به گزارش ذاکرنیوز به نقل از نشریه "فوکوس"، آلمان نیز این روزها مانند بسیاری کشورهای اروپایی گرفتار بحران گازی و افزایش روزافزون قیمت ها است و تلاش می کند با راهکارهای مختلف بار روی دوش شهروندان آلمانی را در این شرایط کمتر کند.
البته آلمان در نتیجه جنگ اوکراین با چالش بحران انرژیی مواجه شده که خروج از آن پروژهای سخت و دشوار است.
اقتصاد آلمان در نتیجه جنگ اوکراین و عواقب ناشی از آن از جمله بحران انرژی و تورم روزافزون، این روزها شرایط خوبی ندارد.
با توجه به بحران انرژی و تنگناهای تحویل، صنعت آلمان تنها افزایش اندکی در تولید را در سال جاری انتظار دارد. طبق پیشبینی فدراسیون صنایع آلمان (BDI) که چندی پیش منتشر شد، این میزان نسبت به سال قبل تنها باید 0.25 درصد افزایش یابد.
صنایع انرژی بر به صورت ویژه تحت فشار هستند. از ژانویه تا سپتامبر، تولید در شرکتهای تولیدی و فرآوری فلز 2.3 درصد، در تولیدکنندگان کالاهای لاستیکی و پلاستیکی 3.7 درصد و در صنایع شیمیایی تا 8.2 درصد کاهش یافته است.
در جستجوی راهی برای خروج از بحران انرژی، دولت فدرال آلمان میلیاردها دلار در پایانه های گاز مایع سرمایه گذاری می کند. همزمان در آلمان دوباره بحث استخراج گاز به شیوه شکست هیدرولیکی یا فراکینگ مطرح می شود.
یک روزنامه آلمانی چندی پیش نوشت: خرید و نگهداری پایانه های LNG شناور حداقل سه و نیم میلیارد یورو بیشتر از برنامه ریزی قبلی برای جمهوری فدرال هزینه دارد.
کلاوس جوزف لوتز، رئیس گروه کشاورزی و انرژی BayWa در آلمان از کار دولت ائتلافی ناامید است. لوتز چندی پیش در گفتگویی اظهار داشت: کاری که دولت فدرال انجام می دهد ناکافی است.
این مقام انرژی در آلمان همچنین گفت: ائتلاف چراغ راهنمایی کشور ما را خراب می کند. وی بیش از همه به سیاست انرژی اشاره می کند که به گفته لوتز، مردم را از نظر عرضه و همچنین مدیریت نیروگاه های هستهای گمراه می کند. وی نمی تواند بفهمد که چرا وزیر اقتصاد فدرال می خواهد تمام رآکتورهای هستهای آلمان را در دراز مدت خاموش کند. وی در این باره گفت که چنین عیاشی هایی برای تعطیلی نیروگاه ها آسیب زیادی به کشور و اقتصاد آن وارد می کند و شرکت ها را به مهاجرت به خارج تشویق می کند. مدیرعامل BayWa گفت: ما در مورد موجودیت کشورمان صحبت می کنیم، دولت ائتلافی آن را به خطر می اندازد.
لوتز میگوید: اکنون باید تمام موانع را کنار بگذاریم و از هر چیزی که در دسترس است استفاده کنیم و مهمتر از همه، آن را در سریعترین زمان ممکن گسترش دهیم.
رگولاتور شبکه گاز آلمان موسوم به BNetzA هم اخیرا از خانوادهها و شرکتها خواسته است تا دمای سیستمهای گرمایشی را کاهش دهند چرا که این کشور تلاش میکند تا منابع خود را در طول بحران انرژی حفظ کند.
این رگولاتور قبلاً اعلام کرده بود که آلمان باید حداقل 20 درصد مصرف گاز را کاهش دهد تا بتواند قطع واردات گاز از روسیه را جبران کند.
گزارش ها حاکی از آن است که آلمان در نتیجه کاهش واردات از روسیه، حدود 50 میلیارد متر مکعب گاز در واردات سالانه کمبود دارد. تلاش های قبلی این کشور برای تنوع بخشیدن به منابع گاز به بحران فعلی انرژی کمک کرده است.
رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان هم در این شرایط در مصاحبهای با آر تی ال و ان تی وی آلمان درباره تسهیلات برای شهروندان، مصرف فعلی گاز صحبت کرده و اعتراف کرد که تسهیلات مختلف برای شهروندان نامشخص و گیج کننده شده است.
هابک گفت که می توان با اطمینان این واقعیت را انکار کرد و گفت همه می دانند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. هابک گفت: تدابیر بسیار، قوانین زیاد و یارانه های مختلفی وجود دارد که اگر من یک سیاستمدار نبودم از آن اطلاعاتی نداشتم و این در واقع گیج کننده است.
وی اعتراف کرد که اقدامات و امداد هدفمند به ویژه از سوی دولت به دلیل موانع فنی شکست خورده است. هابک تاکید کرد: به فوریت وجود یک رابط ضروری است. این به یک سیستم کلی نیاز دارد. وزارت دارایی در این راستا کار می کند.
هابک همچنین آلمانی ها را به دلیل محدودیت هایشان در مصرف گاز تحسین کرده و گفت: شهروندان واقعاً در مصرف گاز صرفه جویی می کنند. خیلیها دیگر مثل سال گذشته از گرمایش استفاده نممی کنند. او میخواست از این بابت تشکر کند. هابک ادامه داد: چند هفته گذشته از نظر آماری خوب نبوده است. اما این واقعیت را تغییر نمیدهد که نگرش درونی اکثر آلمانیها این است که میدانند چه ساعاتی فرا رسیده است.
هابک همچنین گفت: از آنجایی که زیرساخت های گازی جدید در حال ساخت است، سه نیروگاه هستهای آخر آلمان می توانند در بهار تعطیل شوند. وی افزود: ما می توانیم امنیت عرضه را حتی بدون انرژی هسته ای مدیریت کنیم.