به گزارش ذاکرنیوز، مسابقه ملی «زیوری برای اصفهان» (طراحی صنایعدستی کوچکمقیاس در قالب زیورآلات) به همت اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان در جهت برندینگ گردشگری این شهر در عرصه بینالملل برگزار شد و به مرحله اختتامیه و شناخت منتخبان خود رسید.
در آئین اختتامیه این مسابقه معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان گفت: مسابقه ملی زیوری برای اصفهان (طراحی صنایعدستی کوچکمقیاس در قالب زیورآلات) در ادامه فراخوان سال گذشته با عنوان «۴۰ وکتور از خط آسمان اصفهان» طراحی و برگزار شد.
سعید ابراهیمی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر ۳۰۰ شهر عضو شبکه شهرهای خلاق هستند، اظهار کرد: شهر اصفهان از ۷ سال گذشته در مجموعه شبکه شهرهای خلاق یونسکو عضو شد.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان ادامه داد: در حاشیه برگزاری برنامهها و طرحهای مختلف تلاش میکنیم از تجارب سایر اعضا بهره مند و دانش مجموعه خودمان را ارتقا دهیم.
ابراهیمی با بیان اینکه در حوزه شهر خلاق اداره خلاقیت فعالیتهای گستردهای را در دستور کار قرار داده است، گفت: یکی از فعالیتهای انجام شده به این منظور مسابقات حرفهای است؛ الگو مسابقه تجربه موفقی به حساب میآید چراکه با هزینه کم میتوانیم پیشنهادات حلاقانه زیادی را داشته باشیم.
وی با تأکید به اینکه میتوانیم از ظرفیت مسابقات برای ایده گرفتن پروژهها استفاده کرد، خاطرنشان کرد: در رویداد ۴۰ وکتور از خط آسمان اصفهان که در سال ۹۹ برگزار شد، از طراحان گرافیک و معماری خواسته بودیم «خط افق شهر اصفهان» را بهعنوان یک نشان یا نماد از شهر اصفهان که در موارد زیادی مورد استفاده قرار میگیرد طراحی و ارسال کنند و در ادامه این رویداد، امسال مسابقه ملی زیوری برای اصفهان طراحی شد.
ابراهیمی عنوان کرد: مسابقه زیوری برای اصفهان تلاش کرده به هنرمندان خطمشی دهد که از این وکتورها چه استفادههایی میتوان در حوزه صنایعدستی و برند شهر داشت تا گردشگران بتوانند نشانی از اصفهان با خود به یادگار ببرند.
نگذاریم اصفهان از برند اصلی خود یعنی فرهنگ و هنر خارج شود
جواد طاهری یکی از داوران مسابقه زیوری برای اصفهان در مورد آثار ارائه شده به این مسابقه گفت: آثار دریافت شده که حائز اهمیت و کیفیت کافی بودهاند و در نهایت پنج اثر انتخاب شد. طاهری با مثبت ارزیابی کردن ورود مدیران شهری به مسئله فرهنگ و هنر تصریح کرد: آنچه اصفهان را به آن میشناسند باید موردحمایت قرار گیرد و در این بین هنر برترین مقوله به حساب میآید چرا که اصفهان را به فرهنگ و هنر میشناسند.
وی افزود: در حیطه شهر خلاق نیازمند افرادی خلاق هستیم و فکر میکنم در این حیطه باید بیشتر فعالیت داشته باشیم.
طاهری با انتقاد از اینکه از درون که اصفهان را بررسی کنیم بیشتر اصفهان شهری صنعتی است تا فرهنگی گفت: نباید بگذاریم اصفهان از برند اصلی خود خارج شود اگر اصفهان را با برند فرهنگی در نظر بگیریم صنعتی شدن بزرگترین ظلم به فرهنگ است.
او تأکید کرد: نباید بگذاریم ماهیت فرهنگی و هنری اصفهان با مهاجرت هنرمندان به فراموشی سپرده شود و به این منظور مدیران ارشد کشور باید بر روی این موضوع دقت داشته باشند که شهرها ماهیت و ویژگی خود را حفظ کنند.
این هنرمند با بیان اینکه هنر همیشه نجاتبخش کشور بوده است اضافه کرد: نباید بگذاریم شهرها هنر و اصالت فرهنگی خود را از دست بدهند و بهعبارتدیگر شبیه یکدیگر شوند و وجه تمایز آنها از بین برود اگر چنین اتفاقی بیافتد چیزی برای عرضه نداریم.
طاهری گفت: در حقیقت اقتدار کشور از طریق هنر عرضه شده و همین موضوع باعث تأثیرگذاری در حوزه بینالمللی میشود.
ضرورت توجه به برندینگ شهر اصفهان
نسرین آرین، طراح و مدیر مسابقه زیوری برای اصفهان نیز در اختتامیه این مسابقه به قرائت بیانیه هیأت داوران پرداخت.
آرین اهداف اصلی این مسابقه را برندینگ شهر اصفهان در حوزه گردشگری، ایجاد نماد هویتی برای اصفهان، تولید صنایعدستی کوچک مقیاس در راستای برندینگ شهر خلاق اصفهان و ارتقا جایگاه صنایعدستی و توسعه صنعت گردشگری عنوان کرد.
این استاد دانشگاه در مورد معیارهای جانبی داوری توضیح داد: رعایت موارد و ضوابط مسابقه، انتخاب بارزترین و تأثیرگذارترین نشانهها و سمبلهای فرهنگی و تاریخی اصفهان به شکل گویا و زبان امروز، بهرهگیری از تکنیک مناسب، مهارت و تسلط در اجرا طرح و صلاحیت در طراحی زیور، آشنایی با فرهنگ و معماری شهر اصفهان قابلیت اجرا با اصول و قواعد فنی و تبدیل طرح به زیور کاربردی و سازگاری و تناسب با موضوع مورد درخواست فراخوان از مهمترین معیارهای جانبی این مسابقه است.
در این اختتامیه نگین طاهری با الهام از سی و سه پل به عنوان نفر اول، مریم شیرودی و مریم بهزاد نژاد با الهام از سی و سه پل مشترکا نفر دوم و مهدی امیریان با الهام از مناره مسجد علی به عنوان نفر سوم شناخته شدند. همچنین فاطمه صباغ گل نیز با الهام از زاینده رود برگزیده جایزه ویژه این مسابقه شد.