به گزارش ذاکرنیوز، هدایتالله جمالیپور در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در سالن اجتماعات شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: کارگروه کارشناسی برای تعیین میزان مالیات بر ضایعات واحدهای صنعتی تشکیل شود تا در این کارگروه نماینده بخش خصوصی هم درباره تعیین مالیات بر ضایعات تولید نظر دهد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه میزان ضایعات تولید در هر صنف صنعتی یا کارگاهی متفاوت است و قانون هم اعداد مشخص و غیرقابل انعطافی را در این حوزه تعیین کرده، بنابراین از هر شاخه یا رسته صنعتی باید نمایندهای در کارگروه تعیین میزان مالیات بر ضایعات تولید وجود داشته باشد تا مالیاتهای سنگین و کمرشکن برای صنایع ما وضع نشود.
جمالیپور ادامه داد: البته در این حوزه کار کارشناسی به عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین است که مرجع قانونی و کارشناسی اداره کل مالیات و دارایی است؛ اما با توجه به نکات ریز تکنیکال و فنی درباره تولید محصولات جدید که ضایعات بالایی تولید میکنند و ممکن است در ابتدای تولید برای تولیدکننده زیان هم داشته باشند، باید نماینده رسته صنعتی و همچنین واحد تولیدکننده برای تعیین مالیات بر ضایعات در کارگروه حضور یابد.
لزوم تشکیل کمیته کارشناسی برای انطباق قانونی مصوبات شورای گفتگو
استاندار قزوین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایرادات قانونی زیاد در مصوبات پیشنهادی اتاق بازرگانی قزوین گفت: تمام این مصوبات باید قبل از طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در یک کمیته تخصصی و کارشناسی بررسی شود. برای نمونه وقتی راجع به مالیات صحبت میکنیم، باید نمایندگان سازمان امور مالیاتی، دارایی و دادستان هم حضور داشته باشند تا مصوبه پیشنهادی از جنبههای حقوقی و قانونی قابل دفاع باشد.
جمالیپور افزود: بنابراین از این به بعد یک کمیته کارشناسی با حضور کارشناسان دستگاههای ذینفع و ذیربط و برای پالایش مصوبات شکل میگیرد تا به رفع ابهام و منطبق کردن مصوبات پیشنهادی بخش خصوصی با قانون بپردازد و برای تصویب هر قانون در جلسه شورای گفتگو خیلی معطل نشویم.
وی در ادامه پیشتیبانی و مانعزدایی از تولید را وظیفه همه دستگاههای اجرایی دانست و ادامه داد: در جاهایی که با بخشنامهها و مقررات دولت مواجه هستیم، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی میتواند مانعزدایی کند؛ اما زمانی که با قانون مجلس روبهرو هستیم، باید از طریق نمایندگان استان قزوین در کمیسیون صنایع و معادن جلو برویم.
مالیات بر ضایعات جلوی نوآوری در تولید را میگیرد
نماینده امور مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی قزوین هم در این جلسه با اشاره به ظلمهای مالیاتی واردشده از سوی سازمان امور مالیاتی به قطعهسازان گفت: با توجه به الزام داخلیسازی برخی قطعات مانند گیربکس آسانسور در شرایط تحریم، تولید این محصول در مرتبه اول درصد بالایی ضایعات ایجاد میکند که متاسفانه سازمان مالیاتی با مبنا قرار دادن این ضایعات مالیات سنگینی را در شرایط زیاندهی از صنعتگر اخذ میکند.
احمد معابی اضافه کرد: با توجه به اینکه هر تولید جدید یا بومیسازی یک محصول در ابتدای راه سودده نبوده و ضایعات تولیدی بیشتری دارد، بنابراین اخذ مالیات سنگین از تولیدکننده در چنین شرایطی به سنگ اصلی پیش پای تولیدکننده تبدیل شده و او را از تولید محصولات جدید و ریسک در حوزه فناوری و نوآوری دور میکند که نتیجه این سختگیری مالیاتی عقبافتادگی صنعت ما در تولید محصولات جدید است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه صنعتگر برای تولید برخی قطعات و محصولات جدید باید زیان داده و همزمان مالیات هم بدهد، بنابراین چنین تولیدکنندهای به صورت مضاعف ضرر میکند و به همین خاطر باید مالیات بر ضایعات او متناسب با شرایط تولیدی جدید او محاسبه شود که در این حوزه نیازمند اصلاح قوانین در سطح مجلس هستیم.