آلمان: غرب بدون مشارکت کی‌یف درباره کریمه و دونباس تصمیمی نخواهد گرفت

تاکید مجارستان بر توقف کشتارها به عنوان شرط نخست آتش بس در اوکراین، تصمیم آلمان برای افزایش تولید سلاح و شرط مشارکت روسیه در توافقنامه غلات اجرای برابر آن است، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش ذاکرنیوز ،  "اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان یکشنبه شب در مصاحبه با شبکه CNN آمریکا تاکید کرد که تصمیم گیری در مورد شرایط برقراری صلح در اوکراین بر عهده خود اوکراینی‌ها است و این امر در خصوص دادن یا ندادن امتیازات ارضی به روسیه از سوی کی‌یف نیز صدق می‌کند.

بدین ترتیب، شولتز به این سوال پاسخ داد که آیا می توان برای حل و فصل مناقشه بر اساس شرایط انصراف اوکراین از مناطق دونباس و کریمه مذاکره کرد، یا خیر. وی افزود: هیچ تصمیمی بدون مشارکت مقامات اوکراینی گرفته نخواهد شد. ما به جای آن‌ها تصمیم نخواهیم گرفت و تنها ما از آن‌ها حمایت می کنیم.»

در بخش دیگری از این مصاحبه صدراعظم آلمان یادآور شد که کشورهای غربی پس از پایان درگیری، تضمین‌های امنیتی را به اوکراین ارائه خواهند کرد. وی در عین حال افزود که آلمان به افزایش تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی لازم برای دفاع از این کشور  ادامه خواهد داد.

اولاف شولتز، همچنین اعلام کرد که مقامات چینی اطمینان داده اند که قصد ندارند به روسیه کمک نظامی کنند. وی افزود: همه ما در این عقیده متفق القول هستیم که امکان تحویل سلاح وجود ندارد. دولت چین اطمینان داد که آن‌ها را تامین نخواهد کرد و این چیزی است که ما خواستار آن هستیم و روند اوضاع را زیر نظر داریم.

صدراعظم آلمان گفت که اتحادیه اروپا به همراه ایالات متحده از پکن خواسته اند از مسکو حمایت نظامی نکند و نسبت به عواقب آن در صورت نادیده گرفتن این درخواست هشدار دادند. 

روز قبل، خبرگزاری رویترز گزارش داد که ایالات متحده در تلاش است تا دریابد که آیا متحدانش آماده اعمال تحریم‌هایی علیه پکن در صورت کمک نظامی به مسکو در ارتباط با عملیات ویژه حفاظت از دونباس هستند یا خیر. به نوبه خود، وانگ ایی، رئیس دفتر کمیسیون روابط خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در اواخر ماه فوریه تاکید کرد که مقامات پکن هرگز فشار و تهدیدهای آمریکا علیه روابط روسیه و چین را نخواهند پذیرفت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و هفتاد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

مجارستان شرط لازم برای پایان درگیری در اوکراین را نام برد

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، شب گذشته یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که تصمیمات اتخاذ شده در اتحادیه اروپا  برای حل مناقشه نظامی در اوکراین مفید و کارساز نیستند. به نظر وی، اولین گام برای حل مناقشه باید متوقف کردن کشتار مردم باشد و این تنها با توافق دو طرف با آتش بس قابل دستیابی است.

وزیر امور خارجه تأکید کرد: «به نظر من «راه‌حل‌هایی» که ما سعی کردیم در اروپا پیدا کنیم، کارآمد و سازنده نیستند، زیرا ما بیش از حد تحت تأثیر ذهنیت نظامی قرار داریم. از سییارتو  همچنین پرسیده شد که چرا بوداپست در ارسال سلاح به کی‌یف مشارکت ندارد. این مقام مسئول پاسخ داد که مجارستان نمی‌خواهد خونریزی بیشتری را تحریک کند. «به همین دلیل است که ما در تلاش هستیم تا این (کشتار) را متوقف کنیم. ما سلاحی به اوکراین نمی فرستیم، ما همچنان از صلح دفاع می کنیم.»

فراهم سازی مقدمات فنی برای سفر اوربان به کی‌یف

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان قصد دارد به محض ایجاد شرایط لازم برای این کار، از کی‌یف بازدید کند. مجارستان در حال آماده شدن برای این سفر است و مشتاقانه منتظر گفتگو با اوکراین است. این موضوع را روز یکشنبه، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، پیتر سییارتو، اعلام کرد.

سییارتو توضیح داد: وقتی همه پیش‌شرط‌ها فراهم شود، این دیدار انجام می‌شود. اکنون وزارت امور خارجه در مرحله آماده سازی مقدمات فنی است.

او یادآور شد که اوربان درتاریخ 9 فوریه در نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین صحبت کرد. در عین حال، سییارتو تاکید کرد که مجارستان همیشه آماده گفتگو با اوکراین است و امیدوار است که این گفتگو منطقی باشد.

ناتو و اتحادیه اروپا با ارسال سلاح به کی‌یف یک طرف درگیری اوکراین هستند

کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا که به کی‌یف تسلیحات می‌رسانند، می‌توانند شرکت‌کنندگان در درگیری اوکراین در نظر گرفته شوند، اگرچه هنوز مستقیماً در این رویارویی نمی‌جنگند. این خبر را روز یکشنبه، لازلو کیور، رئیس پارلمان مجارستان، شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد.

این سیاستمدار مجارستانی تاکید کرد که تا به امروز اعضای اتحادیه اروپا و ناتو قبلاً 60 میلیارد دلار سلاح مرگبار به اوکراین ارسال کرده اند.

 ووچیچ: گزارش‌های مربوط به ارسال تسلیحات صربستان به اوکراین دروغ محض است

الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان روز یکشنبه اعلام کرد که این کشور  نه به روسیه و نه به اوکراین تسلیحات نظامی ارسال نمی کند.

وی در کنفرانس سازمان ملل درباره کشورهای کمتر توسعه یافته در دوحه گفت: صربستان به کسی سلاح نمی دهد. ما مهمات تولید می کنیم و آنها را می فروشیم. به روسیه و اوکراین سلاح نمی‌دهیم. چنین ادعا یی یک دروغ محض است.

ووچیچ همچنین یادآور شد که محصولات صنایع دفاعی صربستان فقط برای کاربران مجاز، یعنی کشورهای بدون محدودیت بین المللی عرضه می شود.

پیش از آن، طی روزهای اخیر، پیام‌هایی در تعدادی از کانال‌های تلگرامی مبنی بر تحویل محرمانه سلاح از صربستان به اوکراین منتشر شده بود. آنها به ویژه در مورد انتقال 3.5 هزار موشک برای سیستم های موشک پرتاب چندگانه (Grad) به کی‌یف صحبت کردند.

زاخارووا: روسیه آماده مشارکت در توافق غلات در صورت اجرای برابر آن است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه  روز یکشنبه در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد که اگر سایر شرکت‌ کنندگان آن آماده باشند تا توافق‌ها را به صورت برابر انجام دهند، روسیه نیز از تعهدات خود در قرارداد غلات چشم پوشی نمی‌کند.

زاخارووا تاکید کرد که همه طرف های درگیر در توافقنامه غلات تعهداتی را برعهده  خود را دارند. و این تعهدات برای همه یکسان است.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: اینها تعهدات یک طرفه نیست و از طرف دیگر، نباید در این زمینه جوسازی و دسیسه شود. اگر این توافق برابر باشد، ما همیشه به سهم خود عمل کرده ایم و قرار است به همه توافقات عمل کنیم.

دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد پیش از این، خواستار تمدید توافق صادرات غلات از مسیر دریای سیاه شد.به گفته وی، نیاز به تمدید قرارداد غلات ناشی از درگیری‌های جاری در کره زمین، همه‌گیری ویروس کرونا، تغییرات آب و هوایی و زلزله در ترکیه و سوریه است. وی همچنین هشدار داد که عدم تمدید این تمدید منجر به بی‌ثباتی گسترده، گسترش جریان مهاجرت و قحطی جهانی خواهد شد.

پیش از این در اوایل ماه مارس گزارش شده بود که در مذاکرات مربوط به تمدید توافقنامه غلات بن بست ایجاد شده است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار