به گزارش ذاکرنیوز، حکیمه غفوری صبح روز یک شنبه در سی و سومین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ضمن تبریک ولادت امام رضا (ع) اظهار کرد: دبیرخانه پانزدهمین جشنواره فیلم تبریز در خصوص همکاری شهرداری با این مجموعه در راستای برگزاری هرچه بهتر، نامهای به کمیسیون ارسال کرده که امروز مورد بررسی قرار میگیرد.
غفوری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: یکی از اصلی ترین مشکلات موجود در چنین جشنوارههایی اکران نامناسب آثار بوده که حتی این امر را در جشنواره تئاتر رضوی هم شاهد شدیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باید اکران آثار را به سمت مردمی شدن بکشانیم تا تمامی شهروندان از آنها استفاده کنند.
روح الله رشیدی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز هم در این جلسه اظهار کرد: به نظر ما ضرورتی نبود این نامه به شورا بیاید چراکه شهردار حامی چنین رویدادهایی است و کمیسیون هم پشتیبان این امر خواهد بود.
متأسفانه جریان تولید فیلم در استان رونق چندانی ندارد
وی در ادامه سخنان خود ابراز کرد: جریان تولید متأسفانه رونق چندانی در استان ما ندارد، برای اینکه بتوانیم در این راستا اقدامات جدی اتخاذ کنیم باید از چنین جشنوارههایی استقبال نمائیم.
رشیدی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: بهتر است تمام سعی و تلاشها بر این باشد که در اکران این جشنواره از پتانسیل شهرداری در فرهنگسراها استفاده شود.
سید کاظم زعفرانچیلر، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز هم در این رابطه بیان کرد: متأسفانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در بسیاری از اقدامات حمایت صد در صدی خود را اعلام نمیدارد.
وی ادامه داد: اخیراً ما به عنوان شورای شهر به موضوعی ورود پیدا کردیم که تمامی اموراتش بر عهده فرهنگ و ارشاد بود که آنها هیچ اقدامی ترتیب نداده بودند ولی ما از باب احساس مسئولیت وارد حل این مشکل شدیم.
کلنگ زنی مرکز هنر و رسانه در شهر تبریز
روح الله دهقان نژاد، دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز هم در این باره بیان کرد: در حوزه فنی بسیاری از هنرمندان تبریزی اقدامات ارزندهای را انجام میدهند که قابل تحسین است.
وی در ادامه مطرح کرد: من همواره معتقدم که اگر وزارت فرهنگ و ارشاد جمع آوری شود هیچ اتفاق خاصی در مملکت نمیافتد، اقدامات آن نهاد را شهرداری و سازمان فرهنگی هم میتواند به خوبی انجام دهد.
دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز افزود: طی سال گذشته، شهرداری از چند سریال حمایت کرده و آثار مثبت آن دیده شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از کلنگ زنی مرکز هنر و رسانه خبر داد و افزود: در منطقه شرق تبریز با همکاری شهرداری مرکزی با عنوان هنر و رسانهای ایجاد خواهیم کرد تا مردم از آن محل استفاده نمایند، کار مقدماتی مرکز هنر و رسانه عملیاتی شده و شاید در روز خبرنگار کلنگ زنی خواهد شد.
ضرورت استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و هنری
دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در شهرداری ظرفیتهای بسیاری وجود دارد که میتوان از حوزه نمایش و کارهای هنری هم حمایت شود.
دهقان نژاد در ادامه سخنان خود یادآور شد: باید درپانزدهمین جشنواره فیلم تبریز، از ظرفیتهای تبریز و هنرمندان تبریزی استفاده و از آنها حمایت شود.
در ادامه سی و سومین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز لایحه ارسالی از سوی شهرداری مبنی بر برگزاری هفته فرهنگی تبریز در شهر اشتوتگارت و موضوع خواهر خواندگی تبریز با شهر اشتوتگارت آلمان و شهر بورسای ترکیه بررسی شد.
حکیمه غفوری، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در این باره اظهار کرد: ما میخواهیم در خصوص خواهر خوانندگی حرکات اصولی صورت گیرد و تصمیمات عجولانه جای خود را به تدابیر عقلانی بدهد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: ما باید نسبت به تقویت روابط با شهرهای خواهر خوانده اقدام کنیم و بعد به فکر خواهر خواندگی با شهرهای دیگر باشیم.
غفوری مطرح کرد: به هیچ عنوان نمیخواهیم مانع اقدامات و گامهای مثبت شهرداری باشیم منتهی در این خصوص لازم است توضیحات لازم از سوی شهرداری ارائه داده شود تا بدانیم این امر چه عایداتی برای شهر ما دارد چرا که در گذشته با شهرهای متعددی تفاهم خواهرخواندگی داشتهایم لیکن هیچ عایدی خاصی نصیب مردم تبریز نشده است.
روح الله دهقان نژاد، دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص هم بیان کرد: تاکنون بهرهای از این خواهر خواندگی ها برای شهر تبریز نشده است، با این لایحه مخالفم و اگر طبق روند گذشته پیش رود بدون نتیجه خواهد بود.
دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: پیشنهادم این است در خصوص این لایحه بررسیهای لازم صورت گرفته و شیوه نامهای در این راستا تدوین شود.
روح الله رشیدی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز هم در این خصوص اظهار کرد: بخش بین الملل شهرداری تبریز باید تقویت شود و فعالیتهای آن بیشتر از پیش به چشم بیاید.
وی در ادامه مطرح کرد: برای بخش بین الملل بهتر است کارکرد تعریف شده و پیشنهادات موثرتری ارائه شود تا کنش بین المللی تبریز با موفقیت مواجه شود.
رشیدی یادآور شد: شهرداری میتواند دنبال محصول و تولیدات مشترک بین تبریز و بورسا باشد، ما میتوانیم از ظرفیتهای موجود این حوزه استفاده کنیم، به نظر من به جای اصرار به خواهر خواندگی دنبال محصول باشیم.
سید کاظم زعفرانچیلر، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز هم در این خصوص گفت: هزینههای سرسام آوری که این طرحها دارد باید با فوایدش سنجیده شود، وقتی که در یک طرح ۹ بار اجرا شده نشان میدهد که در بارهای بعدی هم خطا وجود خواهد داشت به نوعی آزمون خطا در این راستا دیده میشود.
زعفرانچیلر یادآور شد: نمیشود که ما از مردم پول بگیریم و صرف چنین برنامههایی کنیم، در این گونه برنامهها استانداری باید از بودجه ملی کمک کند، چیزی جز هدر رفت بیت المال در این طرح دیده نمیشود.
در ادامه سی و سومین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز موضوع برگزاری اولین سوگواره استانی نمایشهای آئینی و مذهبی بررسی شد.
همچنین در ادامه این جلسه موارد اصلاحی آئین نامه فعالیت فرهنگسراهای خصوصی مطرح و مورد بررسی اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفت.
منبع مهر