استاندار مرکزی: شرمنده مرغداران هستیم

استاندار مرکزی گفت: ما واقعا شرمنده مرغداران هستیم، بالاخره صنعت مرغ و طیور بعد از صنعت نفت بیشترین گردش مالی را دارد اما لازم است مشکلات این حوزه بالاخره حل شود و پای سوءاستفاده‌کنندگان این بخش قطع شود.

به گزارش ذاکرنیوز ، فرزاد مخلص‌الائمه ظهر امروز در نشست سرپرست وزارت جهادکشاورزی با تشکل‌ها و فعالان بخش کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در استان مرکزی اظهار داشت: ما در مجموعه مدیریتی استان چه در استانداری و چه در فرمانداری‌ها با مجموعه ای از مطالبات انباشته و گره و مشکلات قدیمی که تحت عنوان نظام مسائل از آن‌ها نام می بریم مواجه هستیم که چه دامنه اختیارات وزارت کشور در استان و چه حوزه‌های تحت امر شما در حوزه کشاورزی کفاف حل آن‌ها را نمی‌دهد و یک همت و پیگیری طولانی‌مدت لازم دارد.

وی افزود: اگر ما تهدیدات کشور را به دو دسته تهدیدات درونی و بیرونی تقسیم کنیم بی تردید در راس تهدیدات داخلی کشور ناکارآمدی است و متأسفانه بخش کشاورزی از حوزه های مغفول و غیر بهره‌ور است که به هر حال سال‌های سال روی هم انباشته شده و به مرحله ای رسیده که دولت بدون توقف و بدون تعطیلی باید تمام همت و تلاش خود را برای حل آن به کار برده چراکه بخش کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

استاندار مرکزی بیان کرد: حضور مقام عالی وزارت در روز جمعه و تعطیل در میدان برای بررسی مشکلات این حوزه دلالتی  است بر رویکرد مثبت دولت سیزدهم در این حوزه چراکه این دولت به دنبال حل مشکلات مردم بوده و در این مسیر هم تعطیلی معنایی ندارد.

مخلص‌الائمه عنوان کرد: پیشنهاد اول من به شما این است که در اسرع وقت با استانداران سراسر کشور داشته باشید و در این جلسه نظام مسائل را که به طور کامل بر آن اشراف دارید و از سال های قبل حل نشده باقی مانده، از منظر استانداران هم این نظام مسائل را بررسی کنید و ببینید واقعا کجا می تواند با ما تقسیم کار کنید و کشور را از این وضعیت ناکارآمدی خارج کنیم. 

وی ادامه داد: بنابراین باید بخشی که مردمی‌ترین بخش اقتصاد کشور است و به فرموده مقام معظم رهبری یکی از دو رکن اقتصاد مقاومتی، اقتصاد مردمی است و در اقتصاد مردمی در حوزه کشاورزی به خوبی ظهور پیدا کرده است را گره گشایی و مرتفع کنیم.

استاندار مرکزی با اشاره به مسئله ناکارآمدی گفت: متهم اصلی ناکارآمدی در کشور، ساختار ها هستند ما تا دست به اصلاح ساختار ها در مجموعه جهاد کشاورزی نزنیم و متاسفانه به شدت هم برای این اصلاح ساختارها هم در کشور و هم در بدنه وزارت جهاد کشاورزی مقاومت وجود دارد تا ساختار ها اصلاح نشود. در حالی که تا زمانی که این ساختارها و مقررات ذیل این ساختارها اصلاح نشود کار ما واقعا در جا زدن است. 

وی افزود: سال بعد هم ما این جلسه را با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی داشته باشیم باز همین حرف ها تکرار می شود و کماکان وضع به همین منوال است و مشکلات روی هم انباشته می شوند، در خصوص مسایل خرد استان به نوبه خود از زحمات فعالان این بخش تشکر می کنم. انصافا همیشه مردمی ترین و مظلومانه ترین بخش اقتصاد کشور بودند و با این حال همیشه همراهی کردند.

مخلص‌الائمه خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت، شرکت کمباین سازی اراک کاملا مرتبط با حوزه کشاورزی است و اینجا هم یک مقدار ناکارآمدی در حوزه بانک کشاورزی هست که تلاش کردیم مشکلات رفع شود اما لازم است دستور بفرمایید کارگروه بین بخش کشاورزی، صنعت بانک کشاورزی و مجموعه مدیریتی استان تشکیل شود تا ببینیم بانک کشاورزی در حوزه وظایف ذاتی خودش چه تسهیل‌گری‌هایی می تواند در حوزه رونق کشاورزی  و مشکلات فعالان این بخش انجام دهد که ما بتوانیم کمباین را با قیمت مناسب و ارایه تسهیلات در اختیار بهش مربوطه قرار دهیم.

استاندار مرکزی با اشاره به موضوع صنایع تبدیلی گفت: یک مشکل اساسی و تاریخی بین حوزه صنعت و کشاورزی مربوط به صنایع تبدیلی است، جهاد کشاورزی محدودیت های زیادی در ارائه برخی زیرساخت ها ایجاد کرده که کاملا اشراف دارید و کتبا هم خدمت شما اعلام کردیم، این مشکل هم باید بین جهاد و صنعت اصلاح شود تا ما بتوانیم حمایت لازم را در حوزه زیر ساخت ها از مجموعه صنایع تبدیلی که باز یکی از بخش های نجات بخش اقتصاد کشور فعالیت های این بخش است، انجام دهیم.

وی بیان کرد: در حوزه آرد و نان که مطرح اشد، مدیریت یارانه در حوزه فعالیت های وزارت اقتصاد است اما نظارت بر آن بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و اداره غله و بخش های مربوطه است بایستی که مداخله موثرترین داشته باشیم، ما نگرانیم نسبت شیوه ای که الان به این روش دارد پیش می روند ضریب موفقیتش بسیار پایین است و باید مداخله موثر کرد تا منابع هدر نرود و یارانه‌ای که برای بخش نان در نظر گرفته شده هدر نرود.

مخلص‌الائمه اضافه کرد: ما در حوزه جهادکشاورزی با وجود همه مشکلات و مسایلی که در همه بخش ها وجود دارد و تلاش شده که تا حد ممکن با هماهنگی بین بخشی، درون استان و برون استانی کاهش پیدا کند موفقیت ها و توفیقات فراوانی در این حوزه داشتیم از جمله افزایش 125 درصدی میزان تحویل گندم به سیلوها است در حالی که میانگین کشور معادل 50 درصد بود.

استاندار مرکزی اضافه کرد: در حوزه تولیدات دام و طیور هم موفقیت های داشتیم و ما واقعا شرمنده مرغداران هستیم، بالاخره صنعت مرغ و طیور بعد از صنعت نفت بیشترین گردش مالی را دارد اما لازم است مشکلات این حوزه بالاخره حل شود و پای سوءاستفاده‌کنندگان این بخش قطع شود و تکلیف تولید‌کننده و مصرف‌کننده هم مشخص شود و ما هم جز موافقان اصلاح قیمت مرغ و تخم مرغ هستیم  اصلاح قیمت‌ها چند ماه اول فشار زیادی بر مدیران استانی و کشوری وارد می‌کند ولی بالاخره می‌توان با تصمیم‌گیری صحیح مشکلات را برطرف کرد که تولید کننده متضرر نشوند و چرخه معیوب این بخش اصلاح شود.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار