشورهای غربی باید از اوکراین به صورت بلند مدت حمایت کنند.

در اوایل ماه آوریل، آلکسی گونچارینکو، نماینده پارلمان اوکراین اعلام کرد که پارلمان اعلاء از کشورهای ناتو درخواست کرده تا عضویت اوکراین به این ائتلاف را تسریع کنند.

در  عین حال، دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرده، مقامات کی‌یف انتظار دارند که در اجلاس سران ناتو در ویلنیوس که در ماه جولای برگزار خواهد شد، گام های واقعی برای عضویت این کشور در ناتو برداشته شود.

با این حال، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پیش از این اعلام کرد که بدون پیروزی اوکراین در درگیری نظامی با روسیه، موضوع عضویت در ائتلاف برای کی‌یف اهمیتی نخواهد داشت.

تحولات اوکراین| پیشنهاد ایجاد گروهی میانجی برای حل مناقشه بین مسکو و کی‌یفتحولات اوکراین| هشدار درباره افزایش سریع تعداد مزدوران خارجی در اوکراینتحولات اوکراین| خطرات فزاینده ناشی از گسترش خط تماس بین روسیه و ناتو

سوئیس قصد ندارد به گروهی بپیوندد که دارایی‌های روس‌ها را مسدود می‌کند

سوئیس هیچ برنامه‌ای برای پیوستن به گروه بین‌المللی REPO  مخفف (Russian Elites, Proxies, and Oligarchs task force) که در جستجو و ضبط دارایی‌های خارجی روس‌ها هستند، ندارد. این مسئله از بیانیه وزارت فدرال اقتصاد، آموزش و علوم این کشور در روز چهارشنبه مشخص شده است.

در این بیانیه آمده است: «تا به امروز، هیچ کشور دیگری به کارگروه REPO ملحق نشده است. به همین دلیل، سوئیس نیازی به پیوستن رسمی به این کارگروه نمی بیند.» در این سند یادآوری شده که اگر عضویت در آینده به نفع سوئیس باشد، شورای فدرال ممکن است در این تصمیم تجدید نظر کند.

گروه ویژه REPO در تاریخ 17 مارس 2022 توسط کشورهای G7 (کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا) و همچنین استرالیا و کمیسیون اروپا ایجاد شد.

مسکو به تصمیم مولداوی برای اخراج یکی از کارکنان سفارت روسیه پاسخ خواهد داد

 وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که مسکو قطعاً به تصمیم جمهوری مولداوی مبنی بر اخراج یکی از کارکنان سفارت روسیه در کیشینیف پاسخ خواهد داد. 

در وزارت امور خارجه به خبرگزاری نووستی گفته شد: «همانطور که طرف روسی قبلاً اعلام کرد، روسیه پاسخ مناسبی به این قبیل اقدامات خواهد داد.»

اولیگ واسنتسوف، سفیر روسیه در کیشینیف نیز در مورد این وضعیت تاکید کرد که این تصمیم مولداوی، یک اقدام غیردوستانه نسبت به روسیه تلقی می شود که به روابط دوجانبه آسیب وارد می کند. 

روز چهارشنبه وزارت امور خارجه مولداوی اعلام کرد که این کشور یک کارمند سفارت روسیه در کیشینیف را اخراج خواهد کرد. نام دیپلمات نام برده نشده است. وی افزود که دو کارمند دیگر سفارت هم از دسترسی ویژه به فرودگاه محروم شده اند.

سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت از آمریکا، هلند و آلمان وارد اوکراین شدند

الکساندر پاولیوک، معاون اول وزیر دفاع اوکراین روز گذشته اعلام کرد که سامانه های دفاع هوایی پاتریوت از ایالات متحده، هلند و آلمان به این کشور تحویل داده شده است. 

به گفته وی، این سامانه های پدافند هوایی قادر به دفع حملات موشک های کروز و پهپادی به تاسیسات مهم اوکراین خواهند بود.

پیش از این،  دولت آلمان از انتقال سامانه های پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین به همراه موشکهای آن خبر داده بود. 

سفر زلنسکی به مرز اوکراین با بلاروس و لهستان

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که وی از مناطق مرزی این کشور با بلاروس و لهستان بازدید کرده است. 

وی در این مورد در کانال تلگرامی خود نوشت: "منطقه والین. مرز اوکراین با بلاروس و لهستان. برای من افتخار است که امروز در اینجا هستم و از نیروهای مرزبانان خود برای محافظت از مرزهای کشور تشکر می کنم".
همچنین گزارش شده که در این سفر، زلنسکی نشستی با مقامات مسئول برگزار کرد که در آن ترتیب و حفاظت از مرزهای دولتی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و فعلی منطقه و همچنین ترتیب استحکامات و  سازه ها مهندسی دفاعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار