بنیاد میراث ناملموس اصفهان، مقر دفتر منطقه‌ای آی‌سی‌سی‌ان شد

بنیاد میراث ناملموس اصفهان در هشتمین مجمع عمومی شبکه همکاری‌های بین‌شهری میراث فرهنگی ناملموس (آی‌سی‌سی‌ان) به عنوان دفتر منطقه‌ای این شبکه در خاورمیانه انتخاب شد.

به گزارش ذاکرنیوز ، محمدعلی ایزدخواستی نماینده شهرداری اصفهان در مجمع بین‌المللی آی‌سی‌سی‌ان، با اشاره به اهمیت حفاظت از میراث ناملموس گفت: میراث فرهنگی ملموس و ناملموس از جمله حوزه‌هایی هستند که در زمره ثروت‌های اساسی شهرها قرار می‌گیرند. شهرهای جهان برای بقا در دنیای امروز به مزیت‌های انحصاری نیاز دارند و تلاش می‌کنند این مزیت‌ها را افزایش دهند.


به روایت مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهر اصفهان، بهترین بستر خلق مزیت‌ها، داشته‌های شهرهاست و دو رویکرد را نسبت به این داشته‌ها می‌توان در نظر گرفت؛ اول، «کشف مزیت‌های موجود» و دوم، «خلق مزیت‌های تازه». که رویکرد اول، ارجحیت دارد. با همین نگاه، می‌توان گفت میراث ناملموس، یکی از بهترین مزیت‌هاست؛ به خصوص برای اصفهان که گنجینه‌های متنوع فراوانی در این حوزه دارد از جمله بیان و سنت‌های شفاهی، هنرهای نمایشی، فعالیت‌های جمعی و آئین‌ها و جشن‌ها، دانش سنتی و اعمال مرتبط با کیهان و سنت‌های مرتبط با صنایع دستی که تعداد قابل توجهی از این مواریث می‌توانند در سطح جهانی با اقبال روبه‌رو و به مزیت‌های رقابتی اصفهان در جذب مخاطبان بیشتر تبدیل شوند.


عضو هیات مدیره بنیاد میراث ناملموس اصفهان ادامه داد: شبکه آی‌سی‌سی‌ان با هدف غنابخشی به وجوه میراث ناملموس بشری به سمت افق روشنی حرکت می‌کند. این سازمان به دنبال به اشتراک گذاشتن دانش‌ها و تجارب شهرها در این زمینه است و تلاش می‌کند در جهت حفاظت و پاسداری و انتقال بین نسلی اثربخش میراث ناملموس ملل قدم بردارد.


به گفته او، اصفهان به عنوان یکی از اعضای تاثیرگذار، در قامت عضو هیات رئیسه سازمان آی‌سی‌سی‌ان همواره نقش فعالی در عرصه سیاست‌گذاری‌های این سازمان داشته است. اجلاس امسال نیز با تمرکز بر همفکری جهت فعالیت‌های حفاظتی و توسعه‌ای در حوزه میراث ناملموس با هدف غلبه بر اثرات کرونا برگزار شد؛ این نکته یکی از مسائل مهم شهرها در عرصه حفاظت از میراث ناملموس و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و تعاملات میان‌فرهنگی بسیار است.


علی مقتدری عضو هیات مدیره بنیاد میراث ناملموس اصفهان نیز درباره تصمیمات اتخاذ شده در تصریح کرد: تا پیش از این، آی‌سی‌سی‌ان فقط دفتر اروپا و مدیترانه داشت اما در مجمع هشتم مصوب شد که دو دفتر منطقه‌ای یکی در خاورمیانه و یکی در جنوب آسیا تشکیل شوند؛ بنیاد میراث ناملموس اصفهان به عنوان مقر دفتر منطقه‌ای خاورمیانه شناخته شد و بنیاد فولکلند هم مقر دفتر منطقه‌ای جنوب آسیا شد. تصمیم دیگر نیز در خصوص تعیین میزبان مجمع نهم گرفته و مقرر شد که شهر کرلا در جنوب هندوستان میزبان نهمین مجمع عمومی شبکه همکاری‌های بین‌شهری میراث فرهنگی ناملموس در سال ۲۰۲۳ باشد و منطقه سیسیل ایتالیا هم میزبانی ورک‌شاپ ۲۰۲۲ و جلسه هیات رئیسه را برعهده بگیرد.


به روایت او، یکی از تصمیم‌گیری‌های مهم این مجمع، انتخاب هیات رئیسه جدید بود که جایگاه شهرداری‌های اصفهان و شیراز در آن حفظ شد. همچنین شهرهایی از کره جنوبی، اسپانیا، فلسطین، اسلواکی و یک نهاد مجمعی از لتونی (مجمع شهرداری‌ها و حکومت‌های محلی لتونی) ترکیب هیات رئیسه جدید را تشکیل دادند. «سیاست‌های محلی برای حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس در دوران پساکرونا» تمی بود که برای مجمع هشتم انتخاب شده بود و سخنرانی‎‌ها با این محور ارائه شدند چنان که دکتر آتوسا مومنی، عضو هیات مدیره بنیاد میراث ناملموس اصفهان نیز سخنرانی‌اش را با عنوان «کرونا، مجالی نو در کارآمدی میراث فرهنگی ناملموس برای رسیدن به صلح جهانی و توسعه پایدار در زمین» انجام داد.


بنیاد میراث ناملموس اصفهان در تیرماه ۱۳۹۶ تاسیس شد. ابوالفضل قربانی، نائب رئیس ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان، مدیرعاملی این بنیاد را برعهده دارد و بهمن نامورمطلق، حسین جعفری، محمد علی ایزدخواستی، سعید ابراهیمی، علی مقتدری و آتوسا مومنی به عنوان اعضای هیات مدیره این سازمان مردم‌نهاد شناخته می‌شوند. پیش از این نیز بنیاد میراث ناملموس اصفهان برگزاری رویدادهای مختلف از جمله نشست شانه شناسی فضاهای شهری با حضور مهمانانی از دانشگاه‌های اروپایی و نشست معرفی کتاب «قدرت نرم میراث ناملموس»؛ اسناد حقوقی و مالی برای حفاظت از میراث ناملموس را برعهده داشته است.


شبکه همکاری‌های بین‌شهری میراث فرهنگی ناملموس تنها نهاد بین‌المللی است که در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس جهان فعالیت می‌کند. کشف سیاست‌های خلاقانه و موثر برای حفاظت از میراث ناملموس فرهنگی ملل مختلف و رابطه جدانشدنی‌شان با توسعه محلی پایدار اتفاقی است که این شبکه به دنبال محقق کردنش است و البته هدف غایی هم ایجاد صلح فرهنگی بر مبنای درک متقابل و گفت‌وگوهای میان فرهنگی است.


هشتمین مجمع آی‌سی‌سی‌ان (ICCN 8th General Assembly) قرار بود در سال ۲۰۲۰ همزمان با فستیوال بزرگ این شهر برگزار شود. اما مقتضیات دوران کرونا باعث شد آذرماه امسال مهمانانی از سراسر دنیا به صورت آنلاین در مجمع شرکت کنند.


این رویداد دو روزه با حضور اعضایی از ایران، ایتالیا، اسپانیا، هند، کره جنوبی، لتونی، نیوزلند، هنگ‌کنگ، بنگلادش، فلسطین و چین به میزبانی شهر گانگ نئونگ در کره جنوبی و به صورت آنلاین برگزار شد. پیش از این، اصفهان در سال ۱۳۹۳ چهار روز میزبان اجلاس و جشنواره بین‌المللی میراث فرهنگی ناملموس بود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار