عطار:

بیمه‌ها افزایش قیمت دارو را می پردازند

مدیرعامل شرکت داروسازی سُها دو گفت: دولت تصمیم گرفت فشاری به مردم وارد نشود و در این راستا در حال حاضر افزایش هزینه دارو را بیمه‌ها مقبل می‌شوند.

 به گزارش پایگاه خبری ذاکرنیوز، حسین عطار مدیرعامل شرکت داروسازی سُها دو متعلق به جمعیت هلال احمر در حاشیه بازدید خبرنگاران از شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی سها یک و سها دو با اشاره به محصولات دارویی این شرکت گفت: شرکت داروسازی سها بر اساس شعار "سلامتی برای همه انسان‌ها" تلاش دارد تا بتواند محصولاتی را که در سلامت انسان‌ها نقش مهمی دارند تولید کند. به همین دلیل گروه‌های مختلف دارویی که در سلامت انسان‌ها نقش زیادی دارند تولید می‌کنیم. داروهای مسکن که در کاهش درد بسیار تأثیر دارد. روکسی‌ویل برای اولین بار در کشور وارد و تولید کردیم و بسیار مورد توجه آنکولوژیست‌ها، متخصصین سرطان و انجمن‌های درد قرار گرفت و دارویی است که می‌توانیم به اشکال دیگر غیرخوراکی هم توسعه دهیم. داروهای آنتی بیوتیک دارویی که برای سلامتی بسیار نقش دارند.


عطار با بیان اینکه برای ۱۲۰ قلم دارو پروانه داریم که با توجه به وضعیت اقتصادی شرکت آنها را تولید می‌کند؛ گفت: تحریم‌های ظالمانه کشورهای غربی باعث شده است که ما به سختی بتوانیم ارز را منتقل کنیم اگرچه ادعا دارند که دارو را تحریم نکرده‌اند اما واقعیت آن است که در تولید دارو ما را با مشکلات زیادی مواجه کردند. آیا مردم ایران را با مشکل مواجه کردند که نمی‌توانند داروهایی را که برای سلامتی‌شان تأثیر دارد به سرعت به دست آورد. البته ایران هم با دور زدن تحریم‌ها توانسته است این داروها را تأمین کند ولی واقعیت آن است که ما را به سختی می‌اندازد.


مدیرعامل شرکت داروسازی سُها دو با اشاره به اینکه تمام آنتی بیوتیک‌های مورد نیاز کشور توسط سها تولید نمی‌شود؛ گفت: از آنتی‌بیوتیک‌ها نظیر آزیترومایسین که مصرف آن در کشور زیاد است توسط ما تولید می‌شود. ما در مجموعه سها ۲ در سال می‌توانیم ۲۰۰ میلیون قرص تولید کنیم که در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد. این شرکت بر اساس نیاز بازار اقدام به تولید دارو می‌کند؛ به عنوان مثال دیروز فهمیدیم شربت بروفن در کشور کمبود داریم فوری دستور دادیم تا این شربت تولید شود و اکنون روزانه تا ۸۰ هزار قرص تولید کردیم تا بتوانیم به سرعت بخشی از نیازهای بازار را تأمین کنیم.


عطار در خصوص توصیه برخی پزشکان به مصرف داروی خارجی گفت: توصیه برخی پزشکان برای مصرف داروهای خارجی از روی ناآگاهی آنان است اگر هر پزشکی از اصول شیمی و داروسازی اطلاع داشته باشد می‌داند فرقی بین داروی ایرانی و داروی خارجی نیست. تولید دارو طبق ضوابط دقیق تولید می‌شود و فرمول‌های شیمیایی در همه جای دنیا یکسان است. مواد اولیه همه داروها را چین تولید می‌کند اگر فرمول یکی باشد خواصش نیز یکی است ما مواد اولیه ده‌ها بار در آزمایشگاه‌های مجهز بررسی می‌کنیم و در صورت صحت فرمول و با آزمایش‌های متعدد اجرا می‌کنیم. مهم بررسی‌های آزمایشگاهی است که بفهمیم مواد اولیه دارو با همان فرمول‌های شیمیایی ساخته شده است که ما به دنبال آن هستیم.


وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است به دلیل گرانی و تورم، تولید و مصرف دارو کاهش پیدا کند؛ گفت: طرح دارویار با این هدف اجرا شد که به صنعت دارو کمک کند. به دلیل اینکه پایه‌های ساخت دارو و هزینه‌های تولید گران شده بود. تورم موجب افزایش قیمت همه کالاها و خدمات شده بود. طبیعی است که داروسازها هم باید بتوانند تولید را به صرفه انجام دهند و چرخ داروسازی هم بچرخد اما در این زمینه دولت تصمیم گرفت فشاری به مردم وارد نشود و در این راستا در حال حاضر افزایش هزینه دارو چرا بیمه‌ها متقبل می‌شوند.



اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار