بازار خراسان شمالی زیر تیغ کرونا؛ آیا بسته‌های حمایتی از مهرماه می‌رسد؟

با شیوع کرونا از اسفند 1398 و تعطیلی و رکود بسیاری از واحدهای صنفی٬ شنیده‌ها حاکی است بیش از 1000 پروانه کسب در این ایام در استان خراسان شمالی باطل شده است.

به گزارش ذاکرنیوز٬ تعطیلات پی در پی ناشی از شیوع شدید کرونا در بازار خراسان شمالی و ضربات جبران ناپذیر این تعطیلات بر اصناف٬ یکی از ابعاد پروژه کرونا در اقتصاد ایران است که قطعا در سال‌های آینده تاثیر آن به وفور قابل مشاهد خواهد بود.

در 18 ماه گذشته٬ مشاغلی نظیر صنف پوشاک٬ نوشت افزار٬ کفش٬ رستوزان‌ها و تالارها و لوازم خانگی٬ بیشترین ضرر را از ناحیه کرونا متحمل شدند و برخی از اصناف در این روزها کاملا به خاک سیاه نشسته‌اند.

اخباری از اتاق اصناف خراسان شمالی نیز از باطل شدن حدود 1000 پروانه کسب در یک سال و نیم گذشته خبر می دهد که این نشانگر ضربه سنگین کرونا بر پیکر اقتصاد استان است.

   اصناف متضرر؛ تدابیر بی نتیجه!  

مهدی امیدوار رییس اتاق اصناف خراسان شمالی درباره تاثریات سوء کرونا بر بازار استان اظهار داشت: اصناف استان همواره بهترین و موثرترین همکاری را با مصوبات ستاد ملی کرونا داشتند و با وجود فشارهای اقتصادی شدیدی که از اعمال محدودیت‌ها بر اصناف وارد شده است، با این حال به نحو موثری همراهی کرده‌اند.

وی افزود: سوال و مطالبه اصلی بدنه اصناف که روزانه در حجم زیادی به اتاق‌ها واصل می‌شود این است که چرا حمایتی از واحدهای صنفی صورت نمی‌گیرد؟ چرا اعمال محدودیت ها با فشار بیشتری بر اصناف اعمال شده و بخش‌های دیگری مثل مطب‌ها و مراکز درمانی، بانک‌ها، شهرداری‌ها٬ مراکز خرید و سایر مراکز پرتعدد از این قاعده مستثنی می‌شوند؟

نماینده اصناف خراسان شمالی در اتاق اصناف تهران٬ گفت: کسبه خراسان شمالی در بدترین شرایط اقتصادی و در بهترین ساعت کسب و کار خود با اعتماد به بدنه اتاق‌ها و اتحادیه‌ها، دستورات ستاد ملی کرونا را اجرا کرده و همکاری و تعامل عالی با مصوبات ستاد کرونا داشتند ولی متاسفانه با بی تدبیری بعضی از مدیران موج پنجم خطرک‌ناک تر  از موج‌های قبلی آمد  و باز قشر اصناف اولین قربانی اجرای محدودیت‌ها شدند.

امیدوار تصریح کرد: از این جهت کمترین خواسته کسبه و فعالان صنفی این هست که جنبه دیگر سیاست‌های ستاد ملی کرونا که بر بعد حمایتی دلالت دارد و شامل تعهدات حمایتی دولتی‌ها هم می‌شود، جنبه عملیاتی پیدا کرده و همگام با آن، بسته حمایت‌های دولتی ها از اصناف در این شرایط ویژه شامل حال اصناف شده و برای اجرای آن دولت عزم جدی و لازم را اعمال نماید.

 نا امیدی اصناف از تسهیلات 

آنچه در یک سال و نیم گذشته بر زخم کرونایی اصناف خراسان شمالی نمک پاشیده است٬ نا کافی بودن تسهیلات و کمک‌های دولتی است. به‌عنوان مثال قشر فروشنده لوازم التحریر که بیشترین آسیب را در کرونا دیدند می‌گویند: با تسهیلات 6 میلیونی و 12 میلیونی چه ضرری از ما جبران می‌شود؟

مهدی امیدوار رییس اتاق اصناف مرکز استان نیز با بیان اینکه از تسهیلات مصوب برای حمایت از کسب وکارهای متضرر از کرونا در استان ما استقبال زیادی نشد اظهار داشت:برای هر نیروی شاغل بیمه شده 12 میلیون تسهیلات می‌دادند و برای افراد غیر بیمه 6 میلیون تومان پرداخت می‌شد که در هردو مورد، مبلغ وام کم بود و جذابیتی برای کسب‌وکارها نداشت.

وی افزود: با تسهیلات اراسه شده٬ اصناف تی توان پرداخت اجاره بهای مغازه را هم ندارند. برخی از واحدهای صنفی ماهانه تا حدود 5 میلیون تومان اجاره می‌پردازند که با رقم های اعلام شده واقعا نمی‌شود این مشکلات را حل کرد. این مبلغ حتی کرایه یک ماه مغازه هم نیست.  از 30هزار صنف در استان فقط 10هزار و 122 نفر برای دریافت تسهیلات اقدام کردند که شامل بیش از 11 هزار فرد شاغل در این أصناف می‌شود.

امیدوار تصریح کرد: از مجموع 106میلیارد تسهیلات درخواستی تا کنون 76 میلیارد پرداخت شده است.  این میزان پرداخت تسهیلات ادامه اشتغال به کار 9هزار و 267 نفر را فراهم کرده است.

بسته‌های حمایتی از مهر می‌رسد 

معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی با اشره ضرر میلیاردی اصناف از ناحیه کرونا و لزوم حمیات دولت از این اقشار٬ اظهار داشت: بسته های حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا وجود دارد و ثبت‌نام برای دریافت این بسته‌ها تا شهریور تمدید شده است.سامانه برای مشمولانی که قبلاً ثبت نام نکرده‌اند فعال است و می‌توانند اقدام کنند و مشمولانی هم که قبلاً ثبت نام کرده‌اند می توانند بانک خود را عوض کنند یا پرونده شان را به چرخه بیندازند.

محمد اربابی با بیان اینکه هنوز سهمیه استانی برای پرداخت این بسته‌ها اعلام نشده است٬ گفت: تمام بانک‌ها موظفند از مهر پرداخت‌ها را آغاز کنند.مشمولان دریافت این بسته‌ها  14 رسته از قبل اعلام شده هستند که 3 وزارت خانه میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان به مشمولان در این طرح اضافه شدند و زیرمجموعه‌های این وزارتخانه‌ها از این بسته بهره مند شوند.

وی تصریح کرد: بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا٬ برای مشاغل وکسب ‌و کارهای به شدت آسیب‌دیده ازکرونا، بدهی‌های مالیاتی قطعی‌شده مالیات‌های عملکرد و ارزش افزوده که تاریخ سررسید پرداخت آن ها تا پایان سال 1399 بوده است٬ تا 1400.06.31 بدون محاسبه جریمه دیرکرد برای مدت مذکور امهال می‌شود.

معاون معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: همچنین برای مشاغل و کسب‌ وکارهای به شدت آسیب‌دیده ازکرونا، کلیه عملیات اجرایی موضوع فصل نهم از باب چهارم قانون مالیات‌های مستقیم (وصول مالیات) تا تاریخ 1400.06.31 موقوف الاجرا می‌شود. سازمان امور مالیاتی کشور هم مجاز است تمام یا قسمتی از جرایم مقرر در قوانین مالیات‌های مستقیم و ارزش افزوده برای مودیان مالیاتی را مطابق دستورالعملی که به تایید وزیر امور اقتصادی و دارایی می رسد، در سال 1400 مورد بخشودگی قرار دهد.همچنین بخشودگی جرایم پرداخت نشده بدهی مالیات و عوارض قانون موسوم به تجمیع عوارض برای مودیان مالیاتی، به شرط پرداخت اصل مالیات و عوارض تا تاریخ 31 شهریور 1400 تمدید می‌شود.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار