به گزارش ذاکرنیوز، دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اظهار داشت از چهار میلیارد و 600 میلیون دلار مورد نیاز برای کمک به افغانستان در سال جاری میلادی، توانسته است پنج درصد آن را تأمین کند.
اوچا، در حالی از عدم تامین 95 درصد بودجه مورد نیاز کمکهای بشردوستانه به افغانستان خبر میدهد که با گذشت هر روز، نیاز به این کمکها در میان شهروندان این کشور افزایش مییابد.
«بهمن یوسفی» استاد دانشگاه درباره وضعیت افغانستان گفت به دلیل رعایتنشدن حقوق زنان در افغانستان، جامعه جهانی از کمک به این کشور دلسرد شده است و آمارهای مربوط به افزایش گرسنگی در افغانستان نشان میدهد که این کشور به لحاظ غذایی سال بسیار سختی را پیش رو خواهد داشت.
برخی نیز به رسانههای افغانستان گفتهاند نبود بازار کار، خشکسالی پیاپی سبب شده است تا مردم افغانستان به کمکهای جامعه جهانی وابستگی شدیدی داشته باشند بنابراین اگر کمکها متوقف شود این کشور با قحطی روبرو خواهد شد.
با این حال، «عبدالرحمان حبیب» سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان گفت رسیدگی به بحران اقتصادی این کشور بر افزایش تولید ناخالص داخلی افغانستان، تمرکز دارد.
وی افزود: «ما به کمکهای خارجی اتکا نمیکنیم. کمکهای خارجی مقطعی است و همچنین راه حل مشکل اقتصادی نیست. وزارت اقتصاد و همه وزارتخانهها برای کاهش تدریجی میزان فقر، بر افزایش دوباره تولیدات ناخالص داخلی تمرکز دارند».