به گزارش ذاکرنیوز، جعفر احمدی امروز در نشست با اعضای مجمع نمایندگان استان قزوین که در سالن جلسات پارک علم و فناوری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: برای ارتقای زیستبوم فناوری و نوآوری «برج فناوری» با مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی به ویژه صنایع و واحدهای تولیدی در قزوین احداث میشود.
وی ایجاد ناحیه فناوری و نوآوری در استان قزوین را از دیگر برنامههای نهاد متبوعش دانست و گفت: با توجه به اینکه پارک علم و فناوری، مگاپروژه چشمه نور، دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) و دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین در کنار هم قرار گرفتهاند، بنابراین میتوانیم در این منطقه ناحیه فناوری و نوآوری ایجاد کنیم.
احمدی با بیان اینکه استان قزوین از نظر تعداد شرکتهای دانشبنیان رتبه ششم کشور را در اختیار دارد، اضافه کرد: به تازگی از وزارت علوم مجوز برای ساخت 3 پردیس علم و فناوری و 4 مرکز رشد را گرفتیم که با احداث آنها جایگاه ما در حوزه فناوری و نوآوری ارتقا مییابد. ضمن اینکه 43 میلیارد تومان بودجه هم به صندوق پژوهش و فناوری پارک تزریق شده است.
رئیس پارک علم و فناوری قزوین همچنین با اشاره به تبدیل استان قزوین به هاب فناوری برای کشورهای منطقه اقتصادی اوراسیا گفت: قرار است به همراه کشور روسیه این هاب فناوری را راهاندازی کنیم.
احمدی همچنین درباره ساخت پردیس بزرگ علم و فناوری در آبیک افزود: برای ساخت این پردیس تقاضای اختصاص 72 هکتار زمین کردیم، ولی حدود 20 درصد از این زمین را به ما اختصاص دادند که تازه یکسوم این زمین هم باید به شهرک فناوریهای هایتک تبدیل شود. بنابراین امیدواریم مدیران استانی تمام تلاش خود را کنند که کل 72 هکتار به این طرح اختصاص یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در بین پارکهای علم و فناوری کشور در سطح 3 قرار داریم و باید تلاش کنیم که حداقل جایگاه خود را به سطح 2 برسانیم. از طرفی هم به دنبال تحقق کامل نقشه توسعه پارک علم و فناوری هستیم که میتواند نقش اصلی را در ایجاد ناحیه فناوری و نوآوری در استان قزوین بازی کند.
لزوم پالایش جدی شرکتهای دانشبنیان
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس هم در این نشست با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان باید مورد ارزیابی و پالایش جدی قرار بگیرند، گفت: صرف داشتن نگاه دانشمحور ملاکی برای دانشبنیان بودن شرکتها نیست و امروز اگر شرکتی بتواند نمودار رشد خود را از حالت خطی به حالت لگاریتی و نمایی برساند، دانشبنیان محسوب میشود.
لطفالله سیاهکلی با اشاره به وجود 123 شرکت دانشبنیان در استان قزوین افزود: باید بررسی کنیم و ببینیم که از این 123 شرکت چند شرکت توانستهاند محیط کسبوکار خود را از حالت رشد خطی به رشد نمایی برسانند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال اقتصاد دانشبنیان نام نهادهاند، باید امسال همه ضعف و آسیبهای این حوزه را به صورت دقیق شناسایی کنیم و این آسیبشناسی دقیق زمانی محقق میشود که آمارهای دقیق ارائه شود و انتظار ما این است که همه مدیران میزان رشد واقعی در حوزه تولید دانشبنیان را مشخص کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به طرح ایجاد پردیس علم و فناوری در آبیک گفت: شهرستان آبیک در سالهای اخیر فقط با آلودگی هوا و موضوعات زیستمحیطی به مردم معرفی شده و امروز با توجه به ریلگذاریهایی که برای پیشرفت این شهرستان ایجاد شده، باید آبیک به یک منطقه فناوری و نوآوریمحور در کنار استانهای البرز و تهران بدل شود.
سیاهکلی افزود: ایجاد پردیس علم و فناوری در آبیک به این معناست که آبیک در آینده نزدیک به یکی از شهرهای پیشروی کشور در حوزه علم و فناوری تبدیل میشود و به همین خاطر مدیران استانی نباید به خود اجازه دهند که برای تأمین زمین و زیرساختهای احداث این پردیس و به ویژه شهرک فناوریهای هایتک وقتکشی کنند.
وی ادامه داد: باید قدر اراضی و موقعیت راهبردی شهرستان آبیک را بدانیم و بتوانیم آبیک را مهمترین شهر علمی و فناوری استان و حتی کشور تبدیل کنیم و نقطه اتکای رسیدن به چنین جایگاهی احداث پردیس علم و فناوری در آبیک است و به نسبت برکتی که این طرح برای استان قزوین خواهد داشت، زمینهای اختصاصیافته به آن ارزشی ندارد.